ewa wachowicz
ONS
Newsy

Oto sekretna mikstura Ewy Wachowicz na wzmocnienie odporności. Pije ją codziennie i nie choruje

Ewa Wachowicz wie, jak dbać o zdrowie! Poznajcie jej autorski przepis na domowy syrop na przeziębienie.
Katarzyna Wyborska
grudzień 05, 2020

Piękna Ewa Wachowicz doskonałą figurę i promienną cerę zawdzięcza między innymi odpowiedniej diecie. Zbilansowane żywienie to nie tylko sposób na smukłą sylwetkę, ale także na doskonałe zdrowie!

Magda Gessler odpowiada na pytania

Sposób Ewy na zdrowie

Ewa Wachowicz chętnie dzieli się na portalach społecznościowych swoimi przepisami na różne potrawy, a także trikami kulinarnymi. Niedawno pochwaliła się fanom swoją własną miksturą na przeziębienie! Przepis szybko obiegł cały internet i stał się prawdziwym hitem. Modelka podkreśliła, że nie dodaje do niego cukru i to nie ze względu na dbanie o figurę! Cukier bowiem bardzo szkodzi w trakcie przeziębienia, ponieważ jest pożywką dla grzybów, bakterii i wirusów, które przecież chcemy zwalczać, a nie karmić. Do tego słodkie jedzenie i napoje osłabia układ odpornościowy. Jeżeli chcecie zrobić taki domowy syropek w domu, to sprawdźcie poniższy przepis!

Przepis Ewy Wachowicz na miksturę na odporność

Jeśli czujecie, że dopada was przeziębienie albo grypa, to przygotujcie ten syrop. Szybko postawi was na nogi!

Składniki

  • 700 ml octu jabłkowego
  • 5-6 ząbków czosnku
  • Pół cebuli
  • Mały korzeń imbiru
  • Około ¼ szklanki tartego chrzanu
  • 2 papryczki chilli
  • 1 łyżka kurkumy

Przygotowanie

  1. Obierz czosnek, cebulę i drobno posiekaj.
  2. Imbir obierz i zetrzyj na małych oczkach.
  3. Papryczki umyj i pokrój w kostkę.
  4. Następnie wszystkie składniki umieść w dużej misce i zalej octem. Dokładnie wymieszaj i odstaw do lodówki na dwie doby.
  5. Po dwóch dniach wyjmij miskę z lodówki i przecedź przez sitko. Gotowy, czysty płyn przelej do słoików lub szklanych buteleczek, mocno zakręć i trzymaj w lodówce.
  6. Sporządzone lekarstwo należy pić dwa razy dziennie, rozcieńczając 1 łyżkę w szklance wody.

Źródło: Ewa Wachowicz/Facebook

Ewa Wachowicz przepis na syrop
ons/Adobe Stock
Newsy Syrop z przepisu Ewy Wachowicz idealnie wzmacnia odporność. Potrzebne są tylko 2 składniki
Ewa Wachowicz, znana między innymi z programu „Ewa gotuje” emitowanego na antenie Polsatu, zdradziła przepis na wzmacniający odporność syrop. Jego przygotowanie jest dziecinnie proste. Potrzebujecie tylko czosnku i miodu!
Weronika Kępa
grudzień 17, 2020

Ewa Wachowicz już od ponad 20 lat zajmuje się kulinariami. Wszystko zaczęło się od produkcji programu „Podróże kulinarne Roberta Makłowicza”. Potem już poszło jak z płatka.  W 2007 roku znana dziennikarka i prezenterka postanowiła rozpocząć emisję swojego autorskiego projektu pod nazwą „Ewa gotuje”. Gwiazda ma na koncie również wiele książek kulinarnych. Braku obycia z tematyką nie można jej więc zarzucić. Wachowicz zachęca do leczenia domowymi sposobami Od początku pandemii Wachowicz zachęca swoich fanów do robienia domowych, wzmacniających odporność przetworów. Według gwiazdy, ich regularne spożywanie, może realnie wpłynąć na nasze zdrowie. W lodówce zawsze mam taki syrop na wzmocnienie. Jeśli macie imbir, cytrynę i miód to przygotujcie tę zdrową i smaczną miksturę! (…) Dbamy o siebie i nie panikujmy – czytamy na Instagramie Wachowicz. Przepis na syrop z czosnku i miodu Prezenterka postanowiła również zdradzić swoim obserwatorom przepis na pyszny syrop na bazie 3 główek czosnku i 1 szklanki miodu. Jego przygotowanie jest banalnie proste! Wystarczy, że obierzecie ząbki czosnku, a następnie pokroicie je na plastry. Tak przygotowane powinniście umieścić w czystym, najlepiej wyparzonym słoiku i zalać płynnym miodem. Całość należy dokładnie zakręcić i wstawić do lodówki na tydzień. Po upływie tego czasu syrop jest gotowy! Ewa Wachowicz zachęca do spożywania specyfiku codziennie rano, na czczo, po jednej łyżeczce. Produkt, oprócz tego, że wzmocni waszą odporność, to również skróci czas trwania każdej infekcji, doda sił, przyspieszy regenerację organizmu, a także wesprze procesy trawienne.         Wyświetl ten...

Przeczytaj
Ewa Wachowicz
Z.Jasiński/ons.pl
Gwiazdy To dzięki niej Ewa Wachowicz zawdzięcza tak piękną sylwetkę. Trudno uwierzyć, że gwiazda skończyła już 50 lat
Ewa Wachowicz mimo 50-tki na karku nie przestaje zaskakiwać. Forma gwiazdy mówi sama za siebie – pani Ewa jest jak wino i z roku na rok staje się coraz piękniejsza!
Hubert Rój
listopad 16, 2020

Przez całe lata publicznej działalności Ewa Wachowicz nikogo nie pozostawiała obojętnym. Mężczyźni tracili dla niej głowę, kobiety zazdrościły wielkiej urody Miss Polonii z 1992 roku. Nie byłoby w tym nic dziwnego,  gdyby nie jeden mały szczegół. Szaleństwo na punkcie Ewy trwa już niemal 30 lat! Ewa Wachowicz zachwyca, kiedy tylko znajdzie się w świetle reflektorów. Czy gotuje kotlety mielone w swoim programie telewizyjnym, czy ocenia uczestników kulinarnego show, czy kiedy występuje w roli mentorki młodych modelek – zawsze prezentuje się z wielką klasą. Mimo tego, pani Ewa nigdy nie zadzierała nosa i nie ukrywała swojego pochodzenia. Propozycja nie do odrzucenia Jak sama mówi, jej prostolinijność i szczerość w pewnym stopniu pomogły jej w objęciu stanowiska rzecznika prasowego gabinetu Waldemara Pawlaka. W 1993 roku ta decyzja zaskoczyła całą Polskę. Świeżo upieczona miss i studentka Akademii Rolniczej w Krakowie została twarzą rządu. Wachowicz pytana o okoliczności podjęcia tej decyzji odpowiedziała: – premierowi się nie odmawia. Szybka kariera modowa i polityczna nie zmieniły Ewy. Nadal pozostawała skromną dziewczyną, której największą pasją pozostawało gotowanie. To hobby odziedziczyła po swojej mamie. Wachowicz podglądała swoją mamę w codziennych, kuchennych czynnościach. Po latach z gotowania uczyniła swój zawód. Była modelka była producentem znanych i lubianych podróżniczo-kulinarnych programów Roberta Makłowicza. Z czasem i sama zaczęła pichcić przed kamerą swoje ulubione dania. W ten sposób powstał program telewizyjny „Ewa gotuje”. Gwiazda przyrządza w nim wspaniałe, tradycyjne dania, których nie waha się kosztować. Jak więc wciąż zachowuje nienaganną sylwetkę? Jak ona to ciągle robi? Ewa Wachowicz ma...

Przeczytaj
ryba po grecku przepis
ONS, AdobeStock
Newsy Tak rybę po grecku je się u Ewy Wachowicz na święta. Zaskoczeni?
Jeżeli zamierzacie przyrządzić na święta rybę po grecku, to wypróbujcie tę z przepisu Ewy Wachowicz - smakuje jak u mamy!
Katarzyna Wyborska
grudzień 20, 2020

Jednym z dań, którego nie może zabraknąć podczas wigilijnej kolacji jest zdecydowanie ryba po grecku. Tego dnia tradycyjnie jada się tylko ryby i inne potrawy w wersji jarskiej, takie jak barszcz, pierogi z kapustą i grzybami czy sałatkę warzywną. Zwyczaj ten jest bardzo stary i już nasi przodkowie przed wojną na wigilię przygotowywali głównie ryby. Popularna ekspertka od gotowania Ewa Wachowicz pochwaliła się tym, jak ona robi świąteczną rybę po grecku. Spodziewaliście się takiego efektu? Ryba na święta Ryba po grecku nie jest skomplikowanym daniem, ale trzeba wiedzieć, jakiej ryby do niego użyć. Nie wszystkie gatunki się do tego nadają! Wszystko przez to, że danie to jest ciężkostrawne i tłuste. Warzywa podsmaża się na tłuszczu, a rybę panieruje i smaży w oleju. Z tego powodu do ryby po grecku wybierajcie gatunki o chudym mięsie, takie jak dorsz, mintaj czy miruna. Absolutnie natomiast nie nadaje się do tego dania łosoś, makrela czy ryba maślana – są zbyt tłuste. Ryba po grecku z przepisu Ewy Wachowicz Co nas zaskoczyło w tym przepisie? Jest bardzo prosty i tradycyjny! Często, gdy celebryci gotują, to proponują dania przygotowywane w inny, nowoczesny sposób lub dodają coś od siebie. Natomiast przepis Ewy Wachowicz jest tak zwyczajny i domowy, że sami jesteśmy zaskoczeni. Do przygotowania tego dania będzie potrzebowali poniższych składników: 650 g filetów rybnych 4 marchwie 2 korzenie pietruszki Pół selera 4 – 5 cebul 1 por (biała część) Sok z cytryny 50 g koncentratu z pomidorów 4 ziarna ziela angielskiego 3 liście laurowe Pół łyżeczki słodkiej papryki Pół łyżeczki ostrej papryki Cukier Sól Pieprz Mąka pszenna Olej Przygotowanie Filety rybne opłuczcie, osuszcie za pomocą ręczników...

Przeczytaj
syrop z cebuli przepis
AdobeStock
Zdrowie Staroświecki, ale bardzo skuteczny. Jak zrobić prawdziwy syrop z cebuli? O tym na pewno nie wiedzieliście
Łapie cię przeziębienie? Przygotuj ten tradycyjny syrop z cebuli, który szybko postawi cię na nogi!
Katarzyna Wyborska
listopad 24, 2020

Gdy dopada nas przeziębienie albo grypa, sięgamy po wszelkie możliwe lekarstwa i specyfiki, których producenci obiecują nam rychły powrót do zdrowia. Warto jednak zaufać w tym przypadku naturalnym sposobom na zwalczanie infekcji. Dziś przedstawiamy wam przepis na prawdziwy syrop z cebuli – idealny na przeziębienie! Naturalny antybiotyk Ludzkość od zawsze choruje na infekcje górnych dróg oddechowych, choć dopiero od niedawna wspomagamy się różnymi lekarstwami, które mają nas wyleczyć z choroby. Dawniej stosowano sposoby, których używały jeszcze nasze babcie. Chorobę należało wyleżeć pod pierzyną i dobrze się odżywiać. Podstawą był tłusty bulion, gotowane mięso, a nawet alkohol dla kurażu! Do tego oczywiście domowe antybiotyki, czyli miód, cebula i czosnek. Dobrze jest nadal po nie sięgnąć podczas przeziębienia, ponieważ mogą świetnie wspomóc leczenie konwencjonalne. Przepis na syrop z cebuli Jeżeli ty lub ktoś z twoich bliskich zachorował na przeziębienie lub grypę, warto skorzystać z tego przepisu. Domowy syrop z cebuli może nie pachnie najlepiej, ale szybko stawia na nogi! Przygotuj te składniki: Duża cebula Miód Przygotowanie Obierz cebulę i zetrzyj na drobnych oczkach. Poczekaj, aż puści sok. Przełóż startą cebulę do miseczki i wymieszaj z łyżką miodu. Dokładnie wymieszaj tak, by z powierzchni zniknęły wszystkie pęcherzyki powietrza. I gotowe! Syrop najlepiej przelać do słoika i zakręcić. Należy go przechowywać w lodówce i spożyć w ciągu 4 dni. Stosowanie Domowy syrop z cebuli należy przyjmować nawet kilkanaście razy dziennie po jednej łyżeczce.

Przeczytaj