Biedronka co tydzień kusi swoich klientów atrakcyjnymi promocjami na najpopularniejsze produkty. Sprawdziliśmy, co można teraz kupić taniej.

Produkty przecenione w ramach akcji „Oszczędzaj połowę”

Niedawno pisaliśmy o akcji promocyjnej „Oszczędzaj połowę” obowiązującej w sklepach sieci Biedronka. Klienci w każdym tygodniu trwania promocji kupując wybrane produkty dostają voucher na kolejne zakupy. Uprawnia on do zniżki w wysokości 50% wartości kupionych artykułów objętych promocją.

Od 10.05 w ramach akcji „Oszczędzaj połowę” zaoszczędzicie kupując wszystkie ryby w puszkach (limit dzienny to 4 opakowania na kartę Moja Biedronka) oraz cukier biały (limit dzienny 10 opakowań na kartę Moja Biedronka).

Tanie masło i inne produkty od poniedziałku 10.05

Znacznie taniej kupicie masło Mleczna Dolina. Przy zakupie 3 opakowań cena jednego opakowania wyniesie zaledwie 2,99 zł! Co jeszcze jest objęte obniżką?

Zobacz także:

  • Kiełbasa żywiecka Kraina Wędlin, 600g: 8,99 zł za szt.
  • Ogórki szklarniowe 4,69 zł/kg
  • Ziemniaki wczesne: 2,79 zł/kg
  • Awokado: 14,90 zł/kg
  • Świeża ćwiartka kurczaka Kraina Mięs: 2,99 zł/kg
  • Mięso na kotlety z indyka Kraina Mięs: 5,99 zł/kg
  • Szynka wieprzowa bez kości Kraina Mięs: 8,99 zł/kg

Przepis na bitki z szynki wieprzowej

Kupiona na promocji szynka wieprzowa przyda się wam do zrobienia prostych i smacznych bitek z szynki. Do ich przygotowania potrzebne wam będą składniki z poniższej listy:

Składniki:

  • 1 kg szynki wieprzowej
  • 2 czerwone papryki
  • 2 marchewki
  • 2 cebule
  • 2 ząbki czosnku
  • 1 papryczka chilli
  • Sos sojowy
  • Kilka świeżych liści bazylii
  • 3 łyżki posiekanego koperku
  • 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
  • Oregano
  • Tymianek
  • Rozmaryn
  • Kurkuma
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie:

  1. Mięso z szynki umyjcie, pokrójcie w plastry i lekko rozbijcie. Usmażcie na oleju z obu stron.
  2. Podsmażone mięso włóżcie do garnka, zalejcie wodą i zagotujcie.
  3. Obierzcie czosnek i cebulę. Czosnek pokrójcie drobno, a cebulę w kostkę. Podsmażcie na patelni.
  4. Obierzcie marchewkę i pokrójcie w kostkę, a umytą paprykę pokrójcie w małe kawałki.
  5. Do garnka z mięsem dodajcie podsmażoną cebulę z czosnkiem oraz pokrojone marchewki, paprykę i papryczkę chili.
  6. Doprawcie mięso ziołami oraz podanymi wyżej przyprawami. Duście pod przykryciem przez 1,5 godziny na małym ogniu.
  7. Gdy mięso będzie miękkie, przełóżcie je do drugiego garnka z połową warzyw.
  8. Resztę warzyw zblendujcie na gładką masę, wlejcie 2 łyżki sosu sojowego i doprawcie solą oraz pieprzem. Tak powstałym sosem zalejcie mięso i jeszcze raz zagotujcie. Smacznego!

Czytaj także: