W PEPCO kupicie patelnie za jedyne 8 zł. To nie wszystkie wyjątkowe promocje!
AdobeStock
Newsy

W PEPCO kupicie patelnie za jedyne 8 zł. To nie wszystkie wyjątkowe promocje! 

Łowcy okazji powinni sprawdzić ofertę sklepów PEPCO – kupicie tam teraz akcesoria kuchenne w świetnych cenach!

Sieć sklepów z akcesoriami do domu w swojej najnowszej ofercie ma szeroki wybór patelni i innych sprzętów, które przydadzą wam się w codziennej pracy w kuchni. Warto skorzystać, ponieważ ceny są wyjątkowo atrakcyjne! Sprawdźcie, co można teraz kupić w PEPCO do kuchni.

Magda Gessler odpowiada na pytania

Oferta dla kuchni w PEPCO

W sklepach sieci PEPCO od kilku dni można kupić wiele akcesoriów i sprzętów kuchennych w atrakcyjnych cenach. Śpieszcie się z zakupem, ponieważ oferta będzie obowiązywała do wyczerpania zapasów!

W PEPCO możecie teraz kupić między innymi:

  • Garnek do gotowania na parze Peter Cook za 90 złotych
  • Patelnię Peter Cook 12 cm średnicy za 8 złotych
  • Miskę do sałaty ze sztućcami za 15 złotych
  • Komplet 3 kolorowych szklanek o pojemności 425 ml za 10 złotych
  • Torbę termiczną na jedzenie za 15 złotych
Zobacz także
Przez 32 lata jadł kamienie i... przeżył. Nie widzi w tym nic złego

Przez 32 lata jadł kamienie i... przeżył. Nie widzi w tym nic złego

Mięso z Polski skażone salmonellą. Spożycie mogło wywołać zatrucie

Mięso z Polski skażone salmonellą. Spożycie mogło wywołać zatrucie

Przepis na zdrową „pizzę” z patelni

Kupiona w atrakcyjnej cenie patelnia idealnie sprawdzi się do przyrządzania prostych i szybkich dań – na przykład omletów! Wypróbujcie przepis na oszukaną pizzę z patelni. Do przygotowania takiej „pizzy”, czyli omleta z przyprawami, potrzebne wam będą składniki z poniższej listy:

Składniki:

  • 3 jajka
  • Pół cebuli
  • 2 plastry żółtego sera
  • 3 plastry szynki
  • 1 łyżka masła
  • Kilka pieczarek
  • Oregano
  • Koncentrat pomidorowy
  • Sól

Przygotowanie:

  1. Obierzcie cebulę. Przekrójcie ją na pół – jedną połowę odłóżcie do lodówki, a drugą drobno poszatkujcie.
  2. Umyjcie pieczarki i pokrójcie drobno.
  3. Rozgrzejcie na patelni masło i wrzućcie cebulę. Gdy się zeszkli, dodajcie pieczarki i duście do odparowania wody. Odstawcie do ostudzenia.
  4. Plastry szynki i sera pokrójcie w kostkę.
  5. Do miseczki wbijcie 3 jajka. Dodajcie ser, szynkę i sól, dokładnie wymieszajcie widelcem lub trzepaczką.
  6. Na patelnię z pieczarkami i cebulą wylejcie masę jajeczną. Przykryjcie pokrywką i smażcie na małym ogniu.
  7. Gdy omlet już się ozłoci, delikatnie przewróćcie go na drugą stronę. Smażcie jeszcze kilka chwil.
  8. Po usmażeniu przełóżcie omlet na talerz, posmarujcie koncentratem pomidorowym i posypcie oregano. Smacznego!

Czytaj także:

pizza z czerstwego pieczywa przepis
Adobe Stock
Newsy
Zostały wam resztki chleba? Zamiast bułki tartej zróbcie z nich pyszne danie na kolację
Większość osób uważa, że wyrzucanie pieczywa nawet tego skrajnie czerstwego, to grzech. Niektórzy więc karmią nim ptaki, inni zamieniają go na bułkę tartą, jeszcze inni przyrządzają z niego grzanki lub tosty. Okazuje się jednak, że z czerstwego pieczywa można również zrobić przepyszne danie, które do złudzenia przypomina pizzę.

Do odwzorowania tego przepisu, oprócz twardych bułek lub chleba, potrzebujecie jeszcze 8 innych składników i przypraw. Bez obaw, na pewno wszystkie macie w swojej kuchni. No to do dzieła! Przepis na „pizzę” z czerstwego pieczywa Będziecie potrzebować Kilku kromek czerstwego chleba lub bułek 2 jajek 2 łyżek mleka 70 gramów sypanej mozzarelli lub sera w plastrach 3 plastrów wędliny 4 pieczarek ½ papryki czerwonej 3 łyżek keczupu Oleju do smażenia Przypraw i ziół: 1 łyżeczki oregano, bazylii i granulowanego czosnku, pieprzu oraz soli Przygotowanie W średniej wielkości misce umieśćcie jajka, mleko, oregano, czosnek oraz bazylię. Całość dokładnie wymieszajcie. Czerstwe pieczywo pokrójcie na mniejsze kawałki, umieśćcie w przygotowanej przed chwilą mieszance i odstawcie do namoczenia na ok. 10 minut. Na rozgrzanej patelni umieśćcie olej oraz namoczone pieczywo wraz z całą pozostałą zawartością miski. Przy pomocy drewnianej łyżki rozprowadźcie masę po dnie naczynia, tak aby uzyskała okrągły kształt spodu do pizzy.  Po ok. 3 minutach smażenia masa powinna stać się nieco bardziej zwarta, wtedy musicie ją przewrócić na drugą stronę. Najlepiej będzie, jeśli zawołacie na pomoc jakiegoś członka rodziny. Na „cztery ręce” wszystko powinno pójść sprawnie. Podczas gdy druga strona „pizzy” dochodzi, na tej już podpieczonej możecie zacząć układać składniki. Nie zapomnijcie jednak, by uprzednio posmarować ją keczupem, a dopiero później wzbogacić przysmak o pokrojoną paprykę, pieczarki oraz szynkę.  Na koniec wierzch „pizzy” posypcie tartą mozzarellą, przykryjcie patelnię pokrywką i smażcie jeszcze przez kilka minut, aż do całkowitego rozpuszczenia sera. Gotowe!

Pieczarki się myje czy obiera? Oto najlepszy sposób, aby oczyścić pieczarki (2 linki)
Newsy
Pieczarki się myje czy obiera? Oto najlepszy sposób, aby oczyścić pieczarki
Jeżeli zastanawiacie się, jak oczyścić pieczarki i czy w ogóle trzeba pieczarki obierać, to koniecznie zapoznajcie się z poniższym artykułem.

Doświadczeni kucharze mają swoje przyzwyczajenia, które trudno jest zmienić. Dodają bekon do jajek , choć to niekoniecznie dobre dla zdrowia i gotują kaszę w torebkach . Na szczęście nie wszystkie kulinarne zwyczaje są dla was szkodliwe, ale wiele z nich niepotrzebnie zabiera wiele czasu. Na przykład obieranie pieczarek! Czy pieczarki się obiera? Pewnie czasami zadajecie sobie to pytanie przyrządzając zupę pieczarkową albo sos z pieczarkami. Ale czy rzeczywiście trzeba obierać pieczarki? Okazuje się, że… nie! Pod warunkiem, że będziecie je smażyć lub gotować. Wówczas wystarczy tylko dokładnie umyć i wyszorować pieczarki. Obierania wymagają stare i zbrązowiałe okazy. Przepis na faszerowane pieczarki z mięsem Do przygotowania smacznych pieczarek faszerowanych mięsem mielonym potrzebne wam będą poniższe składniki: Składniki: 500 g dużych pieczarek 200 g wieprzowego mięsa mielonego z szynki 1 cebula 1 ząbek czosnku Bułka tarta Świeża natka pietruszki Około pół szklanki startego sera żółtego 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżeczka oregano 1 łyżeczka kminu rzymskiego mielonego Szczypta ostrej papryki mielonej Pół płaskiej łyżeczki słodkiej papryki mielonej Sól Pieprz Przygotowanie: Umyjcie pieczarki. Odkrójcie nóżki i wydrążcie kapelusze tak, by było w nich jak najwięcej miejsca na farsz. Nóżki i środek kapeluszy pokrójcie bardzo drobno. Tak samo pokrójcie obraną cebulę. Rozgrzejcie na patelni łyżkę oleju i smażcie przez kilka minut pokrojone pieczarki z cebulą, cały czas mieszając. Na koniec dodajcie przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku, sól, pieprz oraz posiekaną natkę pietruszki. Wymieszajcie i odstawcie do ostudzenia. Do miski włóżcie mięso mielone i dodajcie do...

Promocje w Biedronce od poniedziałku. Masło po 2,99 zł
AdobeStock
Newsy
Promocje w Biedronce od poniedziałku. M.in. masło po 2,99 zł
Już od poniedziałku 10.05 w Biedronce obowiązują spore obniżki na wiele artykułów. Śpieszcie się!

Biedronka co tydzień kusi swoich klientów atrakcyjnymi promocjami na najpopularniejsze produkty. Sprawdziliśmy, co można teraz kupić taniej. Produkty przecenione w ramach akcji „Oszczędzaj połowę” Niedawno pisaliśmy o akcji promocyjnej „Oszczędzaj połowę” obowiązującej w sklepach sieci Biedronka. Klienci w każdym tygodniu trwania promocji kupując wybrane produkty dostają voucher na kolejne zakupy. Uprawnia on do zniżki w wysokości 50% wartości kupionych artykułów objętych promocją. Od 10.05 w ramach akcji „Oszczędzaj połowę” zaoszczędzicie kupując wszystkie ryby w puszkach (limit dzienny to 4 opakowania na kartę Moja Biedronka) oraz cukier biały (limit dzienny 10 opakowań na kartę Moja Biedronka). Tanie masło i inne produkty od poniedziałku 10.05 Znacznie taniej kupicie masło Mleczna Dolina. Przy zakupie 3 opakowań cena jednego opakowania wyniesie zaledwie 2,99 zł! Co jeszcze jest objęte obniżką? Kiełbasa żywiecka Kraina Wędlin, 600g: 8,99 zł za szt. Ogórki szklarniowe 4,69 zł/kg Ziemniaki wczesne: 2,79 zł/kg Awokado: 14,90 zł/kg Świeża ćwiartka kurczaka Kraina Mięs: 2,99 zł/kg Mięso na kotlety z indyka Kraina Mięs: 5,99 zł/kg Szynka wieprzowa bez kości Kraina Mięs: 8,99 zł/kg Przepis na bitki z szynki wieprzowej Kupiona na promocji szynka wieprzowa przyda się wam do zrobienia prostych i smacznych bitek z szynki. Do ich przygotowania potrzebne wam będą składniki z poniższej listy: Składniki: 1 kg szynki wieprzowej 2 czerwone papryki 2 marchewki 2 cebule 2 ząbki czosnku 1 papryczka chilli Sos sojowy Kilka świeżych liści bazylii 3 łyżki posiekanego koperku 3 łyżki posiekanej natki pietruszki Oregano Tymianek Rozmaryn Kurkuma Sól Pieprz Przygotowanie: Mięso z szynki...

jak zrobić zapiekankę mięsną moussaka
Flickr
Newsy
Ta zapiekanka mięsna to prawdziwy hit na polskich stołach. Szybkie danie za grosze
Polacy uwielbiają zapiekanki i różnego rodzaju dania łączące mięso i ziemniaki. Mamy dla was hitowy przepis na zapiekanką a'la grecka musaka.

Musaka to nieodłączny element greckiej kuchni tuż obok tradycyjnej sałatki, gyrosu czy sera feta. Bez problemu możecie odtworzyć ją we własnym domu. Z podanego przez nas przepisu śmiało można wykreślić bakłażana, jeżeli oczywiście nie znajdziecie go w swoim sklepie. Wbrew pozorom, przygotowanie tego dania wcale nie jest czasochłonne. Wystarczy szybko ugotować ziemniaki, przesmażyć mięso i pieczarki i pozostanie właściwie tylko pieczenie. Przepis na zapiekankę mięsną a'la musaka Składniki: 1 bakłażan 40 dag ziemniaki 50 dag mięsa mielonego (łopatko, lub mieszanka wołowo-wieprzowa) 50 dag pieczarek 4-5 ząbków czosnku 1 duża cebula 1 puszka pomidorów krojonych Zioła prowansalskie Tymianek 20 dag startego sera żółtego 10 dag sera feta lub innego sera solankowego Pół szklanki śmietany 12% 2 jaja Sól Pieprz Gałka muszkatołowa 1 łyżeczka cukru Oliwa Natka pietruszki Przygotowanie: Bakłażana pokrójcie na plastry i posypcie go sola. Odstawcie na ok. pół godziny. Ziemniaki ugotujcie w mundurkach z dodatkiem soli, przestudźcie i pokrójcie w plastry. Cebulę obierzcie, pokrójcie drobno i podsmażcie na oliwie. Dodajcie do cebuli mięso, przyprawy, zioła i usmażcie. Dodajcie puszkę pomidorów, czosnek i gotujcie do odparowania nadmiaru płynu. Doprawcie sos łyżeczką cukru. Na drugiej patelni podsmażcie obrane i posiekane pieczarki. Pieczarki powinny smażyć się do odparowania nadmiaru wody. Podsmażcie także bakłażany. Po podsmażeniu ułóżcie bakłażany na dnie naczynia żaroodpornego, następnie dodajcie do naczynia kolejno połowę mięsa, potem ziemniaki, resztę mięsa, połowę startego sera żółtego, pieczarki i resztę sera. Przygotujcie biały sos z sera fety,...