Przepis Katarzyny Cichopek na lekką sałatkę dla zgrabnej figury. Jej podstawą jest 1 składnik
ONS.pl
Newsy

Przepis Katarzyny Cichopek na lekką sałatkę dla zgrabnej figury. Jej podstawą jest 1 składnik

Jak zrobić szybką, zdrową, a do tego bardzo smaczną sałatkę? Kasia Cichopek ma na to sposób i pokazała, jak przyrządza to danie.

Po jedzeniu ciężkich, typowych dla polskiej kuchni potraw w postaci kotletów, gulaszu czy bigosu przychodzi w końcu ochota na coś lekkiego. Gdy czujecie, że wasz żołądek chce odpocząć, zaserwujcie mu coś pysznego i pełnego witamin. Idealnym pomysłem na taki posiłek będzie klasyczna sałatka z kapusty pekińskiej ze smakowitymi dodatkami. Zobaczcie, jak robi ją Kasia Cichopek.

Magda Gessler odpowiada na pytania

Sposób na sałatkę z kapusty pekińskiej Kasi Cichopek 

W „Pytaniu na śniadanie” gwiazda „M jak miłość” podzieliła się swoim przepisem na lekką i zdrową sałatkę z kapusty pekińskiej. Aktorka podkreśliła, że jest to przekąska, którą robi się błyskawicznie, dlatego doskonale sprawdzi się zawsze wtedy, gdy nie macie czasu na stanie przy garach. Do tego jej przygotowanie jest banalnie proste i, jak mówi Kasia, to jedno z tych dań, w których przyrządzanie warto zaangażować dzieci - na pewno sobie z nim poradzą.

Za smak tej sałatki odpowiada jeden składnik - ser feta. Jego wyrazisty i słony smak jest na tyle wyrazisty, że nie trzeba dodawać soli ani żadnych wymyślnych przypraw:

– Składnik, taka wisienka na torcie, ser feta. Ser feta, który sprawi, że ta sałatka będzie przepysznie słona. Więc tak naprawdę nie potrzeby jest jakiś wyszukany dip – powiedziała Kasia Cichopek w „Pytaniu na śniadanie”. 

Zobacz także
Wysportowany Maciej Kurzajewski podał przepis na lekkie śniadanie. Je w ten sposób od lat

Wysportowany Maciej Kurzajewski podał przepis na lekkie śniadanie. Je w ten sposób od lat

Nie używacie kapusty pekińskiej do ciepłych dań? To błąd. Tylko ona ma tę 1 cenną właściwość

Nie używacie kapusty pekińskiej do ciepłych dań? To błąd. Tylko ona ma tę 1 cenną właściwość

Przepis na zdrową sałatkę Kasi Cichopek

Do przygotowania sałatki potrzebne wam będą składniki z poniższej listy:

Składniki:

  • 200 g sera feta
  • 1 nieduża kapusta pekińska
  • 1 zielona papryka
  • 1 żółta papryka
  • 1 pomidor malinowy
  • 1 ogórek zielony
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka majonezu 
  • pieprz 

Przygotowanie:

  1. Umyjcie kapustę, ogórka, pomidora i papryki. Wszystkie warzywa pokrójcie w kostkę.
  2. Wsypcie do miski najpierw sałatę, a na wierzch pokrojone warzywa.
  3. Teraz pokrójcie ser feta. Kasia zaznacza, że jest on już dość słony, dlatego nie ma potrzeby dodatkowo solić sałatki. Wysypcie go na warzywa i posypcie pieprzem.
  4. W osobnej miseczce lub kubku wymieszajcie jogurt naturalny z majonezem, dodajcie do sałatki i wszystko razem wymieszajcie. Gotowe!

Źródło: pytanienasniadanie.tvp.pl 

Przepis na sałatkę na grilla z pomidorem i koperkiem. Robi się w 10 minut
Gotujmy.pl/VioletoweKucharzenie
Newsy
Sałatka na grilla z pomidorem i koperkiem. Robi się w 10 minut (i robi wrażenie na gościach)
Do mięsnych dań z grilla idealnie pasują świeże sałatki. Ta z pomidorem i dodatkiem koperku jest wręcz przepyszna, a jej przygotowanie zajmuje kilka chwil. Bliscy z pewnością będą zachwyceni.

Sałatka na grilla z pomidorem i koperkiem pasuje do karkówki, szaszłyków, a nawet do kiełbasy. Przecież nie samym mięsem z grilla żyje człowiek w sezonie grillowym! Nie zapominajcie o warzywach. Oprócz ogórków kiszonych, które pasują do mięsiwa, postawcie na sałatki. Nawet po to, by mieć mniejsze wyrzuty sumienia. Idealna sałatka na grilla Dania z grilla same w sobie są pyszne, ale jeszcze lepiej smakują w towarzystwie warzyw. Świetnie sprawdzają się sałatki, które można przygotować zaledwie w kilka minut. Do mięs z grilla pasują np: sałatka szwedzka , wiosenna sałatka z kapusty pekińskiej , mieszanka liściastych sałat z sosem winegret lub bardziej wykwintna sałatka z awokado . Idealnym wyborem jest też sałatka z pomidorem i koperkiem. Dodatek sera feta idealnie podkręca smak całości. Tak przyrządzona świetnie komponuje się z żeberkami bądź karkówką . Przepis na sałatkę na grilla z pomidorem i koperkiem Składniki: 2 długie ogórki zielone 1 duży pomidor 1 duża biała cebula 50 g sera feta 1 pęczek koperku 1 łyżka majonezu sól pieprz Przygotowanie: Ogórka obierzcie ze skórki i pokrójcie go w drobną kostkę. Pomidora umyjcie, dokładnie osuszcie ręcznikiem papierowym oraz pokrójcie w kosteczkę. Cebulę obierzcie z łupinek, a następnie ją drobno posiekajcie. Ser feta odsączcie z zalewy, pokrójcie w niedużą kostkę. Wszystkie składniki przełóżcie do większej miski i delikatnie wymieszajcie. Pęczek koperku opłuczcie pod wodą. Natkę drobno posiekajcie, a następnie dodajcie do miski z warzywami i serem. Całość przyprawcie do smaku solą oraz pieprzem, dodajcie również łyżkę śmietany. Wszystko dokładnie wymieszajcie. Tak przygotowana sałatka idealnie sprawdzi...

Kasia Cichopek
ons
Newsy
Kasia Cichopek zdradziła, co je na kolację. Ile już dzięki temu schudła?
Kasia Cichopek chudnie w oczach. Gwiazda serialu „M jak Miłość” postanowiła zdradzić, jak wygląda jej dieta. Dzięki niej zrzuciła już 3 kilogramy, a to dopiero początek.

Znana aktorka i tancerka, Kasia Cichopek, to jedna z najpiękniejszych twarzy polskiego show-biznesu. Można by pomyśleć, że gwiazda ma wszystko – kochającego męża, dwójkę dzieci, piękny dom, rozwijającą się karierę i niespotykaną aparycję. Okazuje się jednak, że tancerka zmaga się z kilkoma nadprogramowymi kilogramami, które właśnie próbuje zrzucić. Dieta Kasi Cichopek Fani Kasi Cichopek zauważyli, że gwiazdka w ostatnim czasie nieco schudła. Na jej mediach społecznościowych pojawiło się więc mnóstwo pytań o jej sposób żywienia. Aktorka postanowiła jednak zdradzić swoją tajemnicę dopiero w rozmowie z dziennikarzami "Super Expressu".  Dzień zaczynam od śniadania, które składa się z naturalnego jogurtu z musli i owocami. Na drugie śniadanie jem zupę warzywną, np. z dyni. Na obiad albo kurczaka, albo rybę, do wyboru ryż lub kasza. No i oczywiście dużo warzyw. Uwielbiam podwieczorek. Wtedy mogę zjeść galaretkę, kisiel lub budyń. A na kolację jem dwie małe kanapeczki z ciemnego pieczywa, pasty z makreli lub jajek i warzywa – poinformowała Kasia Cichopek. Okazało się, że Cichopek korzysta z tak zwanej diety pudełkowej, czyli nie gotuje samodzielnie. Jedzenie pod same drzwi codziennie przywozi jej kurier. W paczce znajduje się pięć starannie zbilansowanych posiłków. Koszt takiego sposobu żywienia to ok. 1500 złotych miesięcznie. Od października zeszłego roku korzystam z diety light box. Muszę przyznać, że od tego czasu moja figura bardzo się zmieniła. Ciało jest jędrniejsze, figura smuklejsza, mimo iż schudłam ok. 3 kg, wyglądam, jakbym schudła więcej - wyznała aktorka. Kasia Cichopek dużo ćwiczy Oczywiście nowa figura Kasi Cichopek to również zasługa wielu godzin spędzonych z trenerem personalnym. Kiedy siłownie były otwarte, aktorka starała się...

Jak odchudzała się 39-letnia Katarzyna Cichopek? "Ja się nie dam zagłodzić"
ONS.pl
Newsy
Jak odchudzała się 39-letnia Katarzyna Cichopek? „Ja się nie dam zagłodzić"
Można odchudzać się z głową? Kasia Cichopek udowadnia, że tak!

Fani Kasi Cichopek z pewnością zauważyli, że gwiazda od jakiegoś czasu robi się coraz szczuplejsza. Aktorka udzieliła ostatnio wywiadu przy okazji swojego występu na festiwalu w Opolu, gdzie pojawiła się w roli prowadzącej, i zdradziła nieco szczegółów na temat swojej metamorfozy. Ciekawi? Metamorfoza Katarzyny Cichopek Oglądający serial „M jak miłość” na pewno pamiętają, że kiedyś Kasia Cichopek była jedną z gwiazd, która mogła się pochwalić bardzo kobiecą figurą. Gdy aktorka zaczęła tańczyć i trenować, jej sylwetka się nieco zmieniła i stała się bardziej smukła i wysportowana. Pasja i zamiłowanie do aktywności fizycznej wcale się nie skończyły! 39-latka wciąż dużo się rusza, a do regularnych treningów wróciła prawie dwa lata temu: – Powróciłam do tych treningów, bo ja całe życie byłam wysportowana, całe życie trenowałam. Później miałam takie różne przerwy związane z macierzyństwem: ciążami, karmieniem, zmęczeniem – powiedziała w rozmowie z Party.pl. Dzięki temu aktorce udało się przez ten czas zauważalnie schudnąć. Poza treningami konieczna była oczywiście dieta, jednak Cichopek podkreśla, że nigdy nie „katowała” się dietami-cud: – Dieta to jest w ogóle podstawa wszystkiego i woda. (...) Trzeba zbilansować sobie dietę. Ja nie należę do osób, które się katują. Absolutnie, ja się nie dam zagłodzić         Wyświetl ten post na Instagramie                       Post udostępniony przez Katarzyna Cichopek (@katarzynacichopek) Dieta Katarzyny Cichopek Aktorka chętnie dzieli się swoim życiem w mediach społecznościowych,...

Kasia Cichopek pokazała kaloryfer na brzuchu. Zdrowa dieta i treningi z Anną Lewandowską czynią cuda
ONS.pl
Newsy
Kasia Cichopek pokazała kaloryfer na brzuchu. Zdrowa dieta i treningi z Anną Lewandowską czynią cuda
Kasia Cichopek ma za sobą wprost niewiarygodną metamorfozę wyglądu. Jak jej się udało osiągnąć tak imponujące rezultaty?

Kasia Cichopek zyskała ogromną popularność grając w serialu „M jak miłość", w którym występuje już od ponad 21 lat. Produkcja jest jednym z najchętniej oglądanych seriali w Polsce – każdy odcinek śledzą ponad 4 miliony Polaków. Rola Kingi Zduńskiej przyniosła Kasi ogromną rozpoznawalność i sporą rzeszę fanów. Tylko na Instagramie obserwuje ją obecnie prawie pół miliona osób a liczba ta stale rośnie. Męska część publiczności pokochała Kasię za jej zmysłowe, kobiece kształty, które stały się jej znakiem rozpoznawczym. W ostatnim czasie aktorki zrobiło się jednak jakby nieco mniej. Czyżby była na jakiejś specjalnej diecie?         Wyświetl ten post na Instagramie                       Post udostępniony przez Katarzyna Cichopek (@katarzynacichopek) Sekret szczupłej figury Kasi Cichopek Kasia Cichopek jest przez wielu uznawana za polską Salmę Hayek. Wystarczy spojrzeć na jej obfity biust, zaokrąglone biodra i szczupłą talię. Czemu aktorka zawdzięcza swoją imponującą formę? Okazuje się, że Kasia zrezygnowała jakiś czas temu ze śmieciowego jedzenia i bardzo poważnie wzięła się za regularne ćwiczenia. Dzień zaczynam od śniadania, które składa się z naturalnego jogurtu z muesli i owocami. Na drugie śniadanie jem zupę warzywną, np. z dyni. Na obiad albo kurczaka, albo rybę, do wyboru ryż lub kasza. No i oczywiście dużo warzyw. Uwielbiam podwieczorek. Wtedy mogę zjeść galaretkę, kisiel lub budyń. A na kolację jem dwie małe kanapeczki z ciemnego pieczywa, pasty z makreli lub jajek i warzywa – poinformowała Kasia Cichopek przyznając, że od ponad...