Czy przygotowywaliście kiedyś kaszankę z grilla z jabłkiem i cebulką? Jeśli nie to koniecznie ją zróbcie, bo jest naprawdę pyszna! Na pewno wielu z was ma już za sobą pierwsze majowe grillowanie z rodziną lub przyjaciółmi. Mimo iż pogoda pozostawia sobie wiele do życzenia, wielu Polaków rozpaliło w tegoroczną majówkę pierwszego grilla w ogrodzie. Na naszych rusztach pojawiły się kiełbaski, karkówka, żeberka oraz inne mięsne przysmaki.
Kaszanka z jabłkiem i cebulą z grilla
Kaszanka z jabłkiem i cebulą z grilla, to świetny pomysł na pyszny i tani obiad. Wszystko, czego potrzebujecie to kilka kaszanek, cebula, jabłko, odrobina ulubionych przypraw (jedna z naszych czytelniczek wykorzystała gotową kompozycję przypraw) oraz oczywiście rozpalony do czerwoności grill.
Przygotujcie kaszankę z tego przepisu! Gwarantujemy, że zakochacie się w jej smaku i będzie gościć na waszych stołach częściej!
Składniki:
- 4 kaszanki
- 1 cebula biała duża
- 1 jabłko
- przyprawa do grilla
- 2 kawałki foli aluminiowej
Przygotowanie:
- Kaszanki nakłuwamy wykałaczką w kilku miejscach.
- Cebulę obieramy, kroimy na pół i kroimy w półkrążki.
- Jabłko myjemy, nie obieramy, kroimy w cząstki.
- Na folii układamy z jednej strony krążki cebuli, z drugiej strony układamy krążki jabłek.
- Na to układamy 2 kaszanki.
- Całość posypujemy przyprawą do grilla.
- Folię zamykamy, zostawiamy z góry otwór, aby para mogła odchodzić.
- Paczuszki układamy na grillu i grillujemy około 20 minut najlepiej sprawdzić, czy już jest kaszanka gotowa.
Smacznego!
Zobacz także:
Źródło: Gotujmy.pl
Czytaj także: