Violetta Arlak
ONS
Newsy

Violetta Arlak gwiazda „Rancza” schudła 20 kg dzięki nietypowej diecie. Fani aktorki mogą jej nie poznać

Niektóre metamorfozy gwiazd są co najmniej spektakularne. O ile zrzucenie kilku kilogramów wydaje się możliwe, o tyle utrata wagi na poziomie kilkunastu kilu to prawdziwy sukces.
Aleksandra Jaworska
styczeń 12, 2021

Gwiazdy chudną nie tylko ze względów zdrowotnych. Czasami wymaga tego ich zawód, czasem zwyczajna potrzeba zmiany rozmiaru na lato. Efektem nowej sylwetki może pochwalić się m.in. Violetta Arlak.

Kasia gotuje z Polki.pl - Ciasto marchewkowe z orzechowym kremem

Trzykrotnie zdawała do szkoły teatralnej

Wioletta Arlak już nie raz udowodniła, że ma upór i jest pracowita. Nawet początki jej kariery przypominały bieg przez płotki.  Trzykrotnie zdawała do szkoły teatralnej, bez pozytywnego skutku. Po tej próbie zdania do szkoły aktorskiej wybrała się na rozmowę do krakowskiego „Teatru 38”, gdzie została przyjęta i zadebiutowała na scenie w 1992 roku w spektaklu Bogusława Schaeffera „Tutam”.

W latach 1992–2003 występowała w teatrze im. Stefana Żeromskiego w Kielcach i stała się ulubienicą publiczności kieleckiej. W 1995 roku zdała pomyślnie egzamin eksternistyczny i doczekała się upragnionego, aktorskiego dyplomu. Liczne role teatralne przeplatała telewizją z debiutem na dużym ekranie w uhonorowanym wieloma nagrodami filmie Doroty Kędzierzawskiej „Nic”.

W filmie „Cześć, Tereska”. była nauczycielką w szkole krawieckiej, a sympatię widzów zyskała głównie przez popularne serialne takie jak: Lokatorzy, Na dobre i na złe, Plebania, Niania, Hela w opałach i kultowe już Ranczo. Wzięła także udział w w pierwszej edycji programu rozrywkowego Polsatu „Dancing with the Stars. Taniec z gwiazdami” w parze z Krzysztofem Hulbojem.

Aktorka także estradowa 

Aktorka ma za sobą dziesiątki ról na scenie, deskach teatru, w serialach i filmach. Została również nagrodzona kilkoma nagrodami.  I miejsce w plebiscycie studenckiego Koła Miłośników Teatru „Premiera” w Kielcach czy Dzika Róża - nagroda w plebiscycie popularności to tylko symboliczne przykłady. 

Violetta Arlak szczuplejsza o 20 kg

Patrząc na najnowsze zdjęcie aktorki, trudno uwierzyć, że to ta sama osoba. Lubiana przed widzów Arlak od kilku lat utrzymuje nienaganną sylwetkę. Jak donoszą portale internetowe, nie zgadza się, by jedzenie było głównym powodem spotkań towarzyskich. Woli spotkania w przestrzeni publicznej i długie dialogi. 

Rozwiązaniem na problemy z wagą okazało się spotykanie ze znajomymi na mieście, w kawiarniach i na orzeźwiających spacerach. Rzadsze spotkania w domu, przy suto zastawionych stołach, przyniosły wymierne efekty. Aktorka schudła 20 kilogramów i zachwyca nową figurą. Podziwiamy!

 A ja nie chcę, żeby jedzenie było głównym powodem spotkań towarzyskich. Dlatego zdecydowanie wolę kawiarnie - tłumaczyła aktorka w wywiadzie dla serwisu Pomponik.pl.

 

Komentarze
tort z solonym karmelem przepis
Gotujmy.pl/Ewa27
Newsy Żaden łasuch nie oprze się temu tortowi. Cudowny przysmak w odsłonie o jakiej nie słyszeliście
Tort przełożony kremem o smaku solonego karmelu, z pewnością choć raz przyśnił się niejednemu łasuchowi. Na szczęście marzenie o takim deserze można łatwo spełnić. Wystarczy piekarnik, mikser i kilka składników w odpowiednich proporcjach. Zapewniamy - efekt będzie oszałamiający.
Weronika Kępa
styczeń 11, 2021

Mimo iż tort najczęściej przyrządza się z okazji urodzin, imienin czy innych świąt, równie dobrze można go upiec bez okazji. Z takiego deseru z pewnością ucieszy się każdy łasuch. Śmiało, osłodźcie sobie codzienność. Przepis na tort z solonym karmelem Będziecie potrzebować 400 gramów mąki pszennej 6 jajek 30 gramów prawdziwego, gorzkiego kakao 150 gramów cukru drobnego do wypieków 150 ml oleju rzepakowego lub słonecznikowego 15 gramów proszku do pieczenia 300 ml mleka 100 gramów masła (najlepiej „Kasi”) 300 gramów masy śmietanowej o smaku słonego karmelu (produkuje ją na przykład Dr.Oetker) Przygotowanie Przygotujcie sobie dwie miski – dużą i małą. W pierwszej umieśćcie białka jaj, w drugiej żółtka. Białka ubijcie na sztywną pianę. Dodajcie do nich cukier i całość zmiksujcie. W misce umieśćcie również żółtka, całość ponownie zmiksujcie. Do powstałej masy jajecznej dodajcie olej, mąkę, proszek do pieczenia oraz kakao i… zmiksujcie. Tortownicę o średnicy 23 cm wysmarujcie miękkim masłem. W tak przygotowanej foremce umieśćcie ciasto. Piekarnik rozgrzejcie do 180 st. C. Kakaowy biszkopt pieczcie przez ok. 60 minut. Po upływie tego czasu wyjmijcie go z piekarnika i wystudźcie. W dużej misce umieśćcie karmelową masę śmietanową w proszku oraz mleko. Całość dokładnie zmiksujcie, a następnie połączcie z miękkim masłem.  Wystudzony biszkopt podzielcie na dwa blaty i przełóżcie je powstałym kremem karmelowym. Masą wysmarujcie również wierzch oraz boki tortu.  Ciasto wstawcie do lodówki na ok. 2 godziny. Gotowe! Źródło: gotujmy

Przeczytaj