Jedna z warszawskich restauracji zdecydowała się na bardzo radykalny krok – 1 października planuje otworzyć swój lokal tylko i wyłącznie dla osób zaszczepionych, ozdrowieńców lub tych, którzy mają aktualny, negatywny wynik testu na koronawirusa. Popieracie takie idee?

Znana warszawska restauracja tylko dla zaszczepionych

Znana warszawska restauracja Der Elefant jako pierwsza w Polsce już 1 października będzie wpuszczać do środka tylko i wyłącznie osoby:

  • zaszczepione na COVID-19
  • ozdrowieńców
  • osoby z aktualnym (nie starszym niż 48 godzin), negatywnym testem na koronawirusa

Wszyscy pozostali mogą zapomnieć o zjedzeniu posiłku w lokalu. Jak informuje portal dlahandlu.pl, wszyscy pracownicy restauracji Der Elefant oraz pozostałych lokali Grupy Jarczyński, są zaszczepieni i podczas pobytu w pracy co 2 godziny zmieniają maski. Tego samego będą teraz wymagać od swoich klientów.

Dlaczego knajpa będzie zamknięta dla osób niezaszczepionych?

Jak wyjaśnia właściciel lokalu, zmiany, które wprowadza w swojej restauracji mają na celu zapewnienie bezpieczeństwa wszystkim pracownikom i gościom:

Zobacz także:

W obliczu zagrożenia kolejną falą pandemii podjęliśmy bardzo trudną, ale dla nas bardzo ważną decyzję, że w restauracji będziemy przyjmowali jedynie gości zaszczepionych, ozdrowieńców lub osoby z negatywnym, nie starszym niż 48h, testem Covid. To wszystko, aby zagwarantować jak największe możliwe bezpieczeństwo pracownikom i odwiedzającym nas gościom. Pandemię i związane z nią zagrożenia traktujemy poważnie i czujemy się odpowiedzialni za naszych gości. Tylko działając wspólnie i zachowując się odpowiedzialnie, jesteśmy w stanie bezpiecznie przetrwać – tłumaczy Artur Jarczyński, restaurator, właściciel Der Elefant.

Jeżeli chcecie wybrać się do tego lokalu pamiętajcie, by mieć ze sobą dokument potwierdzający zaszczepienie, wyzdrowienie lub negatywny test pod kątem zakażenia koronawirusem. Możecie go sobie zapisać na telefonie. Nie zapominajcie też o tym, by zabrać ze sobą dowód tożsamości.

Co sądzicie o tym pomyśle? Jesteście za czy przeciw? Niewykluczone, że tego typu pomysły powielą niedługo właściciele innych restauracji...

Źródło: dlahandlu.pl