Zakupy
Pixabay
Newsy

SZOKUJĄCA decyzja Biedronki! Seniorom opadną szczęki!

Biedronka postanowiła wysłuchać głosu swoich klientów, którzy od pewnego czasu jawnie wyrażali niezadowolenie związane z godzinami dla seniorów i panującymi wówczas zasadami. Sieć zmienia koncepcję działania.
Weronika Kępa
listopad 04, 2020
Kasia gotuje z Polki.pl - Ciasto marchewkowe z orzechowym kremem

Poczuli się poszkodowani

Decyzją rządu od połowy października w sklepach ponownie zaczęły obowiązywać godziny dla seniorów. Już sam fakt, że między 10 a 12 wiele osób nie może zrobić zakupów wyprowadzał z równowagi. Jakby tego było mało, sieć sklepów Biedronka postanowiła dodatkowo uprzywilejować grupę 60+ oferując im produkty w promocyjnych cenach dostępne tylko do południa. Oczywiście spotkało się to z niemałym sprzeciwem ze strony klientów z pozostałych grup wiekowych.

Biedronka, posiadająca ponad trzy tysiące sklepów w całej Polsce i obsługująca miliony klientów dziennie, postanowiła więc wyjść na przeciw ich oczekiwaniom i zmienić koncepcję.

Zakupowe szaleństwo dla małych i dużych

Sieć ogłosiła nowe promocje. Tym razem dla wszystkich posiadaczy karty „Moja Biedronka”, niezależnie od wieku i godziny robienia zakupów! Przecenione zostały rozmaite produkty, od owoców po mięsa! Niektóre z nich nawet o 50%.

Ceny kawy spędzają sen z powiek jej miłośnikom. Jednak nie tym razem. Biedronka robi przysługę wszystkim nocnym markom i przecenia ją aż o 38%! W ten sposób pół kilo Dallmayr Prodomo kupisz już za 15,99!

Do śniadania kawa, a na obiad… mięso oczywiście! O tym Biedronka też nie zapomniała. Łopatka wieprzowa, boczek wędzony, czy kiełbasa śląska – wszystko w niższych cenach.

Podwieczorek to też ważna sprawa. Tutaj świetnie sprawdzą się uwielbiane szczególnie przez najmłodszych banany! Ich cena została obniżona aż o 48%. Za kilogram owocowej energii zapłacimy więc tylko 2,49 zł.

Czas ma znaczenie

Promocje będą obowiązywać tylko do soboty, 7 listopada, bądź do wyczerpania zapasów. Nie ulega jednak wątpliwości, że warto się pospieszyć, bo ceny kuszą, a chętnych na złapanie okazji nie brakuje.

Źródło: smakosze.pl

Zdjęcie: Pixabay

Komentarze
Marynowane rzodkiewki
Gotujmy.pl/Lizusek2
Przepisy SUPER-TANIA i przepyszna przekąska z rzodkiewki! W mig znika z talerza!
Rzodkiewka, uważana za królową nowalijek, to powszechnie znane, ale jednocześnie nieco zapomniane warzywo. Niegdyś nagminnie dodawana do kanapek i twarogów, dzisiaj coraz częściej zastępowana przez ogórki, pomidory, czy paprykę. Z nami jednak odkryjesz i pokochasz ją na nowo!
Weronika Kępa
listopad 04, 2020

Niewiele osób wie, że rzodkiewka to źródło wielu cennych witamin i minerałów , między innymi potasu, wapnia, żelaza, magnezu, fosforu, czy potasu. To małe i niepozorne warzywo powinno więc stanowić jeden z głównych składników diety każdego człowieka. Dla tych, którzy nie przepadają za jej tradycyjnym smakiem mamy smakowitą alternatywę w postaci marynaty , którą przygotujesz bez wydawania pieniędzy. Zapewne wszystko masz w domu! Będziesz potrzebować 2 pęczki dojrzałych rzodkiewek 2 ząbki czosnku 4 ziarenka ziela angielskiego 2 listki laurowe 3 ziarenka pieprzu 1 szklanka wody 1/4 szklanki octu winnego lub jabłkowego 1 łyżeczka soli Pół łyżeczki cukru Opcjonalnie 1 łyżeczka gorczycy i dwa goździki Wymienione składniki starczą na jeden słoik o pojemności 250 ml. W zależności od liczby słoików, które chcesz zapełnić, zwiększ proporcje. Przygotowanie Umyj i osusz rzodkiewki, a następnie odetnij od nich liście i ogonki. Rzodkiewki pokrój na połówki (chyba, że są duże, wtedy pokrój na ćwiartki), a następnie włóż do przygotowanego wcześniej (wyparzonego) słoika. Obierz czosnek i dodaj w całości do rzodkiewek. Dodaj liście laurowe i ziele angielskie (to jest też moment, w którym możesz dodać gorczycę i goździki). Wodę, ocet, sól oraz cukier włóż do małego rondelka i gotuj na małym ogniu przez około dziewięć minut (do momentu aż sól i cukier całkowicie się rozpuszczą). Zalewę odstawiamy do wystudzenia. Rzodkiewki zalewamy zimną marynatą, zakręcamy słoik i wstawiamy do lodówki na trzy dni (nie trzeba ich pasteryzować). Po tym czasie są gotowe do jedzenia! Zdrowo, smacznie i tanio Sami przyznacie, że przepis jest prosty i nie...

Przeczytaj