Biedronka co tydzień kusi swoich klientów atrakcyjnymi promocjami na najpopularniejsze produkty. Sprawdziliśmy, co można teraz kupić taniej.
Produkty przecenione w ramach akcji „Oszczędzaj połowę”
Niedawno pisaliśmy o akcji promocyjnej „Oszczędzaj połowę” obowiązującej w sklepach sieci Biedronka. Klienci w każdym tygodniu trwania promocji kupując wybrane produkty dostają voucher na kolejne zakupy. Uprawnia on do zniżki w wysokości 50% wartości kupionych artykułów objętych promocją.
Od 10.05 w ramach akcji „Oszczędzaj połowę” zaoszczędzicie kupując wszystkie ryby w puszkach (limit dzienny to 4 opakowania na kartę Moja Biedronka) oraz cukier biały (limit dzienny 10 opakowań na kartę Moja Biedronka).
Tanie masło i inne produkty od poniedziałku 10.05
Znacznie taniej kupicie masło Mleczna Dolina. Przy zakupie 3 opakowań cena jednego opakowania wyniesie zaledwie 2,99 zł! Co jeszcze jest objęte obniżką?
Zobacz także:
- Kiełbasa żywiecka Kraina Wędlin, 600g: 8,99 zł za szt.
- Ogórki szklarniowe 4,69 zł/kg
- Ziemniaki wczesne: 2,79 zł/kg
- Awokado: 14,90 zł/kg
- Świeża ćwiartka kurczaka Kraina Mięs: 2,99 zł/kg
- Mięso na kotlety z indyka Kraina Mięs: 5,99 zł/kg
- Szynka wieprzowa bez kości Kraina Mięs: 8,99 zł/kg
Przepis na bitki z szynki wieprzowej
Kupiona na promocji szynka wieprzowa przyda się wam do zrobienia prostych i smacznych bitek z szynki. Do ich przygotowania potrzebne wam będą składniki z poniższej listy:
Składniki:
- 1 kg szynki wieprzowej
- 2 czerwone papryki
- 2 marchewki
- 2 cebule
- 2 ząbki czosnku
- 1 papryczka chilli
- Sos sojowy
- Kilka świeżych liści bazylii
- 3 łyżki posiekanego koperku
- 3 łyżki posiekanej natki pietruszki
- Oregano
- Tymianek
- Rozmaryn
- Kurkuma
- Sól
- Pieprz
Przygotowanie:
- Mięso z szynki umyjcie, pokrójcie w plastry i lekko rozbijcie. Usmażcie na oleju z obu stron.
- Podsmażone mięso włóżcie do garnka, zalejcie wodą i zagotujcie.
- Obierzcie czosnek i cebulę. Czosnek pokrójcie drobno, a cebulę w kostkę. Podsmażcie na patelni.
- Obierzcie marchewkę i pokrójcie w kostkę, a umytą paprykę pokrójcie w małe kawałki.
- Do garnka z mięsem dodajcie podsmażoną cebulę z czosnkiem oraz pokrojone marchewki, paprykę i papryczkę chili.
- Doprawcie mięso ziołami oraz podanymi wyżej przyprawami. Duście pod przykryciem przez 1,5 godziny na małym ogniu.
- Gdy mięso będzie miękkie, przełóżcie je do drugiego garnka z połową warzyw.
- Resztę warzyw zblendujcie na gładką masę, wlejcie 2 łyżki sosu sojowego i doprawcie solą oraz pieprzem. Tak powstałym sosem zalejcie mięso i jeszcze raz zagotujcie. Smacznego!
Czytaj także: