Napar przeciwwirusowy
Newsy

Pijcie to na czczo a nie dopadnie was żaden wirus. Wystarczą 4 składniki. Na pewno macie je w kuchni

Najlepszy sposób na zachowanie zdrowia? Dbanie o odporność! Sprawdźcie ten przepis.

Chcecie cieszyć się zdrowiem przez długi czas? Boicie się infekcji wirusowych albo chcecie skrócić czas ich trwania? Mamy na to prosty sposób. Pijcie tę miksturę na czczo, a odeprzecie wszystkie wirusy z wielką siłą. 

Magda Gessler odpowiada na pytania

Mocna odporność

Dbanie o układ odpornościowy jest bardzo ważne, jeśli zależy wam na zdrowiu. Wbrew pozorom, to właśnie on odpowiada najbardziej za utrzymywanie organizmu w harmonii. Komórki układu odpornościowego stanowią pierwszą linię obrony w walce z wirusami, bakteriami, a także chronią przed powstawaniem innych, poważniejszych chorób. Mocna odporność jest wręcz na wagę złota! Dzięki niej niestraszne wam żadne warunki pogodowe ani inne czynniki. Duża część odporności jest nabywana w pierwszych latach życia, ale na szczęście w każdym wieku można ją trenować! Ta mikstura świetnie poprawia odporność organizmu.

Zobacz także
ciasto drożdżowe

Fatalny błąd przy wyrabianiu ciasta drożdżowego. Dlatego w cieście „czuć drożdże”

Gołąbki

Gołąbki inne niż wszystkie. Błyskawiczny przepis na uwielbiane danie Polaków

Mikstura na odporność

Wyróbcie sobie nawyk picia tej mikstury codziennie, a niestraszne wam będą żadne bakterie i wirusy. Składniki są łatwo dostępne i dostaniecie je w każdym sklepie. Duża szansa, ze macie je już u siebie w domu!

Woda 

Woda to tak naprawdę największy eliksir życia. Dobre nawodnienie to podstawa sprawnie działającego organizmu. Woda jest obecna w każdej komórce, powinniście więc codziennie wypijać co najmniej 2 litry płynów! Nie sugerujcie się tylko odczuciem pragnienia. Jest ono często zaburzone, szczególnie z wiekiem!

Miód

Naturalny miód ma wiele składników odżywczych, nada też miksturze przyjemnego smaku. Pamiętajcie, że mimo wszystko, głównym składnikiem miodu jest cukier. Musicie więc mieć umiar w jego spożyciu. Unikajcie napojów słodzonych (nawet miodem!), jeśli macie problem z cukrzycą lub nie chcecie przytyć. Mała, płaska łyżeczka miodu, wzbogaci miksturę w składniki odżywcze i nada jej pyszny smak.

Imbir

Zawiera wiele silnych naturalnych związków antywirusowych i antybakteryjnych. W mig poprawi waszą odporność i świetnie rozgrzeje. Kupcie świeży lub suszony imbir i koniecznie dodajcie go do mikstury.

Sok z cytryny

Doda przede wszystkim atrakcyjnego smaku miksturze, ale też wzbogaci ją o trochę witamin. Koniecznie dodajcie go do antywirusowej mikstury.

Przygotowanie mikstury

  1. Zalejcie plastry świeżego imbiru szklanką wrzątku.
  2. Po ostudzeniu dodajcie płaską łyżeczkę miodu i sok z połówki cytryny.
  3. Pijcie codziennie (najlepiej na czczo) i cieszcie się lepszą odpornością.
Naturalny syrop miodowo-cytrusowy na kaszel i ból gardła. Podajemy prosty przepis
Adobe Stock
Newsy
Naturalny syrop miodowo-cytrusowy na kaszel i ból gardła. Podajemy sprawdzony przepis
Męczy was chrypka i kaszel? Przyrządźcie ten prosty, domowy syrop na przeziębienie!

Domowe sposoby na przeziębienie działają wtedy, gdy są oparte na naturalnych składnikach, z których każdy ma własne zdrowotne właściwości. Połączone, działają synergicznie, czyli wzajemnie wzmacniają swoje działanie i powodują, że powstała mikstura jest świetnym lekiem na przeziębienie, infekcje bakteryjne, bóle gardła, kaszel czy katar. Składniki lecznicze z domowej apteczki W sezonie jesienno-zimowym musimy szczególnie dbać o odporność. Organizm może być osłabiony zmianą diety, gdy po miesiącach letnich spożywamy mniejszą ilość warzyw i owoców, brakiem słońca, a także nieprzyjazną, jesienną aurą. To czas gdy często na zewnątrz jest zimny, porywisty wiatr, pada deszcz. Wciąż marzniemy, przewiewa nas i moczy. Z tego powodu należy wzmacniać organizm, jak tylko się da, a najlepsze do tego są stare i sprawdzone sposoby! Na przykład domowy syrop z miodu i cytryny, który szybko stawia na nogi! Jak działają poszczególne składniki mikstury? Cytryna – zawiera dużo witaminy C, działa pozytywnie na wzmocnienie odporności, a podczas choroby łagodzi objawy Imbir – ma właściwości rozgrzewające, zwalcza infekcje bakteryjne i wirusowe. Wspomaga odporność, stosowany na przeziębienie łagodzi dolegliwości takie jak bolące gardło czy kaszel Miód – wspomaga organizm w leczeniu przeziębienia i chorób gardła. Goździki – mają działanie antyseptyczne, likwidują stan zapalny i wzmacniają układ odpornościowy Przepis na domowy syrop na kaszel Potrzebnych wam będzie tylko kilka łatwo dostępnych produktów. Składniki 2 cm korzenia imbiru 2 duże cytryny 3 Łyżki miodu 4 -5 goździków Przygotowanie Cytryny umyjcie, przekrójcie na pół i wyciśnijcie z nich sok. Imbir obierzcie i...

jedzenie imbiru przez miesiąc codziennie
Adobe Stock
Newsy
Jedzcie imbir codziennie przez miesiąc. Właściwości zdrowotne imbiru są niezwykłe
Jedzenie imbiru przez miesiąc to popularne wyzwanie żywieniowe. Imbir pomaga na problemy trawienne, bóle mięśni i stawów, obniża cukier, łagodzi stany zapalne - a to tylko część korzyści z codziennego spożywania imbiru.

Imbir to przyprawa o ciekawym, ostrym smaku. Ten korzeń, popularny w kuchni azjatyckiej, zawitał też do kuchni Polaków. I dobrze, bo ma wszechstronne zastosowanie. Można dodawać go do potraw (także do rosołu!), herbaty, deserów. Ale nie tylko o walory smakowe imbiru chodzi. Okazuje się, że imbir ma niezwykłe właściwości zdrowotne . Wystarczy jeść imbir codziennie przez miesiąc, żeby odczuć jego korzystne działanie. Jedzenie imbiru przez miesiąc lub dłużej Dozwolona dzienna dawka imbiru to 3-4 g (bez względu na formę). 1 g imbiru to mniej więcej 1/2 imbiru w proszku, łyżeczka surowego startego imbiru. Jeśli codziennie będzie jeść imbir, po ok. miesiącu zauważycie takie zmiany: koniec ze zgagą i wzdęciami - wystarczy pić napar z imbiru codziennie, a te dolegliwości pozostaną tylko przykrym wspomnieniem koniec z mdłościami - nie tylko w ciąży. Imbir pomaga też na chorobę lokomocyjną , a nawet wymioty i mdłości wywołane chemioterapią. Uwaga: w ciąży nie powinno się jeść więcej niż 1 g imbiru dziennie. koniec z niestrawnością - jedzenie imbiru każdego dnia pomaga uporać się ze stanami zapalnymi jamy otrzewnej i łagodzi niestrawność. leczy bóle mięśni - gotowany lub surowy imbir jedzony codziennie szybciej leczy zakwasy i bóle mięśni obniża poziom cukru - pomaga w wytwarzaniu insuliny u osób cierpiących na cukrzycę, jednak ważne jest, by spożywać go codziennie w ilości 3-4 gramów profilaktyka chorób serca - imbir obniża poziom złego cholesterolu we krwi, zapobiegając tym samym chorobom serca i miażdżycy. Może również zapobiegać powstawaniu zakrzepów. łagodzi ból menstruacyjny - wystarczy woda z imbirem, by poczuć ulgę.  zapobiega infekcjom - w tym zapaleniu dziąseł i chorobom dróg oddechowych. Napar z imbiru, cytryny i miodu pomaga w leczeniu...

Napój na odporność antybiotyk
Gotujmy.pl/szynszyla
Newsy
Receptura na silny, naturalny antybiotyk za grosze. Pijcie go codziennie, a nie będziecie chorować
Pewnie też nie lubicie chorować. Dzięki tej miksturze z naturalnymi antybiotykami w mig przepędzicie wszystkie choroby!

W trakcie przeziębienia lub grypy sięgacie po leki z apteki czy raczej wybieracie naturalne metody? Jeśli jesteście fanami naturalnego zwalczania drobnych infekcji, mamy dla was prawdziwy hit! Ten napój powstał dzięki wymieszaniu wielu składników o naturalnym działaniu antybiotycznym. Łączą one swoje siły i razem działają jeszcze mocniej! Koniecznie przetestujcie tę miksturę. Naturalne zwalczanie wirusów i bakterii Na pewno macie jakieś swoje sposoby na walkę z wirusami i bakteriami za pomocą domowych składników. Nie ma chyba osoby, która nie wiedziałaby o szczególnych właściwościach czosnku lub nie słyszała kiedykolwiek o syropie z cebuli. Nasza mikstura to jednak zupełnie nowy poziom domowych metod! Łączy aż 7 naturalnych składników o niezwykłych właściwościach, a ich działanie łączy się tworząc naprawdę potężny specyfik. Właściwości mikstury Działa przeciwwirusowo Działa antybakteryjnie Rozrzedza krew Jest pełna antyoksydantów, które przeciwdziałają starzeniu i poprawiają wygląd skóry Działa na ból gardła Może skracać czas przeziębienia Mikstura antybiotyczna – składniki Chrzan – ok. 2 łyżki 2 papryczki chili Pół posiekanej cebuli Kawałek korzenia świeżej kurkumy lub łyżka kurkumy w proszku 5 ząbków czosnku, posiekanych lub przeciśniętych przez praskę Tarty korzeń imbiru Ok. 2 szklanek octu jabłkowego niefiltrowanego Przygotowanie: Posiekajcie, zetrzyjcie lub przeciśnijcie przez praskę wszystkie składniki, które tego wymagają. Wymieszajcie ze sobą wszystkie składniki oprócz octu. Przygotujcie duży słoik, który pomieści wszystkie składniki. Przełóżcie do słoika wszystkie zmieszane składniki i zalejcie je octem jabłkowym....

Chcecie być zdrowi jak ryba? Pijcie ten syrop na obniżenie cholesterolu. To działa!
Adobe Stock
Newsy
Chcecie być zdrowi jak ryba? Pijcie tę miksturę na obniżenie cholesterolu. To działa!
Macie problem z cholesterolem? A może boicie się tego, że jesteście w tak zwanej grupie ryzyka? Czas zrobić krok w kierunku zdrowia i zacząć stosować domowe sposoby na walkę ze złym cholesterolem i złogami – takim jest właśnie mikstura z kilku prostych składników.

Szukacie domowych sposobów na walkę o swoje zdrowie? Tabletki i pigułki powinny być ostatecznością. Lepiej chronić swój organizm przed podwyższeniem poziomu cholesterolu i innymi schorzeniami poprzez właściwą, zbalansowaną dietę, a także poprzez domowe, zdrowe specyfiki. Takie jak choćby arcyzdrowy syrop , a właściwie napój z kilku prostych składników. Zobaczcie sami jak wspaniałe właściwości ma mikstura z wyciśniętych cytryn, czosnku i imbiru: Wpływa na obniżenie poziomu cholesterolu Oczyszcza tętnice ze złogów i niebezpiecznych toksyn Przyspiesza pracę układu trawiennego i dobrze wpływa na przemianę materii Pomaga w walce z wzdęciami Przeciwdziała infekcjom i zakażeniom – jest polecana w walce z pierwszymi oznakami grypy Przepis na miksturę czyszczącą tętnice ze złogów Składniki: 2 cytryny 2 ząbki czosnku 2 cm kawałek imbiru 1 l wody Przygotowanie: Obierzcie imbir, cytrynę i czosnek ze skórki. Zetrzyjcie imbir na tarce, czosnek przeciśnijcie przez praskę, a cytrynę pokrójcie na małe kawałeczki. Wszystkie składniki razem z wodą wrzućcie do blendera kielichowego i zmiksujcie całość na gładki płyn. Przygotowany płyn przelejcie do garnka i podgrzejcie na gazie. Nie doprowadzajcie mikstury do wrzenia – wyższa temperatura sprawi, że składniki utracą swoje cenne właściwości. Przelejcie gotowy płyn do dzbanka i przetrzymujcie w lodówce do kilku dni. Przygotowaną miksturę pijcie na czczo – jedna porcja to niepełna szklanka (ok. 200 ml). Na zdrowie! Wiosną polecamy wam także zdrowe syropy ze świeżych ziół. Syrop z mniszka lekarskiego zwalczy ból gardła czy brzucha, a na kaszel najlepiej sprawdzi się babciny syrop z pędów sosny . Czytaj także: Katarzyna Dowbor...