Jeśli jeszcze nie zaopatrzyliście się w zapasy jedzenia na święta wielkanocne, to warto wybrać się do Netto! W sklepach tej sieci przygotowano atrakcyjne promocje na produkty najchętniej kupowane przed świętami. Jest w czym wybierać!

Atrakcyjne promocje w Netto na Wielkanoc

Sieć obniżyła ceny na produkty spożywcze, które bardzo przydadzą się w trakcie przygotowań do Wielkanocy. Sprawdźcie, co możecie kupić teraz o wiele taniej!

  • Kiełbasa parzona z szynki 500g: 4,99 zł
  • Jaja kurze 30 szt.: 9,99 zł (33 gr za sztukę!)
  • Krakus Parówki z szynki: 3,99 zł
  • Mąka tortowa Basia Extra XXL 2,5kg: 4,99 zł
  • Masło klarowane Gold Master Ajax 500 ml: 13,99 zł

Ucieszą się też amatorzy słodkich napojów i piwa, które również znalazło się na przecenie:

  • Pepsi 1 l: 2,99 zł w czteropaku
  • Sok Tymbark: 3,49 zł za szt. przy zakupie 3 sztuk
  • Piwo Perła Export 500 ml: 1,99 zł

Przepis na babkę cytrynową

Duży zapas mąki i jajek bardzo się przyda do pieczenia świątecznych ciast! Zachęcamy do przygotowania w tym roku pysznej babki cytrynowej. Wykorzystajcie do niej specjalną formę do pieczenia babki, dzięki czemu ciasto będzie nie tylko fantastycznie smakowało, ale i ozdobi wspaniale świąteczny stół.

Zobacz także:

Do przygotowania babki będziecie potrzebowali składników z poniższej listy:

Składniki:

  • 35 dag pszennej mąki
  • 30 dag cukru
  • 25 dag masła
  • 6 średnich jajek
  • 3 łyżeczki proszku do pieczenia
  • Sok z 2 cytryn
  • 2 łyżki skórki z cytryny, kandyzowanej
  • Cukier puder

Przygotowanie:

  1. Miękkie masło włóżcie do miski, wsypcie 300 g cukru i utrzyjcie za pomocą miksera na puch. Gdy masa będzie już puszysta, cały czas miksując dodawajcie po jednym jajku – pamiętajcie, by po dodaniu jajka miksować przez minimum minutę i wtedy dodać następne.
  2. W trakcie dodawania jajek dolewajcie powoli sok z dwóch cytryn do masu.
  3. W osobnym naczyniu wymieszajcie mąkę z 3 płaskimi łyżeczkami proszku do pieczenia.
  4. Przesiejcie mąkę do miski z cukrem i jajkami i wymieszajcie delikatnie. Dodajcie kandyzowaną skórkę cytryny i zamieszajcie jeszcze raz.
  5. Gotowe ciasto przełóżcie do posmarowanej masłem i posypanej mąką lub bułką tartą formy na babkę o średnicy 22 cm.
  6. Wstawcie ciasto do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i pieczcie przez około 50 minut. Po tym czasie sprawdźcie patyczkiem, czy ciasto jest już upieczone.
  7. Po upieczeniu uchylcie drzwiczki piekarnika, by ciasto się ostudziło.
  8. Na koniec posypcie babkę cukrem pudrem. Smacznego!