Piotr Adamczyk nie wyobraża sobie życia bez 1 dania. Polacy wprost je uwielbiają
ONS
Newsy

Piotr Adamczyk nie wyobraża sobie życia bez 1 dania. Polacy wprost je uwielbiają

Chociaż gwiazdy często mają dostęp do najbardziej ekskluzywnych dań i utytułowanych szefów kuchni, ich gusta wcale niekoniecznie różnią się od naszych! 

Piotr Adamczyk zaskarbił sobie miłość widzów poprzez role w biograficznych filmach o życiu Jana Pawła II, licznych komediach romantycznych takich jak „Och, Karol” czy „Nie kłam, kochanie”. Aktor regularnie występuje także na deskach teatrów. Uwielbiany przez fanów artysta jest jednak wielkim fanem kuchni polskiej. Nie uległ modzie na sushi czy inne egzotyczne dania, które często wybierają gwiazdy. 

Magda Gessler odpowiada na pytania

Ulubione danie Piotra Adamczyka

Aktor wielokrotnie podkreślał, że jest ogromnym fanem pierogów. Jego ulubione to te z kapustą i grzybami, odsmażane na maśle klarowanym. Pierogi przyrządzane w ten sposób to wigilijny specjał, ale Polacy sięgają po nie znacznie częściej niż tylko na Boże Narodzenie. 

Zobacz także
Macie problem z rozwałkowaniem ciasta na pierogi? Zapomnieliście o 1 ważnej rzeczy

Macie problem z rozwałkowaniem ciasta na pierogi? Zapomnieliście o 1 ważnej rzeczy

Wrzucacie pierogi do wrzątku czy zimnej wody? To od tego zależy ich smak

W którym momencie trzeba wrzucać pierogi do gotującej się wody? Mała pomyłka i będą do niczego

Niewiele osób o tym wie, ale Piotr Adamczyk jest współwłaścicielem ekskluzywnej restauracji serwującej właśnie tradycyjne, wysokiej jakości dania polskie. Porcja ulubionych pierogów aktora kosztuje tam 33 złote. Serwowane są również dania takie jak:

  • kotlety mielone z ziemniakami i buraczkami - 37 złotych
  • staropolskie bitki wołowe podawane z kaszą i ogórkami kiszonymi – 45 złotych
  • tatar z dojrzewającej wołowiny – 45 złotych
  • kotlet schabowy smażony tradycyjnie na wieprzowym smalcu – 39 złotych
  • szarlotka, sernik, mazurek – 18/19 złotych.

Chociaż ceny nie są niskie, właściciele zapewniają, że na ich wysokość składają się doskonałe składniki oraz zatrudnienie profesjonalnych, utytułowanych kucharzy.

Restauracja „Stary Dom” założona została przez Adamczyka oraz Mariusza Diakowskiego. Co ciekawe, obydwaj panowie związani byli kiedyś z najpopularniejszą polską restauratorką… Magdą Gessler! Być może to dlatego gwiazda „Kuchennych rewolucji” nie ma wstępu do warszawskiego lokalu Adamczyka. Gessler wyznała kiedyś, że nie została zaproszona na otwarcie restauracji i nie jest w nim mile widziana... 

Czytaj też:

Gessler, Korcz,Szyc, Adamczyk prowadzą restauracje. Gdzie najtaniej kupicie pierogi i barszcz? Kto nieziemsko zdziera?
ONS.pl
Newsy
Święta w restauracjach Gessler, Korcz, Szyca i Adamczyka. U Korcz najtaniej, a u kogo najdrożej?
Przeglądamy świąteczne dania na wynos w czterech restauracjach celebrytów. Jest drogo czy tanio? Oceńcie sami.

Przyszły takie czasy, że niemal każdy chce mieć restaurację. Jednak programy „Magdy Gessler z serii „Kuchenne rewolucje" pokazują, że nie każdy powinien się zabierać za taki biznes. Ludzie marzą o tym, żeby zostać restauratorami, nie mając pojęcia jak planować pracę w lokalu, układać menu, czy zarządzać ludźmi. W rezultacie klientów jest za mało, żeby biznes mógł dobrze funkcjonować. Nie dotyczy to restauracji celebrytów. Tam klientów zawsze jest dużo, a przyciąga ich nie menu, ale sława właściciela. Przyglądamy się świątecznym cateringom trójki z nich i porównujemy menu oraz ceny z restauracjami Magdy Gessler. Sprawdzamy gdzie jest najtaniej, a gdzie najdrożej. Gdzie iść na świąteczny obiad do aktorów? Anna Korcz, aktorka teatralna, znana także z ról filmowych, np. „Na Wspólnej” prowadzi kawiarnię i sklep z wypiekami „Moje smaki”. Na co dzień można wypić u niej kawę, kupić pasztety, wędliny i ciasta. Borys Szyc, aktor znamy z wielu ról filmowych, m.in. „Testosteron”, „Piłsudski” „Listy do M”, „Planeta singli” czy „Zimna wojna”, otworzył na warszawskim Mokotowie restaurację „Akademia”. Miejsce specjalizuje się w wyszukanej kuchni polskiej. W stałym menu znajduje się na przykład antrykot z polędwicy wołowej za 112 zł porcja.         Wyświetl ten post na Instagramie                       Post udostępniony przez „U Fukiera” Magda Gessler (@u.fukiera) Piotra Adamczyka znacie z głośnej roli „Karol. Człowiek, który został...

Czy wszystkie lokale nad morzem muszą serwować ryby? Magda Gessler była zdumiona, że tak nie jest
ONS.pl
Newsy
Czy wszystkie lokale nad morzem muszą serwować ryby? Magda Gessler była zdumiona, że tak nie jest
W ostatnim odcinku „Kuchennych rewolucji” Magdę Gessler czekało spore wyzwanie – jak uratować restaurację w trakcie pandemii koronawirusa?

Można by się spodziewać, że restauracje działające w nadmorskich miejscowościach koniecznie powinny mieć w swoim menu dania z ryb. Dotyczy to zwłaszcza trójmiejskich lokali! Jednak w ostatnim odcinku „Kuchennych rewolucji” okazało się, że ryby na stole wcale nie muszą być regułą. Przeczytajcie, jak przebiegła wizyta Magdy Gessler w bistro „Neptun” w Gdyni. Zdeterminowani właściciele Prowadzenie restauracji w trakcie pandemii koronawirusa jest ogromnym wyzwaniem. Niektórzy nawet się zastanawiali, czy program „Kuchenne rewolucje” nie zostanie w związku z tym zdjęty z ramówki ! Jednak mimo wielu utrudnień, Magda Gessler wciąż jeździ po Polsce i ratuje upadające lokale w 22. już sezonie popularnego show. W ostatnim odcinku wybrała się do trójmiejskiej restauracji „Neptun”, której właścicielka poprosiła Gessler o pomoc. W Gdyni dawniej funkcjonowało kino „Neptun”, a dziś w tym miejscu znajduje się bistro o tej samej nazwie. Pani Klaudia, właścicielka lokalu wyznała, że była zmuszona zamknąć swoją restaurację przez pandemię koronawirusa, jednak była tak zdeterminowana, że spróbowała ponownie otworzyć bistro. Niestety, miejsce przynosiło same straty. Trudny los restauracji „Neptun” Bistro radziło sobie tak fatalnie, że obecnie funkcjonuje tylko dzięki mężowi Pani Klaudii, który każdego miesiąca dokłada z własnej pensji 3 tysiące złotych do interesu. Takie poświęcenie nie zrobiło jednak wrażenia na Magdzie Gessler która stwierdziła, że skoro męża nie ma nigdy na miejscu, to nie kocha on swojej żony. „Rosół z kury przemysłowej” i brak ryb w menu Jak w każdym odcinku, Magda Gessler odwiedziny restauracji rozpoczyna od spróbowania kilku dań z karty. Była nimi ogromnie rozczarowana –...

kiszone ogórki Magdy Gessler
ons/Adobe Stock
Newsy
Magda Gessler znów zaskakuje cenami. Aż trudno uwierzyć́, ile sobie życzy za słoik kiszonych ogórków
Produkty prosto od znanej restauratorki, Magdy Gessler, nigdy nie grzeszyły niskimi cenami. Za wyroby przyrządzane według sekretnych receptur, w tym domowe kiszone ogórki, trzeba bowiem niemało zapłacić.

Magda Gessler od lat prowadzi wiele kulinarnych biznesów. Mimo to z sytuacją wywołaną przez pandemię koronawirusa mierzy się po raz pierwszy. Bowiem, od 5 tygodni działalność restauracji w całej Polsce, również tych należących do Gessler, została znacznie ograniczona.  Od października, miejsca żyjące z karmienia ludzi mogą sprzedawać jedzenie tylko i wyłącznie na wynos.  Jednak zamawianie dań typowo restauracyjnych do domu należy do rzadkości. W końcu cała przyjemność z ich spożywania polega właśnie na wyjściu „na miasto”. Każdy przedsiębiorca stara się więc jak może, aby przetrwać ten trudny okres. Strach o życie na granicy bankructwa zaczął powoli dotykać również jedną z najpopularniejszych restauratorek w Polsce, Magdę Gessler.  Gessler otworzyła Delikatesy u Fukiera on-line Aby ratować swój ukochany biznes, którym jest warszawska restauracja „U Fukiera”, gwiazda postanowiła uruchomić internetowe delikatesy . Można w nich znaleźć między innymi naturalne sery, przetwory owocowe, przetwory warzywne, soki tłoczone, a także zupy oraz dania w słoikach.  Na stronie pojawiła się również zakładka „marynary i kiszonki” z siedmioma produktami przygotowanymi według przepisów Magdy Gessler. Wśród nich znalazły się między innymi ulubione ogórki kiszone gwiazdy. Za 900 ml tego smakołyku trzeba zapłacić… 19 złotych! Na tym jednak nie koniec. Te ceny zwalają z nóg Za 900 ml flaczków po warszawsku z pulpetami cielęcymi restauratorka życzy sobie aż 50 złotych! Tyle samo trzeba również zapłacić za ulubioną soliankę Magdy Gessler. Tylko 1 złotych mniej kosztuje czysty rosół przyrządzony na wielu rodzajach mięsa. Drugie danie w Delikatesach u Fukiera to również nie lada wydatek. W...

Piotr Gąsowski ma nową pracę, bo świetnie gotuje. „Nie da się tego opisać słowami, niebo w gębie”
ONS.pl
Newsy
Piotr Gąsowski ma nową pracę, bo świetnie gotuje. „Nie da się tego opisać słowami, niebo w gębie”
Większość z was kojarzy Piotra Gąsowskiego z prowadzenia różnych programów oraz występów na scenie. Tym razem jednak Piotr wcieli się w zupełnie nową rolę!

Aktor, prezenter, a do tego znakomity kabareciarz ze świetnym poczuciem humoru. Piotr Gąsowski to naprawdę człowiek-orkiestra, który doskonale odnajduje się na scenie. Jednak występowanie przed publicznością to tylko jeden z jego wielu talentów! Okazuje się, że Piotr niedługo wystąpi w programie, który może stanowić niezłą konkurencję dla „Masterchefa”… Będziecie oglądać? Ukryty talent Piotra Gąsowskiego Obecnie Gąsowski jest gwiazdą programu „Twoja twarz brzmi znajomo” emitowanego w telewizji Polsat. Piotr prowadzi program wraz z Maciejem Dowborem, jednak jego rola nie ogranicza się tylko do zapowiadania kolejnych artystów! W każdym sezonie Piotr i Maciej także występują na scenie, przebrani za różnych sławnych piosenkarzy (lub piosenkarki). Niewątpliwie Piotr ma wielki talent do zabawiania publiczności. Jednak niewiele osób wie, że Gąsowski jest także… znakomitym kucharzem! Potwierdza to jego przyjaciółka Katarzyna Skrzynecka: Piotr gotuje tak, że nie da się tego opisać słowami. Tajska kuchnia spod jego ręki jest mistrzowska. Piotrek potrafi zrobić z gotowania prawdziwy spektakl, a jak już zaserwuje to, co stworzył... niebo w gębie Ponadprzeciętne zdolności kulinarne Piotra zagwarantowały mu pracę w nowym programie poświęconemu gotowaniu, który będzie emitowany w telewizji Polsat! Nowe kulinarne show w Polsacie Jesienią w Polsacie ma wystartować nowe show o nazwie „Family Food Fight. Pojedynek na smaki”. Co ciekawe, Piotr Gąsowski wcale nie wystąpi w roli prezentera, ale… jurora! Wraz z Ewą Wachowicz i innymi jurorami będzie oceniał dania przyrządzane przez uczestników programu. „Family Food Fight. Pojedynek na smaki” będzie polegał na rywalizacji między drużynami. Trzyosobowe zespoły będą się składały z...