Jeżeli myśleliście, że Robert Lewandowski zajmuje się tylko kopaniem w piłkę, to jesteście w ogromnym błędzie. Sportowiec myśli przyszłościowo i inwestuje zarobione pieniądze w różne przedsięwzięcia - na przykład instalacje fotowoltaiczne czy produkty rolnicze.

Poza tym, w Warszawie działa otwarta przez niego restauracja NINE’s. Poza standardowym menu, w ofercie można od jakiegoś czasu znaleźć także torty. Wyglądają przepięknie, ale raczej nie każdy może sobie na nie pozwolić.  

Ceny tortów u Roberta Lewandowskiego szokują

Z początkiem nowego roku restauracja Roberta ogłosiła, że poszerza swoją ofertę o torty. I to nie byle jakie - można zamówić bardzo efektownie wyglądające wypieki, udekorowane piłkami i herbem FC Barcelony, czyli klubu, w którym gra Robert Lewandowski.

Zobacz także:

Na razie wybór jest niewielki - można zamówić 3 rodzaje tortów, których motywem przewodnim jest piłka nożna w dwóch smakach do wyboru - czekoladowym lub waniliowym, z kremem śmietankowym, musem z białej czekolady oraz malinami. Brzmi przepysznie. Ale ile trzeba za to zapłacić? 

Za widoczny na zdjęciu środkowy tort w wersji dla 4-6 osób należy zapłacić 455 złotych. Im więcej porcji będziemy potrzebować, tym więcej za niego zapłacimy.

Największy, bo aż dwupiętrowy tort z herbem FC Barcelony, który można podzielić na 28-30 porcji, kosztuje aż 1116 zł. Rekordzistą jest tort pokryty mchem i piłkami - w najbogatszej wersji kosztuje 1235 złotych. Czy znajdą się chętni na takie wypieki, nawet wśród największych fanów Roberta? 

Ile kosztują dania w restauracji Lewandowskiego?

Słono trzeba zapłacić nie tylko za słodkości w postaci tortu, choć, w porównaniu z innymi restauracjami o podobnym standardzie, nie są to bardzo wygórowane ceny. W NINE’s jeden burger kosztuje 45-60 zł, w zależności od rodzaju.

Kotlet schabowy w panierce panko to koszt 49 złotych, podobnie jak stek wołowy z wieprzowiną smażony na grillu.

Platter Team, czyli deska z różnymi pysznościami (w zależności od rodzaju znajdziecie tam różne pierogi, skrzydełka z kurczaka, stek czy kotleciki jagnięce) kosztuje od 99 do 290 złotych. Trzeba jednak pamiętać, że jest to porcja do podziału nawet na 4 osoby - wówczas koszt nie jest już tak wysoki.