Magda Gessler
ONS
Newsy

Ukochany Magdy Gessler zawsze czeka na nią z...

Restauratorka słynie z uwielbienia do kwiatów. Jej ukochany Waldemar Kozerawski zdaje się być uważnym partnerem. Zawsze przed spotkaniem czeka na lotnisku na swoją ukochaną - i zawsze ma dla niej pokaźny bukiet.
Aleksandra Jaworska
listopad 29, 2020

Magda Gessler to nietuzinkowa postać medialna. Oprócz talentów kulinarnych i zacięcia do biznesu prowadzi bogate życie towarzyskie. Jej aktualnym, wieloletnim parterem jest Waldemar Kozerawski.

Kasia gotuje z Polki.pl - Ciasto marchewkowe z orzechowym kremem

Nie tylko kuchnia

Magda Gessler nie zwalnia tempa. Choć kojarzymy ją głównie z przedsięwzięć kulinarnych, ma w swoim dorobku kilka innych działalności. Wydała trzy książki kucharskie, „Kuchnia moja pasja”, „Kocham gotować – Magdy Gessler przepis na życie” i „Kuchenne Rewolucje. Przepisy Magdy Gessler” .

Od blisko dekady pisze felietony kulinarne w tygodniku „Wprost”, a od marca 2012 również w tygodniku „Newsweek”. Podpisuje się własnym nazwiskiem pod serwisem internetowym SmakiZycia.pl, a jej najnowszym lokalem jest Słodki Słony Familia, działający na warszawskim Wilanowie.

Jest gospodynią programu TVN Kuchenne rewolucje, a od października 2017 do jesieni 2019 prowadziła program Food Network Sexy kuchnia Magdy Gessler, którego powstało pięć sezonów. Kilka lat temu Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi wyróżnił restauratorkę za promocję polskich produktów.

Niekonwencjonalny związek

W latach 80. wyszła za mąż za Volkharta Müllera, korespondenta tygodnika „Der Spiegel” w Madrycie. Po jego śmierci wróciła do Polski i wyszła za Piotra Gesslera, członka rodziny warszawskich restauratorów. Jej obecnym mężem jest Waldemar Kozerawski, lekarz medycyny rodzinnej i estetycznej zamieszkały na co dzień w Kanadzie.

Charyzmatyczna prowadząca tworzy z Kozerawskim związek oparty na pasji i miłości. Jak donoszą poczytne portale internetowe, para lubi dbać o drobne gesty. Mimo iż Gessler i jej partnera dzieli odległość oceanu, zdarza się im znajdować czas na czułości i okazywanie uczuć. 

Mąż restauratorki prowadzi w Toronto klinikę medycyny estetycznej. Najczęściej, jak zdradza  w swoich social mediach Gessler, łapią się w biegu. Koronawirus dodatkowo pokrzyżował niektóre z planów pary. Gessler i Kozarewski zostali zwyczajnie uziemieni.

Bukiet białych kwiatów

Uczucie, które łączy Gessler i Kozerawkiego widać gołym okiem. Także za sprawą Instagrama i otwartości gwiazdy TVN na dzielenie się swoim życiem prywatnym z fanami. Większość z was kojarzy na pewno nagranie z ich wspólnego, szalonego tańca.

Tym razem Magda Gessler podzieliła się szczegółami powrotu do Kanady. Chciała przybliżyć obserwatorom wizję, która jest dla niej codziennością. Na swoim Instagramie restauratorka pokazała jak zakochany Waldemar Kozerawski czeka na nią na lotnisku.

Gessler opatrzyła zdjęcie wymownym komentarzem, w którym przyznała się do tęsknoty za takim widokiem Waldemara Kozerawskiego. Restauratorka zaręcza, że każdorazowo ich przywitanie wygląda tak samo. Czule i w towarzystwie bukietu kwiatów.

Komentarze
flaki wołowe przepis
Gotujmy.pl
Newsy Pyszniejsze już być nie mogą. Aromatyczne flaczki z przepisu Magdy Gessler. Spróbujesz i zaniemówisz
Mało kto zna się na gotowaniu tak, jak Magda Gessler! Poznajcie jej przepis na flaczki wołowe - są niesamowite!
Katarzyna Wyborska
listopad 29, 2020

Masz ochotę na flaczki? To danie występuje w wielu wariantach, ale wersji Magdy Gessler na pewno jeszcze nie jadłaś! Przygotuj flaczki z tego przepisu, a wszyscy będą cię pytać jak je zrobiłaś! Popularne na całym świecie Flaki to danie znane chyba we wszystkich kuchniach świata. Zależnie od regionu przygotowuje się je nieco inaczej i z wykorzystaniem mięsa różnych zwierząt. W Polsce, Czechach i na Węgrzech flaczki gotuje się dość podobnie, doprawiając je papryką, by nadać im ostrego smaku. Z kolei we Francji przygotowuje się danie, którego podstawą są cielęce żołądki i flaki. W Ameryce Środkowej jada się flaki wołowe lub wieprzowe duszone z warzywami, natomiast Chińczycy uwielbiają gęstą zupę z makaronem i flaczkami. Ponieważ dawniej mięso było rarytasem, nie wolno było nic marnować i z tego powodu dania z podrobów mięsnych powszechne są we wszystkich kuchniach świata. Flaki w Polsce Polacy zajadają się flaczkami od XIV wieku. Co ciekawe, choć podroby mięsne kojarzone są raczej z tanim jedzeniem, to flaki bardzo chętnie jedli w Polsce wysoko urodzeni, a nawet król Władysław Jagiełło! Nie ma jednego standardowego przepisu na flaczki – w całym kraju robi się je na co najmniej kilka sposobów. Najczęściej wykorzystuje się flaki wołowe i żołądki wieprzowe z dodatkiem warzyw. Przepis Magdy Gessler na flaki wołowe W sieci krąży przepis na flaki wołowe, który zdradziła słynna restauratorka. Przygotujcie te składniki: 1 kg gotowanych flaków wołowych 3 litry bulionu wołowego 2 marchwie 1 korzeń pietruszki Pół selera Ćwierć pora Łyżeczka słodkiej papryki Płaska łyżeczka ostrej papryki Majeranek Masło 2 łyżki mąki Przygotowanie Flaki myjemy, wkładamy do garnka z osoloną wodą i gotujemy. Obierz marchewki, por i selera,...

Przeczytaj