Anna Lewandowska podbija serca i podniebienia Polek. Robi to w podobnym tempie w jakim jej mąż Robert zdobywa kolejne laury na europejskich boiskach. Wciąż szukamy sekretu wspaniałej formy tej pary, a Ania wcale tego nie ukrywa, tylko dzieli się swoimi pomysłami i refleksjami.

Jednym z tych pomysłów jest jej wyjątkowe podejście do rosołu – wszyscy dbający o formę powinni zredukować nieco zawartość tłuszczu w swoich wersjach rosołu. Tak samo zrobiła Ania Lewandowska, która zainspirowała się z kolei przepisem Anny Ciesielskiej.

Przepis na rosół od Ani Lewandowskiej

Poniższy przepis na „magiczny rosół Anny Lewandowskiej” będzie doskonałym wyborem nie tylko dla sportowców – tę lekką, ale pożywną i zdrową zupę dobrze przyjmie każdy osłabiony chorobą organizm.
Podstawą rosołu Lewandowskiej będzie dobrego gatunku mięso na wywar – wybierzcie wołowinę, cielęcinę, a nawet wartościową dziczyznę. Na koniec bulion warto wzbogacić kawałkiem smacznego drobiu.

Składniki:

  • 1/2 łyżeczki tymianku
  • 1/4 łyżeczki kurkumy
  • ok. 1/2 kg mięsa dobrej jakości (wołowina lub cielęcina)
  • 3 łyżki octu
  • 1/2 łyżeczki kminku
  • 3 marchewki
  • 1 pietruszka
  • 1 cebula
  • seler naciowy
  • 2 ząbki czosnku
  • 1/2 łyżeczki imbiru
  • pieprz cayenne
  • liść laurowy
  • ziele angielskie
  • sól
  • 1/2 kurczaka

Przygotowanie:

  1. Gotujcie przez 1,5 godziny wywar z mięsa z dodatkiem tymianku, kurkumy, ziela angielskiego, kminku, octu i liścia laurowego.

  2. Następnie do zupy dodajcie: warzywa, imbir, paprykę, resztę przypraw, a także 1/2 kurczaka

  3. Na sam koniec wyjmijcie jarzyny i mięso z bulionu. Podawajcie go z kaszą jaglaną gotowaną na wodzie.

Źródło: hpba.pl

Zobacz także: