Sezon grillowy trwa. Wielu z was na pewno urządzało już w tym roku grilla i piekło karkówkę, szaszłyki czy kiełbaski. Ale czy pomyśleliście o przygotowaniu sałatki? Sałatka ze świeżych warzyw sezonowych to idealny dodatek do grillowanych mięs. Ta z naszego przepisu robi się w ekspresowym tempie. Podajcie ją swoim gościom, a będą ją zajadać ze smakiem. Jak ją przygotować? Czytajcie dalej!

Przepis na sałatkę na grilla

Jeżeli szukacie prostego, szybkiego i smacznego przepisu na sałatkę, koniecznie sprawdźcie propozycję jednej z naszych czytelniczek. Lista składników jest bardzo krótka – do przygotowania tej pysznej i ekspresowej sałatki, potrzebujecie jedynie pomidorków koktajlowych, rzodkiewek, sera feta i garści ulubionych przypraw. Przygotujcie taką prostą sałatkę na grilla, a każdy na pewno poprosi was o dokładkę!

Składniki:

  • 1 opakowanie mix sałatkowy
  • 10 pomidorków koktajlowych
  • 3 łyżki fety w kostkach z ziołami
  • 5 rzodkiewek
  • 2 saszetki sosu bazyliowego

Przygotowanie:

  1. Mix sałatkowy wrzucić do miski.
  2. Dodać wcześniej umyte i pokrojone w ćwiartki rzodkiewki, dodać fetę odsączoną z zalewy i pomidorki (całe, ale można także pokroić).
  3. Na koniec gotową sałatkę polać sosem bazyliowym.
  4. Sałatkę można podać w takiej postaci lub wymieszać i podać po pięciu minutach, gdy smaki się lekko przegryzą.

Smacznego!

Źródło: gotujmy.pl

Zobacz także:

Czytaj też: