Pasta z mięsa z rosołu: przepis na smarowidło do chleba
Gotujmy.pl/Edytaha
Newsy

Pasta z mięsa z rosołu: przepis na smarowidło do chleba

Nie macie pomysłu na wykorzystanie mięsa z rosołu? Zróbcie z niego tę smakowitą pastę na kanapki. Posmarujcie nią świeży chleb i posypcie szczypiorkiem. Jest tak pyszna, że będziecie oblizywać palce!
Anna Borkowska
kwiecień 23, 2021

Wiele osób nie wie, co zrobić z mięsem z rosołu. Spieszymy z ciekawym pomysłem na pastę na kanapki. Przygotujcie ją, a zachwytom nie będzie końca!

Magda Gessler odpowiada na pytania

Pasta na kanapki z mięsa z rosołu

Pasta na kanapki to doskonały pomysł na wykorzystanie mięsa z rosołu. A najlepsze w tym wszystkim jest to, że możecie do niej dodać wszystko, co tylko wam się podoba. W naszym przepisie do pasty dodaliśmy garść orzechów włoskich. Dzięki nim pasta nie tylko ma bogatszy i bardziej wyrazisty smak, ale jest też zdrowsza.

Przygotujcie tę prostą pastę i smarujcie nią kanapki. W połączeniu ze świeżym pieczywem i ziołami – pietruszką i szczypiorkiem lub kiełkami - smakuje wprost obłędnie!

Jak zrobić pastę na kanapki z mięsa z rosołu? 

Przygotowanie takiej pasty jest dziecinnie proste. Wystarczy, że przełożycie mięso z rosołu do oddzielnej miski, dodacie marchewkę z rosołu, garść orzechów (lub innych ulubionych dodatków) i całość zblendujecie na gładką  masę z dodatkiem majonezu i ulubionych przypraw. 

Nie ma lepszego pomysłu na śniadanie lub kolację. Ta pasta jest naprawdę pyszna!

Zobacz także

Składniki:

  • 15 dag mięsa z rosołu 
  • 5 dag orzechów włoskich
  • 1 marchewka z rosołu
  • łyżka posiekanej natki pietruszki (może być mrożona)
  • sól
  • świeżo zmielony pieprz
  • duża szczypta sproszkowanego imbiru
  • solidna łyżka majonezu
  • opcjonalnie 1-2 łyżki rosołu

Przygotowanie:

  1. Orzechy wsypać do blendera i rozdrobnić.
  2. Dodać obrane ze skóry i kości mięso z rosołu, przez chwilę miksować z orzechami.
  3. Dodać ugotowaną marchewkę, natkę pietruszki, majonez i przyprawy do smaku.
  4. Zmiksować do uzyskania pożądanej konsystencji.
  5. W razie potrzeby, jeśli masa jest zbyt gęsta, dodać 1-2 łyżki rosołu.
  6. Ewentualnie jeszcze doprawić do smaku.

Źródło: Gotujmy.pl

Czytaj także: 

Komentarze