kotlety mielone faszerowane
alien1985 / gotujmy.pl
Newsy

We wnętrzu tych mielonych kryje się pyszny farsz. Zróbcie raz, a pożałujecie, że nie znaliście przepisu wcześniej

Kotlety mielone są przepyszne - to wiedzą wszyscy. A co powiecie na mielone z farszem? Wypróbujcie ten przepis!

Kto chce zachwycić swoich domowników, ten koniecznie na niedzielny obiad powinien przygotować kotlety mielone z tego przepisu! Dzięki ich pysznej zawartości na pewno wszystkim posmakują i jeszcze będą prosić o dokładkę. Wypróbujcie ten genialny przepis!

Magda Gessler odpowiada na pytania

Przepis na faszerowane kotlety mielone z pieczarkami

Mielone same w sobie są już bardzo smaczne. A jak doda się do nich ciekawe dodatki, to po prostu palce lizać! W tym przepisie do środka kotletów należy dodać pieczarki. Prosty przepis, a wychodzi z niego doskonały obiad!

Do przygotowania tych kotletów będziecie potrzebowali poniższych składników:

  • 1 kilogram mielonego mięsa (wieprzowe lub drobiowe, według uznania)
  • 400 g pieczarek
  • 1 duża cebula
  • 2 jajka rozmiar M
  • Pęczek świeżego koperku
  • Czosnek granulowany
  • Bułka tarta
  • Olej do smażenia
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie

  1. Cebulę obierzcie i zetrzyjcie na tarce.
  2. Do miski włóżcie mięso mielone, wbijcie dwa jajka, dodajcie cebulę i przyprawy. Wsypcie 2-3 łyżki bułki tartej. Dokładnie zamieszajcie.
  3. Pieczarki umyjcie i oczyśćcie, a następnie pokrójcie drobno.
  4. Na patelni rozgrzejcie łyżkę oleju i wrzućcie pieczarki. Doprawcie solą, pieprzem i czosnkiem granulowanym. Podsmażcie i odstawcie, by się ostudziły.
  5. Z masy na kotlety formujcie kulki. Każdą z nich rozpłaszczcie, na środku połóżcie łyżkę usmażonych pieczarek i przykryjcie drugą warstwą mięsa. Formujcie tak dalej resztę kotletów.
  6. Każdy kotlet obtoczcie w bułce tartej i smażcie na rozgrzanym oleju. Kotlety mielone będą doskonale smakowały z ziemniakami i ogórkami kiszonymi/konserwowymi lub buraczkami. Smacznego!

Źródło: gotujmy.pl

Pyszne kotlety mielone z serowym farszem. Takich jeszcze nie jedliście
Gotujmy.pl
Newsy
Pyszne kotlety mielone z serowym farszem. Takich jeszcze nie jedliście
Jeśli macie ochotę na coś dobrego, zróbcie mielone kotleciki z niespodzianką. Ich smak was oczaruje!

Kotlety mielone są tak pyszne, że mają wielu fanów. Kto mógłby oprzeć się im z dodatkiem ziemniaczków i dobrze doprawionej mizerii z ogórków? Jeśli kochacie je jeść w różnych odsłonach, koniecznie wypróbujcie ten przepis. Kotlety mielone z niespodzianką na pewno wam posmakują! Do przygotowania tych pysznych kotletów będziecie potrzebować dodatkowego składnika. Jest nim serek topiony. Wymieszany z mięsem i podsmażony na patelni stworzy niesamowity smak. Jeśli od samego czytania zrobiliście się już głodni, nie ma co tracić czasu tylko zabrać się do przyrządzenia tych wspaniałych kotletów z serowym farszem. Do dzieła!  Przepis na kotlety mielone z serowym farszem Do zrobienia kotletów z serowym farszem będziecie potrzebować:  400 g mięsa mielonego serek topiony (smak kremowy lub ze szczypiorkiem) 5 pieczarek średniej wielkości 1 bułka 2 jajka Bułka tarta 250 ml mleka Sól  Pieprz Olej Sposób przygotowania: Mleko wlejcie do miseczki i włóżcie do niej bułkę aby się namoczyła.  Mięso mielone przełóżcie do miski, dodajcie namoczoną w mleku bułkę, wbijcie 1 jajko oraz przyprawcie solą oraz pieprzem. Całość dokładnie wymieszajcie.  Następnie obierzcie 5 pieczarek, umyjcie je dokładnie, bardzo cieniutko pokrójcie i podsmażcie na patelni. Serek topiony oraz mięso mielone podzielcie na około 5 równych części.  Umieśćcie na brzegach mięsa serek topiony oraz pieczarki. Następnie zwińcie mięso oraz uformujcie kotlety. W jednej miseczce rozkłóćcie jajko a do drugiej wsypcie trochę bułki tartej.   Uformowane kotlety zamaczajcie w rozkłóconym jajku, bułce tartej a następnie smażcie na patelni z rozgrzanym olejem na złoty kolor....

Jakub Kuroń zdradził swój przepis na mielone. Będziecie w szoku, w czym je panieruje 4
Instagram/Adobe Stock
Newsy
Jakub Kuroń zdradził swój przepis na mielone. Będziecie w szoku, w czym je panieruje
Kotlety mielone zna każdy, ale w tej wersji są po prostu rewelacyjne. Jakub Kuroń zrewolucjonizował przepis na tradycyjne mielone. Koniecznie musicie przetestować ten trik!

Mielone są równie popularne co kotlety schabowe . Oba dania wysoko plasują się w rankingu ulubionych tradycyjnych potraw. Wiele osób nie wyobraża sobie niedzielnego obiadu bez tego dania. Klasyczny przepis jest bardzo dobrze wszystkim znany. Jakub Kuroń postanowił trochę odświeżyć tę potrawę i nadać jej innej otoczki. Oprócz tradycyjnej bułki tartej do obtoczenia kotletów, Kuroń proponuje wykorzystać czerstwe pieczywo, które zostało w domu. Dzięki niemu danie przybiera inny smak. Z wierzchu mielone są chrupiące, a mięso w środku jest niezwykle soczyste i aromatyczne. To ciekawa propozycja podania tradycyjnego kotleta mielonego, która z pewnością mile zaskoczy domowników bądź gości podczas niedzielnego obiadu. Przepis na kotlety mielone w grzankach Składniki: 500 g mięsa mielonego wieprzowego (z szynki lub łopatki) 1 duża cebula 2 łyżki oleju roślinnego + do smażenia 4 kromki czerstwego jasnego pieczywa 1 jajko 1 łyżeczka musztardy 2 łyżeczki majonezu 2-3 łyżki bułki tartej + do obtoczenia sól pieprz  Wykonanie: Cebulę pokrójcie w niewielką kostkę. Podsmażcie ją na dwóch łyżkach oleju do momentu zeszklenia się. Następnie odstawcie ją do ostudzenia. Czerstwe kromki chleba pokrójcie w cienkie paseczki. Mięso mielone przełóżcie do większej miski. Do niego dodajcie podsmażoną i przestudzoną cebulę, jajko, musztardę, majonez, a także 2 łyżki bułki tartej. Całość doprawcie solą oraz pieprzem. Wszystko dokładnie wymieszajcie. Jeśli przygotowana masa będzie zbyt rzadka, dodajcie trzecią łyżkę bułki tartej. Wymieszajcie wszystko ponownie na gładką masę. Zwilżonymi dłońmi formujcie niewielkie, zgrabne kotlety. Najpierw obtoczcie jest w przygotowanym pieczywie, delikatnie dociśnijcie, aby...

kotlety mielone
AdobeStock
Newsy
Dzięki temu prostemu trikowi robienie mielonych będzie samą przyjemnością. Korzystały z niego wasze babcie
Uwielbiacie kotlety mielone, ale nie przepadacie za ich przygotowywaniem? Sporo przy tym bałaganu! Dowiedzcie się, co zrobić, by szybciej i łatwiej smażyć kotlety.

Weekend się zbliża, a wasi bliscy pewnie już proszą o mielone na obiad! Panierowane kotlety są pyszne, chociaż trzeba przyznać, że sporo przy nich pracy i sprzątania. Nie każdy przepada za klejącą się masą mięsną! Ale książki kucharskie pełne są sprytnych trików, w tym na klejące się mięso na mielone. Sprawdźcie sami! Przepis na klasyczne kotlety mielone Do przygotowania kotletów mielonych, które posmakują wszystkim domownikom, potrzebne wam będą poniższe składniki: Pół kilograma mięsa mielonego (może być wieprzowe, z kurczaka, z indyka albo mieszane, choć najlepiej sprawdza się wieprzowe mięso z łopatki lub podgardla) 1 bułka kajzerka 1 jajko 1 duża cebula Majeranek Czosnek granulowany Sól Pieprz Bułka tarta Olej do smażenia Przygotowanie Suchą bułkę kajzerkę zamoczcie w wodzie, a najlepiej w mleku. Obierzcie cebulę i zetrzyjcie ją na tarce na małych oczkach. Mięso przełóżcie do miski. Dodajcie do niego startą cebulę, wymoczoną w mleku kajzerkę i wbijcie jedno jajko. Dodajcie łyżeczkę majeranku, płaską łyżeczkę czosnku granulowanego oraz sól i pieprz według uznania. Bardzo dokładnie wyróbcie masę. Następnie na patelni rozgrzejcie porządną ilość oleju (gdy położycie w nim kotlety, powinien sięgać na wysokość ok. pół centymetra). Zamoczcie dłonie w wodzie lub oleju i dopiero wtedy odrywajcie kawałki mięsa z masy i formujcie je w kształt kotletów. Dzięki temu trikowi mięso będzie się znacznie łatwiej wyrabiało i nie będzie się tak kleić! Każdy kotlet obtoczcie w bułce tartej i kładźcie na rozgrzanym tłuszczu. Smażcie kotlety po około 2 minuty z każdej strony tak, by się mocno przyrumieniły, a następnie zmniejszcie ogień i smażcie jeszcze kilka minut. By sprawdzić, czy kotlety są już...

Kotlety mielone z dodatkiem kiszonej kapusty. Zakochacie się w ich smaku
monikaT83/gotujmy.pl
Newsy
Kotlety mielone z dodatkiem kiszonej kapusty. Zakochacie się w ich smaku
Mielone wyjdą naprawdę chrupiące, jeśli dodacie do mięsa trochę kiszonej kapusty. A do tego jak smakują!

Co powiecie na mielone z kapustą ? Ale nie w formie dodatku do kotletów na talerzu, tylko dodanej do masy mięsnej! Tak zrobione mielone smakują naprawdę wyjątkowo. Wypróbujcie poniższy przepis. Przepis na kotlety mielone z kiszoną kapustą Do przygotowania chrupiących mielonych z dodatkiem kiszonej kapusty potrzebne wam będą składniki z poniższej listy: Składniki: 250 g wieprzowego mięsa mielonego z łopatki Garść kapusty kiszonej 1 cebula Pół łyżeczki słodkiej papryki mielonej Pół łyżeczki mielonego pieprzu Pół łyżeczki soli czosnkowej 1 jajko 4 łyżki bułki tartej 2 łyżki wody Mąka Olej do smażenia Przygotowanie: Przepłuczcie kapustę pod zimną, bieżącą wodą. Odciśnijcie na sitku i przełóżcie na deskę do krojenia. Poszatkujcie bardzo drobno. Na patelnię wlejcie łyżkę oleju i rozgrzejcie. Kiedy będzie już gorący, wsypcie poszatkowaną kapustę. Podsmażcie. Kiedy kapusta się nieco usmaży, wlejcie na patelnię pół szklanki wody i duście, aż całkiem odparuje. Przed wlaniem wody przykryjcie patelnię pokrywką, uchylcie i wtedy wlejcie wodę – dzięki temu tłuszcz nie będzie pryskał na boki. Po odparowaniu wody zdejmijcie patelnię z kuchenki i odstawcie do ostudzenia. Obierzcie cebulę i bardzo drobno pokrójcie. Do miski włóżcie mięso mielone, dodajcie pokrojoną cebulę i ostudzoną kiszoną kapustę. Doprawcie mielonym pieprzem, papryką i solą czosnkową. Dokładnie wymieszajcie. Rozbijcie jedno jajko i dodajcie do mięsa. Wlejcie dwie łyżki wody i cały czas wyrabiając wsypujcie bułkę tartą (łącznie 4 łyżki). Masa nie powinna się rozpadać, ale nie może też być zbyt zbita. Dokładnie wyróbcie i odstawcie do lodówki na godzinę. Po godzinie wyjmijcie mięso i formujcie z niego kotlety. Każdy...