Przepis na kaszankę z grilla. Kaszanka z jabłkiem i cebulą z grilla
Gotujmy.pl/Gosia56
Newsy

Przepis na kaszankę z grilla. Kaszanka z jabłkiem i cebulą z grilla

Szukacie ciekawego pomysłu na danie z grilla? Koniecznie sprawdźcie nasz przepis na kaszankę z jabłkiem i cebulą. Jest tak pyszna, że każdy poprosi was o przepis!

Czy przygotowywaliście kiedyś kaszankę z grilla z jabłkiem i cebulką? Jeśli nie to koniecznie ją zróbcie, bo jest naprawdę pyszna! Na pewno wielu z was ma już za sobą pierwsze majowe grillowanie z rodziną lub przyjaciółmi. Mimo iż pogoda pozostawia sobie wiele do życzenia, wielu Polaków rozpaliło w tegoroczną majówkę pierwszego grilla w ogrodzie. Na naszych rusztach pojawiły się kiełbaski, karkówka, żeberka oraz inne mięsne przysmaki.

Magda Gessler odpowiada na pytania

Kaszanka z jabłkiem i cebulą z grilla

Kaszanka z jabłkiem i cebulą z grilla, to świetny pomysł na pyszny i tani obiad. Wszystko, czego potrzebujecie to kilka kaszanek, cebula, jabłko, odrobina ulubionych przypraw (jedna z naszych czytelniczek wykorzystała gotową kompozycję przypraw) oraz oczywiście rozpalony do czerwoności grill.

Przygotujcie kaszankę z tego przepisu! Gwarantujemy, że zakochacie się w jej smaku i będzie gościć na waszych stołach częściej!

Zobacz także
Gołąbki z pieczarkami. Pomysł na smaczny i tani obiad

Gołąbki z pieczarkami. Pomysł na smaczny i tani obiad

Schabowe inaczej. Przepis na kotlety schabowe z jabłkami

Schabowe inaczej. Przepis na kotlety schabowe z jabłkami

Składniki:

  • 4 kaszanki
  • 1 cebula biała duża
  • 1 jabłko
  • przyprawa do grilla
  • 2 kawałki foli aluminiowej

Przygotowanie:

  1. Kaszanki nakłuwamy wykałaczką w kilku miejscach.
  2. Cebulę obieramy, kroimy na pół i kroimy w półkrążki.
  3. Jabłko myjemy, nie obieramy, kroimy w cząstki.
  4. Na folii układamy z jednej strony krążki cebuli, z drugiej strony układamy krążki jabłek.
  5. Na to układamy 2 kaszanki.
  6. Całość posypujemy przyprawą do grilla.
  7. Folię zamykamy, zostawiamy z góry otwór, aby para mogła odchodzić.
  8. Paczuszki układamy na grillu i grillujemy około 20 minut najlepiej sprawdzić, czy już jest kaszanka gotowa.

Smacznego!

Źródło: Gotujmy.pl

Czytaj także:

Kaszanka z grilla z jabłkiem i cebulą. Pyszna, że palce lizać
Facebook
Newsy
Kaszanka z grilla z jabłkiem i cebulą. Pyszna, że palce lizać
Kaszanka z grilla z dodatkiem cebuli, jabłek i znakomitych przypraw – prosta i szybka w przygotowaniu w sam raz na majowe grillowanie.

Sezon grillowy nierozerwalnie wiąże się z jedzeniem kaszanki. Tego typu delikatesy warto przygotować w specjalnej oprawie. Co powiecie na kaszankę z dodatkiem pokrojonej cebuli i jabłka? W czym tkwi sekret smaku tej kaszanki? Zaryzykujemy stwierdzenie, że wychodzi tak perfekcyjnie ze względu na starannie dobraną mieszankę przypraw. Zapomnijcie o nafaszerowanych solą i chemią mieszankach przypraw i skomponujcie ją sami! Przepis na kaszankę z grilla z jabłkiem i cebulą Składniki: 4 kaszanki 1 cebula biała duża 1 jabłko Sól Czosnek w proszku Papryka słodka w proszku Szczypta cukru Pieprz Kolendra w proszku Majeranek 2 kawałki foli aluminiowej Przygotowanie: Kaszanki nakłujcie wykałaczką w kilku miejscach. Cebulę obierzcie z łupin i pokrójcie w piórka. Jabłko dokładnie umyjcie i pokrójcie na małe kawałki bez obierania ze skórki. Ułóżcie na folii aluminiowej cebulę i jabłka, a na nich dopiero kaszankę. W miseczce wymieszajcie wszyscy przyprawy. Posypcie kaszanki obficie sporządzona mieszanką przypraw. Zamknijcie kaszankę folią aluminiową, zostawiając niewielki otwór, by para mogła wydobywać się na zewnątrz. Przygotowane zawiniątka połóżcie na rozgrzanym grillu i grillujcie przez ok. 20 min. Smacznego! Jakie przyprawy dodać do grillowanej kaszanki? Czosnek w proszku, papryka słodka, pieprz, kolendra, majeranek, do tego odrobina cukru i soli. Wymieszajcie razem odrobinę wszystkich tych przypraw, a dostaniecie mieszankę, którą pokochacie bezgraniczną miłością. Tego typu zestaw przypraw doskonale będzie komponował się z charakterystycznym smakiem kaszanki, a także dodatkami w postaci jabłek i cebuli. Polecamy wypróbować już podczas najbliższej majówki! Źródło: gotujmy.pl...

Kaszanka w kapuście kiszonej. Oryginalne danie na grilla
gosia56/Gotujmy.pl
Newsy
Kaszanka w kapuście kiszonej. Oryginalne danie na grilla
Znudziły wam się karkówki i kiełbasy z grilla? Wypróbujcie wyjątkowo kreatywne połączenie kaszanki z kapustą kiszoną, którą również możecie zapiec na grillu.

Kaszanka nadal należy do grona najczęściej spożywanych w Polsce produktów mięsnych. Chociaż wielu osobom kojarzy się z dawnymi czasami i małą dostępnością mięs, niektórzy sięgają po nią z sentymentalnych powodów. Kaszankę przeważnie serwuje się w formie smażonej, jednak można podać ją również z grilla . Wypróbujecie? Przepis na kaszankę w kapuście kiszonej z grilla To połączenie przyszłoby do głowy niewielu paniom domu - gwarantujemy jednak, że zaskoczy was delikatnością i niebanalnym miksem smaków. Składniki: 4 kaszanki 50-60 dag kapusty kiszonej cebula prażona do smaku przyprawa do grilla do smaku Akcesoria: 2 foremki aluminiowe Folia aluminiowa Przygotowanie: Kapustę kiszoną można zalać wrzątkiem na moment, a następnie odsączyć na sitku. Warto zastosować ten trik, jeśli jest ona wyjątkowo kwaśna. Kapustę należy następnie odcisnąć z wody i drobno posiekać. Kaszanki nakłujcie wykałaczką w kilku miejscach. Na dnie foremki rozłóżcie część kapusty, a na to połóżcie kaszankę. Następnie ponownie rozłóżcie kapustę na wierzchniej warstwie. Danie posypcie cebulą prażoną oraz przyprawą do dań z grilla. Tak przygotowane danie w foremce zawińcie w folię aluminiową i ułóżcie na grillu.  Pieczcie przez około 40 minut. Kaszanka – czy jest zdrowa? Kaszanka to mięsny produkt podrobowy, który produkuje się z kaszy gryczanej lub jęczmiennej oraz krwi wieprzowej. Specjał ten, chociaż dla wielu brzmi mało zachęcająco, pozostaje jednym z ulubionych dań Polaków.  Kaszanka bogata jest w dobrze przyswajalne żelazo, jednak jest to danie kaloryczne, pełne tłuszczu oraz cholesterolu, dlatego kategorycznie powinny go unikać osoby z nadwagą, otyłe, cierpiące na cukrzycę oraz...

Przepis na udka z grilla. Grillowane udka w ostrej marynacie
Gotujmy.pl/Eli_555
Newsy
Przepis na udka z grilla. Grillowane udka w ostrej marynacie
Szukacie ciekawego przepisu na grilla? Przygotujcie pyszne i złociste udka w słodko-pikantnej marynacie. Temu smakowi nie oprze się żaden łasuch!

W końcu nastała pora upragnionego grillowania . Mimo iż temperatury na zewnątrz nie są jeszcze zbyt wysokie, wielu Polaków urządziło już w majówkę pierwszego grilla, a w planach ma kolejne. Małymi krokami zbliża się weekend. Jeśli planujecie urządzić grilla w ogrodzie, koniecznie sprawdźcie nasz przepis na pyszne i złociste udka w słodko-pikantnej marynacie. Ten smak powali was na łopatki! Grillowane udka w ostrej marynacie Grillowane udka w ostrej marynacie to doskonały pomysł na grilla z rodziną lub przyjaciółmi. Udka są z zewnątrz chrupiące a w środku obłędnie miękkie. Dzięki odpowiedniej marynacie z sosu sojowego, majonezu i ostrego keczupu, udka smakują genialnie, a mięso samo odchodzi od kości. Sprawdźcie przepis jednej z naszych czytelniczek, a na pewno będziecie chcieli robić to danie częściej! Sprawdziliśmy – smakuje obłędnie! Składniki: 10 udek z kurczaka 2 łyżki przyprawy kurczak grill 1 łyżka przyprawy kurczak złocisty 1 łyżka słodkiej papryki 3 łyżki sosu sojowego 8 łyżek oleju 2 łyżki majonezu kieleckiego 3 łyżki keczupu ognistego Kamis 1 łyżeczka czosnku granulowanego ostra papryka Przygotowanie: Udka umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem i przekroić na dwie części, osobno pałki, osobno udka. Wszystkie składniki marynaty dokładnie wymieszać i posmarować dokładnie udka. Włożyć udka do lodówki na całą noc. Piec na grillu około 40 minut, co jakiś czas obracać, żeby się przyrumieniły ze wszystkich stron. Smacznego! Źródło: Gotujmy.pl Czytaj także: Przepis na kaszankę z grilla. Kaszanka z jabłkiem i cebulą z grilla Sezon grillowy w pełni! Które kiełbasy mają najlepszy skład? Sprawdźcie! Przepis na szaszłyki z białą kiełbasą z grilla. To danie zawsze jest hitem...

Kaszanka
gotujmy.pl/kasienka26
Newsy
Kaszanka nie musi być nudna. Ta z naszego przepisu to mistrzostwo świata. Palce lizać
To danie nie jest trudne do przyrządzenia. Fani kaszanki w tym wydaniu pokochają ją na nowo!

Kaszanka, oprócz czerniny, to jeden z bardziej kontrowersyjnych przysmaków w polskiej kuchni. Albo się ją lubi albo nienawidzi. Jedni  nie wyobrażają sobie grilla bez tego przysmaku, drudzy nie mogą na nią patrzeć bez obrzydzenia. Wytwarzana jest z kaszy gryczanej lub jęczmiennej, krwi oraz podrobów m.in. wątroby, płuc i skórek wieprzowych. Jej smak wzbogacają aromatyczne przyprawy: majeranek, pieprz i ziele angielskie.  Kaszanka jako „superfoods” Nie wszyscy o tym wiedzą, ale kiełbasa ta została zakwalifikowana jako „superfoods” dzięki swoim składnikom odżywczym. Okazuje się, że mają one pozytywny wpływ na nasze zdrowie. Kaszanka nie zawiera bowiem substancji barwiących, które dodawane są do wędlin. Przygotowywana jest świeżych składników, jak najmniej przetworzonych. Bogata jest w żelazo i cynk a to znacząco wpływa na zapobieganie anemii. Kaszanka nie musi być nudna Proponujemy przyrządzić ją z kiełbasą, cebulą i papryką. Jesteśmy pewni, że ten przysmak częściej będzie gościł na waszych stołach.  Składniki: 0,5 kg kaszanki 2 kiełbaski śląskie 1 średnia cebula 0,5 papryki sól  pieprz  1 łyżeczka majeranku 0,5 łyżeczki natki pietruszki olej do smażenia Sposób przygotowania: Kiełbasę pokrójcie w kostkę i podsmażcie na patelni aż wytopi się z niej tłuszcz.  Do podsmażonej kiełbasy dodajcie pokrojoną w kostkę cebulę i smażcie do momentu, aż się zeszkli.  Następnie dodajcie pokrojoną w kostkę paprykę.  Z kaszanki zdejmijcie flak i pokrójcie ją w plasterki, następnie wrzućcie ją do podsmażonej kiełbasy z cebulą i papryką. Patelnię przykryjcie pokrywką i duście całość aż kaszanka się rozpadnie.  Na koniec dodajcie sól,...