Ten świąteczny wypiek Magdy Gessler kosztuje „tylko” 450 zł. Usiądźcie zanim sprawdzicie resztę cen
Ons/Flickr
Newsy

Ten świąteczny wypiek Magdy Gessler kosztuje „tylko” 450 zł. Usiądźcie, zanim sprawdzicie resztę cen

Święta zbliżają się wielkimi krokami. Poczuła je również Magda Gessler i wystartowała z ofertą potraw i deserów wigilijnych. Ceny jak zwykle zwalają z nóg. Na jeden z dostępnych w jej cukierni świątecznych wypieków pozwolą sobie tylko zamożni.

Restauracja i delikatesy „U Fukiera” to nieustające źródło inspiracji cenowych dla wszystkich restauratorów... Wydawałoby się, że już drożej nie można, a jednak Magda Gessler udowadnia, że można. W tym roku na potrawy świąteczne z tej restauracji niektóre osoby musiałaby wydać nawet połowę swojej pensji. 

Magda Gessler odpowiada na pytania

Ciasto makowe z „U Fukiera” kosztuje pół tysiąca złotych 

W ofercie świątecznej restauracji „U Fukiera” znajdziecie wiele wspaniałych i okazałych ciast. Piernik staropolski przełożony powidłami śliwkowymi i oblany czekoladą to wydatek rzędu 90 zł za kilogram ciasta.

Tyle samo zapłacicie za sernik prawdziwie krakowski. Jednak, gdy będziecie chcieli zaopatrzyć się w tradycyjne ciasta z makiem, to musicie liczyć się ze znacznie większymi wydatkami. Makowiec na bogato z orzechami kosztuje 145 zł za 1,2 kg.  

Jednak prawdziwą perłą w koronie świątecznej oferty jest tort makowy z pomarańczami. Jeżeli rozważacie taki deser, to poszukajcie w portfelu... 450 zł. W opisie na stronie można przeczytać, że są to: 

- Biszkoptowe blaty makowe przełożone lekkim śmietankowym kremem z pomarańczą oraz wyjątkowym crème pâtissière z makiem.  

Specjał przygotowywany pod czujnym okiem królowej polskiej gastronomi, waży 3,5 kg i ma średnicę 28 cm. A w jego skład wchodzą: 

- Mak niebieski, jaja wiejskie kurze, cukier, mąka pszenna, pomarańcze, sok pomarańczowy, mascarpone, śmietanka pasteryzowana, pomarańczowa skórka kandyzowana, mleko krowie, wanilia, skrobia ziemniaczana, skrobia kukurydziana, cukier puder, spirytus - czytamy na stronie internetowej delikatesów Magdy Gessler.

Zobacz także
Placki ziemniaczane wyjdą tylko wtedy, gdy będziecie smażyli je w ten sposób. Oto rady Magdy Gessler

Placki ziemniaczane wyjdą tylko wtedy, gdy będziecie smażyli je w ten sposób. Oto rady Magdy Gessler

Przepis Magdy Gessler na sałatkę jarzynową.  Jest przepyszna, bo dodaje do niej 2 nietypowe składniki

Przepis Magdy Gessler na wyśmienitą sałatkę jarzynową.  Dodaje do niej 2 nietypowe składniki

Ile kosztują pierogi, uszka i barszcz u Magdy Gessler?  

Świąteczna oferta „U Fukiera” jest pełna przysmaków. Przez stronę internetową restauracji można kupić przysmaki na Wigilię, jak i na pierwszy dzień świąt. W zasadzie nie trzeba nic samemu przygotowywać w domu, wystarczy zamówić i zapłacić. Zanim jednak podejmiecie decyzję, o niegotowaniu, zerknijcie na poniższe ceny: 

  • Pasztet z dziczyzny i grzybów, foremka 500 g – 95 zł 
  • Kaczka pieczona w całości po polsku z antonówką - 190 zł 
  • Uszka z borowikami do barszczu 10 sztuk – 70 zł 
  • Barszcz czerwony jak rubin, na zakwasie 900 ml – 65 zł 
  • Zupa czysta grzybowa 900 ml – 83 zł 
  • Schab pieczony ze śliwką 0,5 kg – 75 zł 
  • Pierogi z kapustą i prawdziwkami 5 sztuk – 51 zł 
  • Śledź po kaszubsku 300 g – 53 zł 
  • Sałatka jarzynowa tradycyjna z grzybkami marynowanymi słoik 300 g – 41 zł 
  • Karp w zalewie octowej słoik 300 g – 59 zł 
  • Karp filet do smażenia bez ości ok. 200 g – 35 zł 
  • Chleb Magdy na zakwasie z mąki żytniej 1 kg – 35 zł 

Źródło: fakt.pl, delikatesy.ufukiera.pl 

Magda Gessler rusza ze świątecznym menu. Niecały litr kompotu za 40 zł! Po ile inne produkty?
ONS.pl/AdobeStock
Newsy
Magda Gessler rusza ze świątecznym menu. Niecały litr kompotu za 40 zł! Po ile inne produkty?
W sieci pojawił się już świąteczny catering Magdy Gessler. Zajrzyjmy do menu sygnowanego przez królową polskiej gastronomii.

Święta za pasem. Doskonale wie o tym Magda Gessler, która przygotowała już swój świąteczny catering. Ile trzeba zapłacić za poszczególne dania jej autorstwa? Ceny niektórych z nich przyprawiają o zawrót głowy! Magda Gessler rusza ze świątecznym menu Już za miesiąc będziemy obchodzili święta Bożego Narodzenia. Mając to na uwadze, Magda Gessler ruszyła z promocją swojego świątecznego cateringu. W delikatesach „U Fukiera" pojawił się już najnowszy cennik. Ile kosztują w nim świąteczne potrawy?  Jeżeli chcecie skorzystać z cateringu od Magdy Gessler, liczcie się z tym, że nie będzie tanio. Czyżby Magda Gessler miała na uwadze szalejącą inflację i wszechobecną drożyznę i z tego powodu postanowiła podnieść ceny swoich produktów?  Nikogo już nie dziwią rosnące ceny w restauracjach. Podrożało jedzenie i podrożał jego transport. Nic dziwnego, że także i ceny za świąteczny catering Magdy Gessler są o wiele wyższe niż przed rokiem. Ile trzeba za niego zapłacić? Oto przykładowe dania i ich ceny: filet sandacza do usmażenia (200g) za 25 zł łosoś marynowany (200g) za 31 zł filet z karpia bez ości (200g) za 28 zł ryba po grecku duszona w bukiecie włoskich warzyw (słoik 200g) za 35 zł śledź po kaszubsku (300g) za 42 zł śledź sherry po polsku z antonówką, śmietaną i musztardą (300g) za 43 zł szczupak faszerowany migdałami, rodzynkami i chałką (słoik 200g) za 36 zł schab po warszawsku w galarecie (300g) za 29 zł „nóżki jak dawniej" (wieprzowe, słoik 200g) za 30 zł kompot z suszu (900 ml) za 40 zł kapusta z grzybami i pigwą (900 ml) za 79 zł chleb na zakwasie z mąki żytniej (1 kg) za 35 zł barszcz czerwony jak rubin na zakwasie (900 ml) za 50 zł żur na prawdziwkach (900 ml) za 50 zł...

Delikatesy Gessler
ons.pl, Adobe Stock
Newsy
Gessler otworzyła sklep z przetworami - ceny zwalają z nóg. Za bigos i gołąbki każe sobie zapłacić...
Gwiazda „Kuchennych rewolucji” lubi szokować. Jeśli nie zachowaniem na antenie, czy niewybrednymi komentarzami, to teraz także cenami „z kosmosu” w swoim nowym sklepie.

Zanim gwiazda Magdy Gessler rozbłysła na dobre w telewizji TVN, posiadaczka bujnych loków ograniczała się głównie do działania na polu gastronomicznym. Szefowała wielu knajpom, tworzyła nowe restauracje – słowem – Gessler to zapalona restauratorka. Lekarstwo na kryzys W dobie pandemicznego kryzysu Magda szuka nowych źródeł zarobku. Odkąd w Polsce i na świecie szaleje COVID-19, właściciele knajp mogą jedynie załamywać ręce. Ciągłe obostrzenia, czasowo także po prostu zamykanie restauracji – Gessler postanowiła coś z tym zrobić. Doświadczenie gwiazdy „Kuchennych rewolucji” procentuje. Magda wie co Polacy lubią i wie jak ich frykasy odpowiednie przygotować. Swoją wiedzę restauratorka urodzona na Kubie postanowiła przekuć w kolejny dochodowy biznes. I tutaj przechodzimy do sedna sprawy. Magda Gessler otworzyła sklep. I to nie byle jaki sklep. W swoich „Delikatesach u Fukiera” 67-latka zaczęła sprzedawać smakowite przetwory. Nie byłoby w tym nic nadzwyczajnego, gdyby nie jeden szczegół –i to wcale niemały – chodzi tu o ogromne ceny słoiczków ze znakiem jakości Gessler… Smaki „Fukiera” w domu Magda zapewnia na stronie delikatesów, że w jej kuchni pachnie rodzinnym domem i prawdziwą polską spiżarnią sprzed lat. Nie wątpimy, ale jedno jest pewne – żadna polska pani domu nie sprzedawała swoich przetworów w takich cenach! Pora na kilka przykładów: Bigos na winie „na bogato” dostaniemy u Magdy za 60 zł. I nie mówimy tu o garze dla całego plutonu wojska, a słoiczku o pojemności 900 ml! Pół kilograma pasztetu z dziczyzny i grzybów Gessler wyceniła z kolei na 75 zł. W gronie najchętniej kupowanych produktów znajduje się ponoć także barszcz czerwony „jak rubin”, na...

Magda Gessler ruszyła już z ofertą cateringową na Wielkanoc. Cena faszerowanych jajek zwala z nóg
ONS.pl/AdobeStock
Newsy
Magda Gessler ruszyła z wielkanocną ofertą cateringową.  Za 30 zł sprzedaje 5 połówek faszerowanych jaj 
Magda Gessler kuje żelazo, póki gorące i właśnie rusza z wielkanocnym cateringiem. Sprawdźcie ofertę jej wielkanocnego menu. Jest w czym wybierać. Pytanie tylko, kogo stać na takie specjały...

Już za niecały miesiąc będziemy obchodzić święta wielkanocne. Magda Gessler nie czekała na ostatni dzwonek i już ruszyła ze swoją świąteczną ofertą cateringową. Ceny niektórych dań zwalają z nóg. Zobaczcie sami. Wielkanocny catering Magdy Gessler W sieci pojawił się właśnie świąteczny catering z restauracji „U Fukiera", należącej do królowej polskiej gastronomii Magdy Gessler. Ile trzeba zapłacić za poszczególne dania jej autorstwa? Ceny niektórych z nich mogą was przyprawić o zawrót głowy! Magda Gessler zachęca swoich klientów do kupienia świeżego chleba, smakowitych dań mięsnych, sałatek oraz ciast. Jeśli jesteście zainteresowani jej ofertą, wiedzcie, że nie będzie tanio. Co powiecie na kilogram chleba za 35 złotych? Przykładowe menu wielkanocne Magdy Gessler: wiejskie jaja faszerowane koprem i pieczarkami (pięć połówek za 30 zł) lub wiejską szynką (pięć połówek w cenie 35 zł) pasta z wiejskich jaj z młodym szczypiorem słoik 200g 29,00 zł domowy majonez według przepisu babci Magdy Gessler 200 g za 18 zł sos tatarski wyborny z grzybami słoik 200g 27,00 zł schab po warszawsku w galarecie porcja 300 g - 29 zł tymbaliki drobiowe z marynowanymi opieńkami 200 g - 31 zł sałatka jarzynowa tradycyjna z grzybkami marynowanymi słoik 300 g - 29 zł wielkanocny barszcz biały na zakwasie 900 ml za 60 zł botwina doprawiona świeżym koprem 900 ml za 60 zł kurczak pieczony po polsku nadziewany wątróbką i chałką 95 zł kaczka pieczona w całości po polsku z antonówką 150 zł boczek marynowany po polsku 0,5 kg za 60 zł rolada cielęca faszerowana koprem i kiszonymi ogórkami 1kg 130,00 zł mazurek z konfiturą z płatków róży 65 zł lub z białą czekoladą i kardamonem 60 zł, lub...

Gessler, Korcz,Szyc, Adamczyk prowadzą restauracje. Gdzie najtaniej kupicie pierogi i barszcz? Kto nieziemsko zdziera?
ONS.pl
Newsy
Święta w restauracjach Gessler, Korcz, Szyca i Adamczyka. U Korcz najtaniej, a u kogo najdrożej?
Przeglądamy świąteczne dania na wynos w czterech restauracjach celebrytów. Jest drogo czy tanio? Oceńcie sami.

Przyszły takie czasy, że niemal każdy chce mieć restaurację. Jednak programy „Magdy Gessler z serii „Kuchenne rewolucje" pokazują, że nie każdy powinien się zabierać za taki biznes. Ludzie marzą o tym, żeby zostać restauratorami, nie mając pojęcia jak planować pracę w lokalu, układać menu, czy zarządzać ludźmi. W rezultacie klientów jest za mało, żeby biznes mógł dobrze funkcjonować. Nie dotyczy to restauracji celebrytów. Tam klientów zawsze jest dużo, a przyciąga ich nie menu, ale sława właściciela. Przyglądamy się świątecznym cateringom trójki z nich i porównujemy menu oraz ceny z restauracjami Magdy Gessler. Sprawdzamy gdzie jest najtaniej, a gdzie najdrożej. Gdzie iść na świąteczny obiad do aktorów? Anna Korcz, aktorka teatralna, znana także z ról filmowych, np. „Na Wspólnej” prowadzi kawiarnię i sklep z wypiekami „Moje smaki”. Na co dzień można wypić u niej kawę, kupić pasztety, wędliny i ciasta. Borys Szyc, aktor znamy z wielu ról filmowych, m.in. „Testosteron”, „Piłsudski” „Listy do M”, „Planeta singli” czy „Zimna wojna”, otworzył na warszawskim Mokotowie restaurację „Akademia”. Miejsce specjalizuje się w wyszukanej kuchni polskiej. W stałym menu znajduje się na przykład antrykot z polędwicy wołowej za 112 zł porcja.         Wyświetl ten post na Instagramie                       Post udostępniony przez „U Fukiera” Magda Gessler (@u.fukiera) Piotra Adamczyka znacie z głośnej roli „Karol. Człowiek, który został...