Osoby pracujące przed kamerami muszą nieustannie dbać o zgrabną sylwetkę. Niestety, kamera dodaje kilogramów! Dlatego właśnie aktorzy, prezenterzy czy piosenkarze zwracają dużą uwagę na to, co jedzą, by nie przytyć.

Nie inaczej jest w przypadku Anny Nowak-Ibisz! Prezenterka ma 54 lata i wygląda fantastycznie. Wszystko oczywiście dzięki odpowiedniej diecie i prowadzeniu zdrowego stylu życia.

Dieta Anny Nowak-Ibisz

Patrząc na zdjęcia udostępniane przez gwiazdę na jej profilu w mediach społecznościowych łatwo zauważyć, że wiele czasu spędza na świeżym powietrzu. Aktywność fizyczna to klucz do utrzymania wagi! Prezenterka dba również oczywiście o swoją dietę. Niedawno pokazała zdjęcie z przygotowań przed rozpoczęciem pracy w telewizji. Widać na nim Anię w lustrze oraz apetyczne i bardzo zdrowe śniadanie!

Okazuje się, że stylistka prezenterki jest także ekspertką żywieniową i przygotowuje Annie dietetyczne posiłki. Prezenterka jest wyraźnie zachwycona. Śniadanie, które przygotowała jej stylistka to dietetyczna i bardzo zdrowa sałatka z jajkiem, awokado, pomidorami i pestkami słonecznika. Poniżej podajemy wam przepis na bardzo podobną i równie smakowitą sałatkę, która da wam zastrzyk energii z samego rana! Spróbujcie sami.

Zobacz także:

Przepis na sałatkę z awokado i jajkiem

Do przygotowania sałatki, którą lubi zajadać się Anna Nowak-Ibisz, będziecie potrzebowali składników z poniższej listy:

Składniki:

  • 2 jajka
  • 1 łodyga selera naciowego
  • 1 pomidor
  • Pół awokado
  • Pół cykorii
  • Garść rukoli
  • Garść szpinaku
  • Szczypiorek
  • 2 łyżki soku z cytryny
  • 2 łyżki oliwy
  • 2 łyżki pestek dyni
  • Pieprz

Przygotowanie:

  1. Jajka ugotujcie na twardo i obierzcie ze skorupek. Średnie jajka powinno się gotować około 8 minut, a duże 10 minut.
  2. Umyjcie warzywa bieżącą wodą i otrząśnijcie z wody.
  3. Szpinak, rukolę i cykorię ułóżcie na dnie miski.
  4. Na to połóżcie pokrojonego pomidora i łodygę selera pokrojoną w równe kawałki. Następnie dodajcie jajka pokrojone w ćwiartki i plasterki awokado.
  5. Posypcie posiekanym świeżym szczypiorkiem i pestkami dyni.
  6. Sałatkę polejcie sokiem z cytryny, oliwą i posypcie pieprzem. Smacznego!