Dieta kobiet w ciąży to temat rzeka. O tym dlaczego panie w stanie błogosławionym powinny jeść takie, a nie inne produkty, unikać niektórych dań jak ognia napisano już liczne opasłe tomiszcza pełne mądrych rad i wskazówek.

Nic w tym dziwnego – dla każdej młodej matki kwestia dobra jej dziecka jest sprawą absolutnie priorytetową. W dyskusji o tym, jak powinien wyglądać jadłospis kobiet w ciąży, jest także miejsce na pogląd, który mówi o tym, że z niewielkimi wyjątkami nie powinny one zmieniać specjalnie swoich przyzwyczajeń żywieniowych.

Co jadła Agnieszka Kaczorowska w trakcie ciąży?

Wygląda na to, że ku takiej właśnie opcji skłania się Agnieszka Kaczorowska. Aktorka znana i lubiana za sprawą wieloletniej roli Bożenki w serialu „Klan” dzieli się radością z oczekiwanych narodzin dziecka ze swoimi fanami na Instagramie.

29-latka, która ma na koncie także sukcesy w polsatowskim show „Dancing with the Stars. Taniec z Gwiazdami”, zamieściła na swoim oficjalnym profilu w serwisie Instagram fotografię z domowego obiadu.

Zobacz także:

Być może niektóre młode matki będą poważnie zaskoczone, tym co Kaczorowska serwuje sobie i pośrednio swojemu maluszkowi. Celebrytka zapozowała bowiem z ugotowanym przez jej męża indyjskim curry. Kaczorowska szczerze przyznała przy okazji, że o gotowaniu takich potraw ma dość mgliste pojęcie – była odpowiedzialna tylko za ugotowanie ryżu.

Jakie przyprawy dodaje się do curry?

Czym jest curry? Zgodnie z encyklopedycznym opisem, to nic innego jak tylko sposób przygotowywania dań na hinduską modłę. W uproszczeniu w ten sposób nazywa się jednak zwykle aromatyczne sosy na bazie mleka kokosowego, jogurtu z mięsem, warzywami lub z innymi dodatkami z obowiązkowymi przyprawami.

Na mieszankę curry, zwaną w Indiach masalą, składają się zwykle takie przyprawy jak choćby:

  • Kurkuma
  • Imbir
  • Kolendra
  • Sól
  • Pieprz
  • Kmin rzymski
  • Gorczyca czarna
  • Chilli
  • Cynamon
  • Czosnek
  • Gałka muszkatołowa
  • Kardamon