Pyszne kotlety mielone z serowym farszem. Takich jeszcze nie jedliście
Gotujmy.pl
Newsy

Pyszne kotlety mielone z serowym farszem. Takich jeszcze nie jedliście

Jeśli macie ochotę na coś dobrego, zróbcie mielone kotleciki z niespodzianką. Ich smak was oczaruje!
Magdalena Kieblesz
kwiecień 03, 2021

Kotlety mielone są tak pyszne, że mają wielu fanów.

Kto mógłby oprzeć się im z dodatkiem ziemniaczków i dobrze doprawionej mizerii z ogórków? Jeśli kochacie je jeść w różnych odsłonach, koniecznie wypróbujcie ten przepis. Kotlety mielone z niespodzianką na pewno wam posmakują!

Do przygotowania tych pysznych kotletów będziecie potrzebować dodatkowego składnika. Jest nim serek topiony. Wymieszany z mięsem i podsmażony na patelni stworzy niesamowity smak. Jeśli od samego czytania zrobiliście się już głodni, nie ma co tracić czasu tylko zabrać się do przyrządzenia tych wspaniałych kotletów z serowym farszem. Do dzieła! 

Zobacz także

Kotlety schabowe bez bułki tartej

Przepis na kotlety mielone z serowym farszem

Do zrobienia kotletów z serowym farszem będziecie potrzebować: 

  • 400 g mięsa mielonego
  • serek topiony (smak kremowy lub ze szczypiorkiem)
  • 5 pieczarek średniej wielkości
  • 1 bułka
  • 2 jajka
  • Bułka tarta
  • 250 ml mleka
  • Sól 
  • Pieprz
  • Olej

Sposób przygotowania:

  • Mleko wlejcie do miseczki i włóżcie do niej bułkę aby się namoczyła. 
  • Mięso mielone przełóżcie do miski, dodajcie namoczoną w mleku bułkę, wbijcie 1 jajko oraz przyprawcie solą oraz pieprzem. Całość dokładnie wymieszajcie. 
  • Następnie obierzcie 5 pieczarek, umyjcie je dokładnie, bardzo cieniutko pokrójcie i podsmażcie na patelni.
  • Serek topiony oraz mięso mielone podzielcie na około 5 równych części. 
  • Umieśćcie na brzegach mięsa serek topiony oraz pieczarki.
  • Następnie zwińcie mięso oraz uformujcie kotlety.
  • W jednej miseczce rozkłóćcie jajko a do drugiej wsypcie trochę bułki tartej.  
  • Uformowane kotlety zamaczajcie w rozkłóconym jajku, bułce tartej a następnie smażcie na patelni z rozgrzanym olejem na złoty kolor.

Gotowe kotlety będą dobrze smakować z tartymi buraczkami i puree z ziemaków. Smacznego! 

Źródło: gotujmy.pl 

Czytaj także: 

 
 

Komentarze