Ania Lewandowska to wyjątkowo przedsiębiorcza bizneswoman, która swoją pasję i sławne nazwisko wykorzystała do promowania zdrowego stylu życia i regularnego ruchu. Trenerka nie tylko wydała kilka książek i płyt z ćwiczeniami i dietetycznymi przepisami, ale także otworzyła własną markę spożywczą oraz catering dietetyczny. Prowadzi również obozy sportowe, a niedawno wystartowała z nową marką suplementów diety, które opracowała razem ze swoim mężem – Robertem.

Wielu fanów (oraz przeciwników) Lewandowskiej narzeka na ceny jej produktów oraz składników do przepisów, które proponuje (np. superfoods). Ostatnio pokazała jednak też śniadanie, które można przygotować w przystępnej cenie, a także znaleźć do niego wiele tańszych i równie zdrowych zamienników!

Co Ania Lewandowska je na śniadanie?

Niedawno pisaliśmy o tym, że Lewandowscy są na specjalnej diecie. Ich żywieniowa filozofia jednak nadal opiera się na tych samych zasadach: trenerka regularnie przekonuje, że śniadanie to najważniejszy posiłek dnia i nie wolno z niego rezygnować. Reguły zdrowego stylu życia stosuje nawet mała córeczka gwiazdy: Klara ma 4 lata i już przestrzega diety.

Intensywnie trenująca gwiazda sama często sięga po białkowo-tłuszczowe śniadania oparte np. na jajkach i awokado, które zawierają dużo zdrowych kwasów tłuszczowych i powoli uwalniają energię zapewniając siłę na długie godziny. Swoim fankom jednak proponuje także zdrowe opcje śniadaniowe na słodko takie jak przeróżne owsianki czy musli.

Zobacz także:

Przepis na owsiankę Ani Lewandowskiej

Żona najsłynniejszego polskiego piłkarza podsunęła swoim obserwatorom przepis na bardzo szybkie i zdrowe śniadanie, w którego skład wchodzą:

  • Musli bezglutenowe (Lewandowska proponuje produkt swojej autorskiej marki, ale można go jednak zastąpić dowolnym musli o dobrym składzie i bez dodatku cukru)
  • Mleko roślinne
  • 1 łyżka miodu
  • Garść malin
  • Mała garść nerkowców (lub innych ulubionych orzechów, które macie pod ręką)

Płatki należy ugotować na mleku, a następnie wymieszać z pozostałymi składnikami. 

Takie śniadanie jest pełne zdrowego tłuszczu pochodzącego z orzechów oraz nasion. Jest ono bogate także w witaminy znajdujące się w malinach, a także przeciwutleniacze. Dodatkowo wykazuje właściwości przeciwzapalne, które oferuje miód.

Skusicie się?

Źródło: Instagram

Czytaj także: