Kotlety mielone są tak pyszne, że mają wielu fanów.
Kto mógłby oprzeć się im z dodatkiem ziemniaczków i dobrze doprawionej mizerii z ogórków? Jeśli kochacie je jeść w różnych odsłonach, koniecznie wypróbujcie ten przepis. Kotlety mielone z niespodzianką na pewno wam posmakują!
Do przygotowania tych pysznych kotletów będziecie potrzebować dodatkowego składnika. Jest nim serek topiony. Wymieszany z mięsem i podsmażony na patelni stworzy niesamowity smak. Jeśli od samego czytania zrobiliście się już głodni, nie ma co tracić czasu tylko zabrać się do przyrządzenia tych wspaniałych kotletów z serowym farszem. Do dzieła!
Przepis na kotlety mielone z serowym farszem
Do zrobienia kotletów z serowym farszem będziecie potrzebować:
- 400 g mięsa mielonego
- serek topiony (smak kremowy lub ze szczypiorkiem)
- 5 pieczarek średniej wielkości
- 1 bułka
- 2 jajka
- Bułka tarta
- 250 ml mleka
- Sól
- Pieprz
- Olej
Sposób przygotowania:
- Mleko wlejcie do miseczki i włóżcie do niej bułkę aby się namoczyła.
- Mięso mielone przełóżcie do miski, dodajcie namoczoną w mleku bułkę, wbijcie 1 jajko oraz przyprawcie solą oraz pieprzem. Całość dokładnie wymieszajcie.
- Następnie obierzcie 5 pieczarek, umyjcie je dokładnie, bardzo cieniutko pokrójcie i podsmażcie na patelni.
- Serek topiony oraz mięso mielone podzielcie na około 5 równych części.
- Umieśćcie na brzegach mięsa serek topiony oraz pieczarki.
- Następnie zwińcie mięso oraz uformujcie kotlety.
- W jednej miseczce rozkłóćcie jajko a do drugiej wsypcie trochę bułki tartej.
- Uformowane kotlety zamaczajcie w rozkłóconym jajku, bułce tartej a następnie smażcie na patelni z rozgrzanym olejem na złoty kolor.
Gotowe kotlety będą dobrze smakować z tartymi buraczkami i puree z ziemaków. Smacznego!
Zobacz także:
Źródło: gotujmy.pl
Czytaj także:
- Kotlety mielone z dodatkiem kiszonej kapusty. Zakochacie się w ich smaku
- Te mielone od Kuronia biją na głowę każde inne. Zawierają 1 podsmażony składnik, który podkręca smak
- Soczyste i aromatyczne kotlety mielone po węgiersku zachwycą was swoim smakiem. Lepiej zapiszcie sobie ten przepis