Przepis na owoce pod kruszonką. Receptura Ani Starmach zachwyci waszych gości!
Instagram/ania_starmach
Newsy

Przepis na owoce pod kruszonką. Receptura Ani Starmach zachwyci waszych gości

Owoce pod kruszonką to letni przebój na obiadowych i piknikowych stołach. Zobaczcie, jak przyrządza je Ania Starmach!

Ania Starmach to ulubienica widzów i wielu miłośników kulinariów. Jurorka programów „MasterChef” i „MasterChef Junior” oraz autorka książek kucharskich (która spodziewa się właśnie drugiego dziecka) podzieliła się swoim przepisem na prawdziwy hit wśród letnich deserów.

Magda Gessler odpowiada na pytania

Przepis na owoce pod kruszonką autorstwa Ani Starmach

Mistrzyni kulinariów podzieliła się tym prostym, a jednocześnie niewiarygodnie pysznym przepisem w swoich mediach społecznościowych. 

„Owoce pod kruszonką to od lat mój deser nr 1! W zależności od sezonu, kruszonką zasypuję jabłka, morele, truskawki lub... rabarbar” – napisała Starmach na Instagramie.

Składniki:

KRUSZONKA

  • 200 g mąki pszennej
  • 150 g masła, w temperaturze pokojowej
  • 90 g drobnego cukru do wypieków

NADZIENIE:

  • 1.5 kg jabłek lub innych owoców: malin, truskawek, rabarbaru, moreli...
  • 2 łyżki cukru
  • łyżka masła
  • laska wanilii (lub 1 łyżeczka cukru waniliowego)
  • łyżeczka cynamonu
  • garść rodzynek

Przygotowanie:

  1. Wszystkie składniki wymieszajcie (najlepiej rękoma), przechowujcie w lodówce. Taką kruszonkę można też zamrozić i użyć po jakimś czasie.
  2. Jabłka obierzcie i pokrójcie w ósemki.
  3. Na patelni rozpuśćcie masło, wrzućcie pokrojone jabłka.
  4. Dodajcie cukier (2 łyżki), cynamon, wanilię i rodzynki. Jabłka wymieszajcie i duście na niewielkim ogniu przez ok. 5-10 minut.
  5. Jabłka przełóżcie do formy żaroodpornej, przykryjcie równomiernie kruszonką.
  6. Pieczcie około 40-45 minut w temperaturze 180 stopni.

Źródło: Instagram

Czytaj też:

Anna Starmach schudła dzięki temu 2 rozmiary! Gwiazda podzieliła się sekretnym przepisem
ONS/AdobeStock
Newsy
Anna Starmach schudła dzięki temu 2 rozmiary! Gwiazda podzieliła się sekretnym przepisem
Gwiazda „MasterChefa” Anna Starmach może się pochwalić smukłą i zgrabną sylwetką. Czemu to zawdzięcza? Ania jest fanką zdrowego odżywiania. Poznajcie jej przepis na pyszny krem z białych szparagów.

Anna Starmach jest jedną z największych gwiazd kulinarnych w naszym kraju. Ma na swoim koncie kilka książek kucharskich, prowadzi własny portal o gotowaniu i jest jurorką polskich edycji programów " MasterChef " i " MasterChef Junior ". Prywatnie Ania jest szczęśliwą żoną i matką dwójki dzieci – 3-letniej Jagny i świeżo narodzonego Gustawa. Jak utrzymuje swoją formę? Mimo iż Ania Starmach ma za sobą dwie ciąże i uwielbia jeść, jej figura może u wielu osób budzić zazdrość. W czym tkwi jej sekret? Wystarczyło zmienić nawyki żywieniowe! Wcześniej piłam za dużo kawy, a zdecydowanie za mało wody, jadłam nieregularnie, często w pośpiechu. Dziś śniadanie to mój poranny rytuał – najczęściej przygotowuję sobie moje supermusli z dodatkiem miechunki, jagód goji, morwy czy chia lub jogurt z jagodami acai czy maqui - powiedziała w rozmowie z "Fleszem".         Wyświetl ten post na Instagramie.                       Post udostępniony przez Ania Starmach (@ania_starmach) Okazuje się, że Anna jest też wielką wielką fanką zdrowego odżywiania i uwielbia sezonowe  owoce i warzyw a . Ostatnio Ania podzieliła się przepisem na krem z białych szparagów z grzankami. Spieszcie się, bo sezon na te przepyszne i bardzo zdrowe warzywa, niedługo dobiegnie końca. Przygotujcie na obiad taką zupę, a zakochacie się w jej wyjątkowym smaku! Niezwykle delikatny krem ze szparagów, którego po prostu musisz spróbować! To prawdziwy, sezonowy rarytas – zachwala swoją zupę Ania.      ...

Przepis na owoce pod kruszonką. Receptura Ani Starmach zachwyci waszych gości!
Instagram/ania_starmach
Newsy
Przepis Ani Starmach na szarlotkę bez zagniatania i zbędnych kalorii. Lepszej nie jedliście 
Sezon na jabłkowe wypieki czas zacząć. Dzisiaj przekazujemy wam przepis Ani Starmach na crumble, czyli szarlotkę bez spodu, a więc po prostu jabłka pod kruszonką. Palce lizać!

Szarlotka na kruchym cieście , szarlotka na cieście drożdżowym , różnego rodzaju jabłeczniki, a nawet ciasto salceson na bazie jabłek – wybór w zakresie ciast z jabłkami w roli głównej jest bardzo szeroki. Tym niemniej warto wciąż być otwartym na nowe smaki i prądy kulinarne płynące do naszego kraju z innych miejsc na świecie. Czymś takim jest choćby angielskie crumble, czyli owoce – w tym przypadku – jabłka pod samą kruszonką. Ten przepis czytelnikom swojej strony rekomendowała Ania Starmach, kulinarna guru stacji Polsat. Jak zrobić szarlotkę bez zagniatania ciasta? To wersja szarlotki dla zabieganych i tych osób, które nie lubią w nieskończoność przygotowywać deseru dla całej rodziny. Wystarczy, że delikatnie podsmażycie jabłka, przygotujecie kruszonkę i wstawicie całość do piekarnika. Smak? Zniewalający! Zwłaszcza na ciepło. Szarlotka bez zagniatania ciasta smacznie będzie także smakowała dobrze i na zimno, choćby w towarzystwie jogurtu naturalnego, lodów waniliowych czy bitej śmietany. Składniki na kruszonkę: 20 dag mąki pszennej 15 dag masła w temperaturze pokojowej 90 g cukru Składniki na nadzienie jabłkowe: 1,50-2 kg jabłek 2 łyżki cukru 1 łyżka masła 1 laska wanilii (lub 1 łyżeczka cukru waniliowego) 1 łyżeczka cynamonu Garść rodzynek – opcjonalnie Przygotowanie: Wszystkie składniki potrzebne do przygotowania kruszonki wymieszajcie. W razie potrzeby masło można rozpuścić w garnku na małym ogniu i potem dodać do niego mąkę i cukier, następnie wymieszać. Obierzcie jabłka, pokrójcie je w ósemki. Rozpuśćcie na patelni masło, wrzućcie pokrojone jabłka. Dodajcie cukier cynamon, wanilię i ewentualnie rodzynki. Duście jabłka przez ok. 10 min. Przełóżcie uduszone jabłka do formy...

10-latka z MasterChefa z ciętą ripostą do Ani Starmach. Wytknęła jej brak umiejętności
ONS.pl
Newsy
Ania Starmach urodziła! Znamy płeć i imię drugiego dziecka jurorki „MasterChefa"
Ania Starmach podzieliła się dziś rano z fanami radosną nowiną o powiększeniu swojej rodziny. Szczęśliwa mama opublikowała pierwsze zdjęcie z maluchem, a także zdradziła jego imię!

Ania Starmach to wielka ulubienica widzów, która zaskarbiła sobie ich sympatię jako jurorka programów „MasterChef” i „MasterChef Junior”. Sławna kucharka jest także autorką licznych książek kulinarnych oraz własnego programu, który emitowany był na antenie TVN Style. Ania Starmach urodziła drugie dziecko Gwiazda w czwartek rano podzieliła się z fanami pierwszą fotografią ze świeżo upieczonym maluchem. Szczęśliwa mama zdradziła także imię i płeć niemowlaka: „Mamy go! Gustaw, Gucio jest już z nami. Najlepiej” – podpisała wzruszające zdjęcie kucharka. Pod postem posypały się gratulacje nie tylko od fanów, ale także od celebrytów i kolegów po fachu. Najlepsze życzenia złożyli m.in. Agnieszka Kaczorowska (która sama oczekuje właśnie drugiego porodu), Zosia Ślotała, Paulina Krupińska, Agnieszka Sienkiewicz, Olga Frycz, Małgorzata Socha, a także kolega z jurorskiej ławki z „MasterChefa” – kucharz Michel Moran.         Wyświetl ten post na Instagramie.                       Post udostępniony przez Ania Starmach (@ania_starmach) Czytaj też: 10-latka z MasterChefa z ciętą ripostą do Ani Starmach. Wytknęła jej brak umiejętności Anna Starmach pokazała swoją kuchnię. Wnętrza naprawdę robią wrażenie Najprostsza na świecie szarlotka Ani Starmach. Smakuje jak ta, którą robiła wam babcia

Przepis Ani Bardowskiej z „Rolnika…” na zalewę do cukinii: „Przepisy babci Teni są najlepsze”
Instagram/Ania Bardwoska/Adobe Stock
Newsy
Przepis Ani Bardowskiej z „Rolnika…” na zalewę do cukinii: „Przepisy babci Teni są najlepsze”
Planujecie zrobić przetwory z cukinii? Mamy dla was przepis na słodką zalewę od Ani Bardowskiej z programu „Rolnik szuka żony”. Przetestujecie go?

Ania Bardowska zyskała ogromną popularność dzięki programowi  „Rolnik szuka żony" . W show nie tylko udało jej się pokonać nieśmiałość, ale także znaleźć wielką miłość. Jej wybranek Grzegorz Bardowski od samego początku wiedział, że Ania jest „tą jedyną". Para jest dziś małżeństwem, zbudowała dom i doczekała się dwójki dzieci. Od udziału w 2. edycji show „Rolnik szuka żony", popularność Bardowskich nie słabnie. Dowodem na to jest chociażby fakt, że tylko na Instagramie obserwuje ich ponad 220 tysięcy osób a liczba ta stale rośnie. Ania jest bardzo aktywna w mediach społecznościowych, w których czuje się, jak ryba w wodzie. Celebrytka regularnie wrzuca do sieci zdjęcia ukazujące jej najbliższych, pokazuje jak gotuje a także relacjonuje chwile z codziennego życia. Ostatnio podzieliła się ze swoimi obserwatorami przepisem na bardzo słodką zalewę do cukinii , który dostała od swojej ukochanej babci Teni. Jesteście ciekawi, jak ją przygotowuje? Ania Bardowska opublikowała przepis na zalewę z cukinii Ania Bardowska już nie raz dała się poznać jako osoba, która uwielbia gotowanie. Na jej Instagramie aż roi się od wielu jej smakowitych przepisów. Ostatnio Ania  postawiła na to co późnym latem tygrysy lubią najbardziej. Czyli słoiczki na zimę. Bardowska pokazała fanom samodzielnie przygotowane przetwory.  Czy to już za późno na post z przepisem na zalewę do ogórków i cukinii? Dajcie znać czy jeszcze działacie w tym temacie czy już po robocie? Przesuńcie na kolejne zdjęcia... Tam jest cała tajna receptura. Przepisy babci Teni są najlepsze - napisała pod postem Ania.         Wyświetl ten post na Instagramie.  ...