Czy przygotowywaliście kiedyś kaszankę z grilla z jabłkiem i cebulką? Jeśli nie to koniecznie ją zróbcie, bo jest naprawdę pyszna! Na pewno wielu z was ma już za sobą pierwsze majowe grillowanie z rodziną lub przyjaciółmi. Mimo iż pogoda pozostawia sobie wiele do życzenia, wielu Polaków rozpaliło w tegoroczną majówkę pierwszego grilla w ogrodzie. Na naszych rusztach pojawiły się kiełbaski, karkówka, żeberka oraz inne mięsne przysmaki.

Kaszanka z jabłkiem i cebulą z grilla

Kaszanka z jabłkiem i cebulą z grilla, to świetny pomysł na pyszny i tani obiad. Wszystko, czego potrzebujecie to kilka kaszanek, cebula, jabłko, odrobina ulubionych przypraw (jedna z naszych czytelniczek wykorzystała gotową kompozycję przypraw) oraz oczywiście rozpalony do czerwoności grill.

Przygotujcie kaszankę z tego przepisu! Gwarantujemy, że zakochacie się w jej smaku i będzie gościć na waszych stołach częściej!

Składniki:

  • 4 kaszanki
  • 1 cebula biała duża
  • 1 jabłko
  • przyprawa do grilla
  • 2 kawałki foli aluminiowej

Przygotowanie:

  1. Kaszanki nakłuwamy wykałaczką w kilku miejscach.
  2. Cebulę obieramy, kroimy na pół i kroimy w półkrążki.
  3. Jabłko myjemy, nie obieramy, kroimy w cząstki.
  4. Na folii układamy z jednej strony krążki cebuli, z drugiej strony układamy krążki jabłek.
  5. Na to układamy 2 kaszanki.
  6. Całość posypujemy przyprawą do grilla.
  7. Folię zamykamy, zostawiamy z góry otwór, aby para mogła odchodzić.
  8. Paczuszki układamy na grillu i grillujemy około 20 minut najlepiej sprawdzić, czy już jest kaszanka gotowa.

Smacznego!

Zobacz także:

Źródło: Gotujmy.pl

Czytaj także: