Pyszne kotlety mielone z serowym farszem. Takich jeszcze nie jedliście
Gotujmy.pl
Newsy

Pyszne kotlety mielone z serowym farszem. Takich jeszcze nie jedliście

Jeśli macie ochotę na coś dobrego, zróbcie mielone kotleciki z niespodzianką. Ich smak was oczaruje!

Kotlety mielone są tak pyszne, że mają wielu fanów.

Kto mógłby oprzeć się im z dodatkiem ziemniaczków i dobrze doprawionej mizerii z ogórków? Jeśli kochacie je jeść w różnych odsłonach, koniecznie wypróbujcie ten przepis. Kotlety mielone z niespodzianką na pewno wam posmakują!

Do przygotowania tych pysznych kotletów będziecie potrzebować dodatkowego składnika. Jest nim serek topiony. Wymieszany z mięsem i podsmażony na patelni stworzy niesamowity smak. Jeśli od samego czytania zrobiliście się już głodni, nie ma co tracić czasu tylko zabrać się do przyrządzenia tych wspaniałych kotletów z serowym farszem. Do dzieła! 

Zobacz także
kotlety mielone z cukinią i porem

Soczyste kotlety mielone z cukinią i porem. Pomysł na prosty i pyszny obiad

kotlety mielone z marchewką

Soczyste mielone w pysznym sosie z marchewką. To połączenie zasmakuje każdemu

Magda Gessler odpowiada na pytania

Przepis na kotlety mielone z serowym farszem

Do zrobienia kotletów z serowym farszem będziecie potrzebować: 

  • 400 g mięsa mielonego
  • serek topiony (smak kremowy lub ze szczypiorkiem)
  • 5 pieczarek średniej wielkości
  • 1 bułka
  • 2 jajka
  • Bułka tarta
  • 250 ml mleka
  • Sól 
  • Pieprz
  • Olej

Sposób przygotowania:

  • Mleko wlejcie do miseczki i włóżcie do niej bułkę aby się namoczyła. 
  • Mięso mielone przełóżcie do miski, dodajcie namoczoną w mleku bułkę, wbijcie 1 jajko oraz przyprawcie solą oraz pieprzem. Całość dokładnie wymieszajcie. 
  • Następnie obierzcie 5 pieczarek, umyjcie je dokładnie, bardzo cieniutko pokrójcie i podsmażcie na patelni.
  • Serek topiony oraz mięso mielone podzielcie na około 5 równych części. 
  • Umieśćcie na brzegach mięsa serek topiony oraz pieczarki.
  • Następnie zwińcie mięso oraz uformujcie kotlety.
  • W jednej miseczce rozkłóćcie jajko a do drugiej wsypcie trochę bułki tartej.  
  • Uformowane kotlety zamaczajcie w rozkłóconym jajku, bułce tartej a następnie smażcie na patelni z rozgrzanym olejem na złoty kolor.

Gotowe kotlety będą dobrze smakować z tartymi buraczkami i puree z ziemaków. Smacznego! 

Źródło: gotujmy.pl 

Czytaj także: 

 
 

Przepis na schabowe zapiekane z serem
Gotujmy.pl/Mysiunia
Newsy
Przepyszne schabowe pod serową pierzynką. Wychodzą soczyste i chrupiące
Tydzień bez kotleta schabowego to tydzień stracony. Potrawa od lat pieści podniebienia wszystkich Polaków, a w towarzystwie serowej pierzynki smakuje naprawdę wybornie. Sami się przekonajcie.

Szybki, prosty, syty, smaczny i tani – taki właśnie jest kotlet schabowy. Nic więc dziwnego, że w Polsce przygotowuje się go w każdą niedzielę. Rozbite tłuczkiem mięso wieprzowe owinięte w pyszną i chrupiącą panierkę, temu po prostu nie da się oprzeć. A gdyby tak go ulepszyć? Czemu nie! Wystarczy, że dodacie na wierzch podduszone pieczarki i troszeczkę majonezu, a całość przykryjecie plastrem sera żółtego. Gwarantujemy, że ten smak pozytywnie was zaskoczy. Przepis na schabowe pod serową pierzynką Będziecie potrzebować: 6 plastrów schabu 400 gramów pieczarek 6 plastrów sera żółtego 150 gramów majonezu 1 łyżki masła 1 jajka do panierowania Bułki tartej do panierowania Oleju do smażenia Przypraw: soli i pieprzu Przygotowanie: Mięso opłuczcie pod bieżącą wodą, przykryjcie kawałkiem folii spożywczej, rozbijcie przy pomocy specjalnego tłuczka, a następnie oprószcie z obu stron solą i pierzem. Przygotujcie sobie dwa głębsze talerze (takie jak do zupy). W jednym umieśćcie i rozkłóćcie jajka, z kolei do drugiego wsypcie bułkę tartą. Kotlety panierujecie w kolejności – jajko, bułka tarta. Na patelni rozgrzejcie olej - powinien być naprawdę gorący, zanim położycie na nim mięso. W innym wypadku kotlety nasiąkną tłuszczem i będą niesmaczne.  Na idealnie rozgrzanym oleju umieśćcie wasze kotlety. Jeśli nie mieszczą się wszystkie na raz, smażcie je partiami. Kiedy panierka ładnie się przyrumieni to znak, że są gotowe. Usmażone kotlety schabowe umieśćcie na ręczniku papierowym i odsączcie z nadmiaru tłuszczu. Pieczarki opłuczcie pod bieżącą wodą, osuszcie, zetrzyjcie na tarce o dużych oczkach, a następnie podduście na rozpuszczonym maśle. Pod koniec doprawcie solą oraz pieprzem. Tak przygotowane pieczarki...

sznycle z kurczaka przepis
Gotujmy.pl/Babciagramolka
Newsy
Najprostsze sznycle z kurczaka po hawajsku. Długo nie zapomnicie tego smaku
Jeśli jesteście fanami pizzy hawajskiej, to połączenie z pewnością też wam posmakuje. Sznycle z kurczaka duszone w syropie z ananasów to petarda zarezerwowana tylko dla wyrafinowanych smakoszy. Pierwsze spotkanie z tym daniem z pewnością na długo pozostanie w waszej pamięci.

Mięso drobiowe często gości na polskich stołach. Jednak w takim wydaniu mało kto go próbował. Przyrządzone w ananasowej zalewie staje się przyjemnie słodkie i co tu dużo mówić… po prostu przepyszne. Wasze dzieci z pewnością pokochają te kotlety, wy też nimi nie pogardzicie. Przepis na sznycle z kurczaka po hawajsku Będziecie potrzebować 2 piersi z kurczaka 1 jajka 2 łyżek masła 2 łyżek oleju ½ szklanki syropu z ananasów z puszki 4 plastrów ananasa z puszki 4 łyżeczek konfitury żurawinowej Mleka i bułki tartej do panierowania Przypraw: soli, pieprzu Przygotowanie Piersi z kurczaka opłuczcie pod bieżącą wodą, osuszcie przy pomocy ręcznika papierowego, a następnie przetnijcie je w poprzek na pół. Tak przygotowane mięso przykryjcie folią spożywczą i rozbijcie, przy pomocy tłuczka, na kotlety o grubości ok. 0,5 cm. Następnie oprószcie solą oraz pieprzem z obu stron. Przygotujcie dwa głębsze talerze – w pierwszym umieśćcie rozkłócone jajko z mlekiem, w drugim bułkę tartą. Kotlety panierujcie w kolejności: jajko z mlekiem, bułka tarta, jajko z mlekiem, bułka tarta. Na patelni rozgrzejcie olej z masłem, a następnie umieśćcie na niej mięso. Smażcie z obu stron, aż do uzyskania ładnego, złotego koloru. Po kilku minutach do kotletów dodajcie również syrop z ananasa. Całość duście przez ok. 4 minuty, nie zapominając o przewróceniu drobiu na drugą stronę. Tak przygotowane kotlety zdejmijcie z patelni, a w zamian umieśćcie na niej plastry z ananasa (powinny się tylko lekko podgrzać). Na talerzu umieśćcie najpierw mięso. Na każdym kawałku połóżcie plaster ananasa, a w wydrążoną w nim dziurkę nałóżcie żurawinę. Smacznego! Źródło: gotujmy.pl

Mamy super przepis na pyszne wiosenne mielone. Jeden dodatek bardzo odświeża ich smak
Gotujmy.pl/aneta8185
Newsy
Mamy super przepis na pyszne wiosenne mielone. Jeden dodatek bardzo odświeża ich smak
Zróbcie kotlety mielone trochę inaczej. Ten składnik wiosennych mielonych bardzo do nich pasuje.

Wiosną warto trochę odświeżyć swój standardowy przepis na mielone i dodać do nich składnik, który spowoduje, że smak mielonych będzie jeszcze lepszy . Dzięki temu zaskoczysz swoich bliskich nową wersją tradycyjnych kotletów. Może zagoszczą u was na stole na stałe. Składniki na wiosenne mielone Ok. 500 g mięsa mielonego Jajko Szczypiorek Bułka Sól i pieprz Bułka tarta Olej do smażenia Przygotowanie wiosennych mielonych Przygotowanie wiosennych mielonych nie będzie różnić się bardzo od tradycyjnych mielonych. Możecie zrobić je wiec ze swojego zwyczajowego przepisu. Dodajcie jednak do nich szczypiorek. Bardzo odświeża danie i jest lżejszy niż biała cebula, którą dodaje się do masy na mielone zazwyczaj. Włóżcie do miski mięso mielone. Zróbcie w mięsie wgłębienie. Dodajcie do niego jajko, doprawcie je solą i pieprzem. Szczypiorek umyjcie i drobno posiekajcie. Dołóżcie do mięsa mielonego. W międzyczasie namoczcie bułkę w mleku. Odsączcie bułkę i dorzućcie ją do masy na mielone. Całość dokładnie wyróbcie na jednolitą masę. Na talerz wysypcie bułkę tartą. Uformujcie pojedyncze kotlety i obtoczcie je w bułce tartej. Na patelni rozgrzejcie olej. Wyłóżcie na patelnię kolejno kotlety mielone. Smażcie je z każdej strony. Serwowanie kotletów mielonych Kotlety mielone serwujcie ziemniakami, ryżem, kasza lub po prostu z chlebem. Te lekkie kotlety są smaczne nie tylko na obiad. Mogą zastąpić drugie śniadanie z powodzeniem. Pamiętajcie, żeby do kotletów zaserwować też jakąś porcję warzyw. Sprawdzi się surówka z ogórków kiszonych lub kiszonej kapusty , buraczki , tarta marchewka lub tradycyjna mizeria . Źródło: gotujmy.pl Czytaj także:...

kotlety mielone w sosie
gotujmy.pl/babcia gramolka
Newsy
Nie ma prostszego przepisu na obiad. Kotlety mielone w sosie „łapanym” zawojują wasze podniebienie
Ten obiad zasmakuje każdemu. A sos zrobicie z tego, co macie w lodówce!

Przyszliście z pracy, burczy wam w brzuchu, chcecie coś zjeść, ale nie za bardzo chce się wam wyjść do sklepu? Znamy to. Na szczęście Polacy radzą sobie w każdej sytuacji i ich pomysłowość nie zna granic. Właśnie ten przepis opracowany przez jedną z naszych czytelniczek, możemy zaliczyć do tych bardzo sprytnych. Spodoba się każdemu z was bo wychodzi z niego pyszne danie. A sos „łapany”, jak przekonuje autorka przepisu to wszystko to, co... „złapiecie” w lodówce!  Przepis na pyszne kotlety mielone w sosie „łapanym” Jesteście gotowi do poznania receptury tego zacnego dania? Zatem zaczynajmy. Do przyrządzenia wybornych kotletów w sosie „łapanym” będziecie potrzebować poniższych produktów.  Składniki na kotlety mielone: 12 dag mięsa mielonego  1 jajko 1 mała cebula bułka tarta połówka średniej bułki pieprz świeżo zmielony   sól  natka pietruszki olej  Składniki na sos „łapany”: 3 plasterki polędwicy 2 łyżeczki słodkiej papryki 1 ogórek konserwowy 1 łyżka masła 2 łyżki oleju  Pół szklanki grzybów suszonych Kilka paseczków papryki konserwowej 1 liść laurowy 2 ziela angielskie 4 ziarna czarnego pieprzu 2 łyżeczki musztardy 2 szklanki bulionu warzywnego lub drobiowego szczypta cukru Sposób przygotowania kotletów: Bułkę namoczcie w ciepłej wodzie. Obierzcie z łupin i pokrójcie 1 cebulę i usmażcie na oleju. Mięso mielone, jajko, usmażoną cebulę, odciśniętą z wody bułkę, natkę pietruszki i 2 łyżki bułki tartej dokładnie zmieszajcie. Następnie doprawcie do smaku solą i pieprzem.  Z mięsnej masy wyróbcie płaskie kotlety i...