Patrycja Markowska to jedna z najpopularniejszych piosenkarek w polskim show-biznesie. Córka Grzegorza Markowskiego (lidera zespołu Perfect) poszła w ślady utalentowanego taty i sama zrobiła karierę w przemyśle muzycznym. Wykonała takie hity jak „Świat się pomylił” czy „Jeszcze raz”. Pełniła także funkcję jurora w programie muzycznym The Voice of Poland.

Patrycja Markowska i jej sekret młodości

Patrycja, która niedawno skończyła 41 lat, zachwyca młodym wyglądem i piękną sylwetką. Okazuje się, że jest to wynik prawidłowego odżywiania opartego głównie na świeżych warzywach w formie sałatek. Artystka kiedyś pochwaliła się nawet, że jest mistrzynią w przygotowywaniu sałatek. Zdradziła także, że jej ulubionym dressingiem jest sos winegret.

Sos winegret - przepis

Jak zrobić idealny sos winegret? Nie jest to trudne zadanie, jednak można łatwo zepsuć efekt końcowy poprzez jeden błąd: zbyt wczesne polanie sałatki sosem. Sprawi to, że liście sałaty rozmiękną, a danie stanie się nieatrakcyjne i mniej smaczne.

Składniki:

  • 1 łyżka musztardy (może być ostra dijon)
  • 4 łyżki oliwy lub oleju roślinnego
  • 2 łyżki octu winnego lub 1 łyżka soku z cytryny
  • woda
  • szczypta soli morskiej i świeżo zmielonego pieprzu

Przygotowanie:

W słoiku umieszczacie musztardę, oliwę lub olej roślinny i ocet lub sok z cytryny. Zamykacie naczynie i energicznie potrząsacie aż do połączenia składników. Następnie dodajecie jedną lub dwie łyżki wody (tak aby sos nie był zbyt rzadki), szczyptę soli morskiej i świeżo zmielonego pieprzu i ponownie mieszamy. Oczywiście sos można również przyrządzić w zwykłej misce przy pomocy rózgi kuchennej. Wszystko wyjdzie tak samo dobrze!

Zobacz także:

Czytaj też: