Steczkowska kocha jeść taką jajecznicę. Jeśli nie popełnicie błędu, wyjdzie kremowa i sycąca
GettyImages, AKPA
Newsy

Steczkowska kocha jeść taką jajecznicę. Jeśli nie popełnicie błędu, wyjdzie kremowa i sycąca

Żadne wymyślne dania ani drogie i trudno dostępne produkty. Słynna Justyna Steczkowska na śniadanie je zwykłe jajka w formie jajecznicy. Jak zrobić to proste danie tak, by wyszło idealnie? Sprawdźcie.

Znane osoby bywają traktowane przez fanów jak przybysze z obcej planety - trudno jest im uwierzyć, że ich idole w rzeczywistości wiele się od nich nie różnią. Na przykład Justyna Steczkowska na śniadanie lubi jeść to, co większość z nas, czyli zwykłą, prostą, ale za to idealnie zrobioną jajecznicę. Jak zatem perfekcyjnie usmażyć jajka i co można do nich dodać? Sprawdźcie. 

Ulubione śniadanie Justyny Steczkowskiej

W jednym z wywiadów Justyna Steczkowska opowiedziała o tym, co lubi jeść na śniadanie. Jeszcze przed nim, gwiazda każdego ranka wypija szklankę wody, soku z warzyw i owoców, a na końcu espresso. A co jest źródłem energii dla pani Justyny na początku dnia? Okazało się, że jedną z ulubionych potraw piosenkarki jest jajecznica, ale koniecznie z tego jednego rodzaju jajek:

– Lubię jajecznicę z wiejskich jaj z dużą ilością zielonej pietruszki albo płatki owsiane na wodzie z tartym jabłkiem i owocami sezonowymi - wyznała Justyna Steczkowska w rozmowie z Plotkiem. 

Zobacz także
Justyna Steczkowska podała przepis na chleb. 1 składnik sprawia, że jest dłużej świeży

Justyna Steczkowska podała przepis na chleb. 1 składnik sprawia, że jest dłużej świeży

Jajecznica Anny Lewandowskiej zaspokoi głód na długo. Zróbcie 1 rzecz z białkami

Jajecznica Anny Lewandowskiej zaspokoi głód na długo. Zróbcie 1 rzecz z białkami

Jak zrobić dobrą jajecznicę?

Sekretem dobrej jajecznicy jest cierpliwość. W tym przypadku nie należy się spieszyć, bo jajecznica się przypali lub będzie zbyt mocno ścięta i po prostu niesmaczna. Wymieszane jajka należy wlać na rozgrzane na patelni masło i smażyć na małym ogniu, co jakiś czas mieszając.

Może to zająć dłuższą chwilę, ale taka jajecznica jest tego warta. Wychodzi bardzo kremowa i aksamitna bez zbędnych dodatków. Sprawdźcie poniżej, jak ją przygotować z pomidorami - na lato taki przepis będzie w sam raz. 

Przepis na jajecznicę z pomidorami

Składniki:

  • 2 pomidory malinowe

  • 4 jajka

  • 2 łyżki szczypiorku

  • 2 łyżki masła

  • sól

  • pieprz

Przygotowanie:

  1. Wbijcie jajka do miski. Widelcem lub trzepaczką wymieszajcie je, aż powstanie gładka masa jajeczna. 

  2. Następnie obierzcie pomidora. Należy na spodzie naciąć delikatnie krzyżyk i włożyć warzywo do wrzątku na kilka sekund, a skórka z łatwością będzie odchodzić. 

  3. Pokrójcie pomidora w kostkę, a szczypiorek posiekajcie.

  4. Rozgrzejcie na patelni łyżkę masła i wrzućcie pomidora. Dodajcie sól i pieprz i smażcie około 5 minut na małym ogniu. 

  5. Po tym czasie przelejcie pomidory do miski, a patelnię wytrzyjcie do sucha. Rozpuśćcie na niej drugą łyżkę masła i gdy się rozgrzeje, wlejcie jajka. 

  6. Smażcie jajka na małym ogniu, mieszając co jakiś czas. Doprawcie solą. 

  7. Przełóżcie jajecznicę na talerz i połóżcie na niej podsmażone pomidory. Możecie teraz posypać je porcją świeżego szczypiorku.