Lidl od lat pozostaje jednym z liderów wśród ulubionych sklepów w Polsce. Przejrzysty rozkład (taki sam w każdej lokalizacji), dobre ceny oraz szeroka oferta sprawiają, że codziennie sklep ten odwiedzany jest przez tysiące klientów. Lidl słynie także, że swoich „tygodni tematycznych”, w których oferuje produkty z zagranicznych kuchni w korzystnych cenach. Najczęściej są to specjały i składniki dań francuskich, włoskich, greckich czy orientalnych. 

Nowe promocje w Lidlu [od czwartku 15.04]

Już od 15 kwietnia we wszystkich sklepach sieci obowiązywać będą m.in. te promocje:

  • 3+3 gratis na soki pomarańczowe 100 proc.
  • -42% na mięso z nóżki kurczaka (7,99 zł/kg) i filet z kaczki z chowu bez antybiotyków (25,90 zł/kg)
  • -50% na cukinie (4,99 zł/kg) i borówki amerykańskie (6,99 zł)
  • Trzeci najtańszy produkt nabiałowy marki Pilos za 1 gr
  • Druga paczka mięsa mielonego wieprzowo-wołowego o 52% taniej
  • Boczek wędzony w plastrach XXL za jedyne 2,99 zł
  • Masło Osełka 82 proc. tłuszczu, 300 g za jedyne 4,49 zł

Przecenione będą także m.in. bakłażany, polskie jabłka, cytryny, truskawki ekologiczne, różne rodzaje kiełbas i parówek, wiele odmian wołowiny oraz niektóre ryby, owoce morza i nabiał.

Sezon grillowy w Lidlu

Sklepy niemieckiej sieci wprowadziły już także ofertę grillową, w której znajdziemy najpopularniejsze mięsa pieczone na świeżym powietrzu: karkówki, steki, sznycle, szaszłyki oraz boczek. Zadbano także o szeroką ofertę sosów i gotowych sałatek oraz akcesoria do rozpalania grilla: brykiet (7,99 zł/2,5 kg) i podpałki w kostkach (1,69 zł). Chociaż oficjalne obostrzenia nie pozwalają jeszcze na organizację przyjęć przy grillu, dania przygotowywane na świeżym powietrzu można zaserwować także najbliższej rodzinie zamiast tradycyjnego obiadu. 

Zobacz także:

Powyższe promocje obowiązywać będą od czwartku 15 kwietnia do soboty 17 kwietnia lub do wyczerpania zapasów, dlatego warto się spieszyć, jeśli chcecie z nich skorzystać. W lokalnych Lidlach znajdziecie jednak jeszcze większą ofertę produktów przecenionych, w które warto zaopatrzyć wasze spiżarnie i kuchnie. 

Czytaj też: