kaufland
Adobe Stock
Newsy

Tylko teraz kupisz ziemniaki i łopatkę ponad 50% taniej. Podpowiadamy, co jeszcze warto wrzucić do koszyka

Święta za pasem. Czas więc udać się na duże zakupy. Np. po ziemniaki i łopatkę do Kauflanda. Nawet pomimo tego, że rząd w tym roku krzywym okiem patrzy na wieloosobowe wigilie…
Hubert Rój
listopad 27, 2020

Już w tę niedzielę początek adwentu. Wielkie sieci spożywcze nic sobie oczywiście z tego nie robią i kuszą świątecznym asortymentem już od dłuższego czasu. Jednak te 4 tygodnie zlecą tak szybko, że nawet się nie zorientujemy. Można zacząć gromadzić zapasy już teraz.

Zwłaszcza, gdy spojrzymy na promocje i specjalne oferty, które przygotowała dla swoich klientów sieć sklepów Kaufland. Poniższa oferta sklepu będzie obowiązywała do środy (02.12), z wyłączeniem kilku akcji specjalnych.

Kasia gotuje z Polki.pl - Ciasto marchewkowe z orzechowym kremem

Oferta Kauflanda

Na co warto zwrócić uwagę? Na pewno to, o czym mówiliśmy w tytule tego artykułu, a więc łopatka i ziemniaki. Za to mięso wieprzowe, świetnie nadające się choćby na różnego rodzaju kotlety mielone zapłacimy zaledwie 6,99 zł za kilogram! Takiej ceny nie znajdziecie nigdzie indziej.

Kolejnym hitem są ziemniaki. Za 5-kilogramowe opakowanie w ramach promocji zapłacimy jedynie 2,45 zł. Zapas w sam raz aż do świąt. Cena za kilogram w tej ofercie wyniesie jedyne 0,49 gr.
Uważajcie! Te dwa produkty kupicie w tej cenie tylko w sobotę.

Warto dodać, że w sobotę nie będą obowiązywały zasady „godziny dla seniorów” – oznacza to, że zakupy w godzinach 10-12 zrobią wszyscy chętni.

Co jeszcze przygotował Kaufland dla swoich klientów? Ruszył właśnie sezon na cytrusy – za 2-kilogramową siatkę tych owoców do środy zapłacimy jedynie 4,99 zł (2,50 zł za 1 kg).

Od poniedziałku (30.11) do środy (2.12) polujcie z kolei na ćwiartkę z kurczaka. Kilogram tego produktu będzie kosztował jedyne 2,22 zł.

Oto kilka innych ciekawych propozycji od Kauflanda na ten tydzień:

  • Kawa mielona Tchibo Family (opakowanie 1 kg) za 17,99 zł.

  • Napoje Pepsi, 7UP, Mirinda, Mountain Dew (butelka 2 l) w cenie 2,79 zł.

  • Buraki czerwone w cenie 1,29 zł za kg.

  • 50% zniżka na ananasa – zamiast 13,99 zł za sztukę zapłacimy jedyne 6,99 zł.

  • Wszystkie czekolady marki E.Wedel taniej o 30%.

  • Herbata Tetley Classic (25 torebek) za 2,79 zł.

Komentarze
Ciasto z patelni
windwardnorth/Adobe Stock
Newsy Ciasto z patelni? O dziwo smakuje równie dobrze, jak to z piekarnika, a do tego szybko się robi
Goście już w progu, a wy nie macie nic do kawy? To ciasto wyratuje z opresji niejedną zabieganą gospodynię!
Hubert Rój
listopad 27, 2020

To będzie prawdziwa bomba! Pyszne ciasto a’la biszkopt prosto z patelni? Dlaczego nie! Robi je się w mgnieniu oka. Równie szybko znika ze stołu! Wszystkie składniki na pewno macie w swojej kuchni. Nasz biszkopt z patelni możemy wzbogacić w prosty sposób. Wystarczy nam po prostu jedno soczyste jabłko. Sezon na ten owoc właśnie się skończył, ale ze znalezieniem ładnego, dorodnego okazu nie będziecie mieli na pewno żadnych problemów. Wystarczy jedna sztuka. Do przygotowanie ciasta niezbędna będzie dobra patelnia z pokrywką . Jeżeli wasz sprzęt ma już swoje lata, a usmażenie na nim jajek sadzonych to duże wyzwanie – lepiej pomyślcie o nowej patelni. Ciasto będziemy musieli w końcu przerzucić na drugą stronę… Oprócz patelni, zastosujemy jeden trik. Do ciasta dodamy łyżkę octu. Tak, to nie żart. Być może nie wszyscy znają ten cukierniczy patent. Nie ma jednak powodów do obaw. Ocet dzięki swoim właściwościom pozwoli nam na użycie zaledwie jednego jajka. Dzięki niemu biszkopt będzie miękki, delikatny i trochę wilgotny. Spróbujcie, a na pewno nie pożałujecie Składniki: Jedno spore, dojrzałe jabłko 3 duże łyżki cukru Nieco masła do posmarowania patelni (można użyć także oleju) 1 jajko Ok. 60 ml oleju roślinnego (ok. 1/5 szklanki) – tutaj możemy postąpić analogicznie jak z masłem. Jeżeli chcemy, użyjmy właśnie tego tłuszczu zamiast oleju. 150 ml mleka 15 dag mąki Łyżeczka proszku do pieczenia Szczypta soli Łyżka octu spirytusowego lub jabłkowego Przygotowanie: Zacznijmy od jabłka. Kroimy je na plastry bez usuwania gniazd nasiennych – te usuniemy w plasterkach później, tworząc „jabłkowe obwarzanki”. Patelnię smarujemy masłem i wsypujemy na nią równomiernie łyżeczkę cukru. Następnie wykładamy...

Przeczytaj