Przepis na pyszny sernik kokosowe bueno. Goście będą się nim zajadać ze smakiem
Pixabay
Newsy

Przepis na pyszny sernik kokosowe bueno. Goście będą się nim zajadać ze smakiem

Macie ochotę na sernik? Ten z naszego przepisu jest tak pyszny, że dosłownie rozpływa się w ustach. Przygotujcie go na święta a każdy poprosi o dokładkę!
Anna Borkowska
marzec 26, 2021

Już za tydzień Wielkanoc. Czy myśleliście już, jakie upiec ciasta? Koniecznie sprawdźcie nasz przepis na obłędnie delikatny i kremowy sernik kokosowe bueno. To proste i pyszne ciasto praktycznie robi się samo a jego smak dosłownie powala na kolana.

Kotlety schabowe bez bułki tartej

Sernik kokosowe bueno

Sernik kokosowe bueno to pyszne i proste ciasto, które idealnie sprawdzi się na Wielkanoc. Świetnie się będzie komponowało z popołudniową kawą i herbatą. Ciasto jest kremowe, delikatne i wprost rozpływa się w ustach. Temu smakowi nie oprze się żaden łasuch!

Zobacz także

Składniki:

Tortownica 24cm

  • 150g herbatników kakaowych
  • 100g orzechów włoskich
  • 100g margaryny
  • 3 łyżki cukru
  • 500g sera białego
  • 100ml mleka kokosowego
  • 100ml śmietany kremówki 30%
  • 120g cukru pudru
  • 4 jajka
  • 1 budyń śmietankowy
  • 1/2 olejku śmietankowego
  • 70g wiórek kokosowych
  • 240g kremu bueno
  • 100g margaryny palmy
  • 1 czekolada mleczna
  • 1/3 tabliczki białej czekolady
  • Kilka orzechów do dekoracji

Przygotowanie:

  1. Spód: Herbatniki kruszymy wraz z dodatkiem orzechów.

  2. Margarynę topimy, po czym łączymy z kruszonką.

  3. Spód tortownicy wykładamy papierem i masą ciasteczkową.

  4. Całość wkładamy do lodówki.

  5. Ser: Żółtka, mleczko kokosowe, kremówkę, margarynę i cukier puder mieszamy mikserem.

  6. Dodajemy ser, budyń śmietankowy oraz olejek. Mieszamy.

  7. Masę serową dzielimy na dwie części. Jedną mieszamy z kokosem, drugą miksujemy z kremem kinder bueno.

  8. Białka ubijamy ze szczyptą soli i również dzielimy na dwie części. Łączymy z jedną i drugą masą. Wykładamy na spód ciasteczkowy najpierw masę bueno, a następnie masę kokosową.

  9. Sernik pieczemy ok 60 minut w temp 180st, a następnie jeszcze 20 minut w temp 150st.

  10. Po upieczeniu uchylamy drzwiczki piekarnika i wyciągamy sernik dopiero po ok 20 minutach.

  11. Polewa: Czekoladę topimy w kąpieli wodnej.

  12. Polewamy sernik, a następnie białą roztopioną czekoladą robimy wzorek pajęczyny i przeciągamy wzorek wykałaczką od środka na zewnątrz.

Źródło: gotujmy.pl

Komentarze