Oświadczenie restauracji po Kuchennych Rewolucjach. Tak się współpracuje z Magdą Gessler
ONS.pl, Adobe Stock
Newsy

Oświadczenie restauracji po „Kuchennych rewolucjach”. Tak się współpracuje z Magdą Gessler

Nie każda Kuchenna Rewolucja jest udana. Niektóre ujawniają brak pasji właścicieli i talentu kucharzy. Jak było w Grodzisku Mazowieckim?

To już 21 lat, gdy można oglądać w telewizji program „Kuchenne rewolucje”. Program jest polską adaptacją amerykańskiego formatu Kitchen Nightmare, prowadzonego przez popularnego angielskiego szefa kuchni i restauratora Gordona Ramseya.

Polską edycję od początku prowadzi celebrytka i restauratorka, Magda Gessler. Z jednego z ostatnich odcinków dowiadujemy się, na czym polega pomoc Magdy Gessler i jak wygląda jej współpraca z restauracjami. Ratowana restauracja wydała  niecodzienne oświadczenie.

Magda Gessler odpowiada na pytania

Na czym polega program „Kuchenne rewolucje”?

Do programu zgłaszają się restauracje, które mają problem z ilością klientów, dochodami i którym zaczyna grozić bankructwo. Prowadząca wraz z ekipą pojawia się w restauracji i diagnozuje, na czym polega źródło problemów. Przygląda się pracy lokalu, ocenia współpracę właścicieli z personelem, kontroluje czystość  w kuchni, jakość używanych składników, a przede wszystkim próbuje podawanych tam potraw.

W ciągu kilku dni restauratorka nie tylko ocenia aktualną sytuację, ale też przedstawia plan naprawczy. Zmienia wystrój, menu i uczy załogę przygotowywania nowych potraw. Pierwszy etap rewolucji zawsze kończy się kolacją wydaną dla mieszkających w okolicy klientów.

Po kilku tygodniach restauratorka wraca do reformowanej restauracji i ocenia czy właścicielom udało się wdrożyć wszystkie jej zalecenia i wyprowadzić swój lokal z zapaści. W tym czasie wydaje recenzję naprawianej restauracji. Zachęca widzów do odwiedzenia jej albo wręcz przeciwnie, odradza jedzenie w tym miejscu.

Niektóre wizyty Magdy Gessler w restauracji bywają burzliwe. Restauratorka rzuca talerzami i wyrzuca nieświeżą czy złej jakości żywność. Jak zakończyła się rewolucja w Grodzisku Mazowieckim?

Zobacz także
Co zrobić żeby placki ziemniaczane nie ciemniały. Magda Gessler dodaje do nich ten 1 produkt

Co zrobić żeby placki ziemniaczane nie ciemniały? Magda Gessler dodaje do nich ten 1 produkt

Magda Gessler nie chce w swoich knajpach osób niezaszczepionych. Woli obostrzenia jak zagranicą

Magda Gessler nie chce w swoich knajpach osób niezaszczepionych. Woli obostrzenia jak zagranicą

Kuchenne rewolucje w lokalu „Pełen rondel”

Właścicielka nieudanego Orient X-Press Bistro, przeobrażanego przez Magdę Gessler w restaurację „Pełen rondel”, jeszcze przed publikacją programu wydała oświadczenie:

- Tak, braliśmy udział w programie „Kuchenne rewolucje”, tak była u nas Magda Gessler, tak było to trudne doświadczenie! Trudne i potrzebne, by ratować finansowo moje kochane miejsce, by wreszcie wyjść z problemów zadłużenia. Zdecydowałam się na ten krok, ponieważ uważałam, że już nic więcej sama nie wymyślę. Uważałam, że Magda Gessler pomoże mi postawić to miejsce na nogi.

Czy wizyta Magdy Gessler rozczarowała właścicielkę, czy jej pomogła? Pani Kasia, właścicielka podzieliła się z klientami swojego lokalu swoimi przemyśleniami:

- To nie jest tak, jak większości się wydaje... To nie działa w ten sposób, że po rewolucjach wszystko jest idealne i działa bez zarzutów. Dostaliśmy nazwę i zarys pomysłu, teraz to budujemy i jeszcze to potrwa, bo robimy to dla Was.

Sytuacja, jaka wyszła na jaw podczas Kuchennych rewolucji” w Grodzisku Mazowieckim, wykraczała poza problemy gastronomiczne i dotykała prywatnej sfery życia właścicieli. Prowadzące bardzo szybko odkryła, że właścicielka boryka się z wieloma problemami, które nie pozwalają jej oddać się pracy w restauracji i poprawić panującej tam sytuacji. Podpowiedziała właścicielce możliwe rozwiązania, ale przede wszystkim zaufała jej i uwierzyła w jej siłę.

Pani Kasia dała radę. Gdy po kilku tygodniach prowadzące wróciła do restauracji, zastała odmienioną, pracująca z pasją właścicielkę i dobrze prosperujący lokal. Oceniła rewolucję na piątkę z plusem. 

Źródło: O2, TVN/Kuchenne Rewolucje

Magda Gessler Zakopane
Wikipedia
Newsy
BURZA wokół restauracji Magdy Gessler! Zbluzgali ją i zagrozili sądem!
Restauratorka Magda Gessler ma poważne kłopoty! Odmówiła poddania się karze i sprawa jest w sądzie. O co poszło?

Gwiazda programów „Kuchenne Rewolucje” i „Masterchef” znana jest ze swojego wybuchowego charakteru. Jednak tym razem to ona padła ofiarą krytyki i niezadowolenia! Kogo tak rozsierdziła? Przedsiębiorcza restauratorka od wielu lat ratuje bistra, bary i restauracje Polaków. Wydawałoby się więc, że skoro ma tak ogromne doświadczenie, to jej własne przedsięwzięcia powinny działać bez zarzutu. Dlatego tak ogromnym zdziwieniem jest najnowsza informacja o tym, że restauracji Magdy Gessler grozi… zamknięcie. Jak to możliwe? Restauracja Gessler do rozbiórki? Jak donosi "Gazeta Krakowska", Magda Gessler naraziła się urzędnikom z Bukowiny Tatrzańskiej. W tej malowniczej, górskiej miejscowości działa restauracja gwiazdy TVN pod nazwą „Schronisko Smaków”. Lokal bardzo dobrze prosperuje, o czym świadczy niedawna rozbudowa budynku oraz otwarcie w nim sklepu ze specjałami restauracji. Jak się jednak okazało, rozbudowa oraz postawienie Spiżarni Schroniska Smaków Magdy Gessler są nielegalne! Nadzór budowlany domaga się wyjaśnień Według "Gazety Krakowskiej", Starostwo Powiatowe w Zakopanem zwróciło uwagę na fakt, że zarówno rozbudowa restauracji jak i postawienie nowego budynku w którym znajduje się sklep nie zostały zgłoszone. Starostwo nie dostało żadnego wniosku o pozwolenie na budowę ani rozbudowę. To oznacza, że przeprowadzone zostały one nielegalnie. Magdzie Gessler grozi rozbiórka nowego budynku oraz zapłata grzywny! Restauratorka jednak odwołała się od tej decyzji i sprawa trafiła do sądu. Źródło: pudelek.pl

Magda Gessler
ONS
Newsy
Ukochany Magdy Gessler zawsze czeka na nią z...
Restauratorka słynie z uwielbienia do kwiatów. Jej ukochany Waldemar Kozerawski zdaje się być uważnym partnerem. Zawsze przed spotkaniem czeka na lotnisku na swoją ukochaną - i zawsze ma dla niej pokaźny bukiet.

Magda Gessler to nietuzinkowa postać medialna. Oprócz talentów kulinarnych i zacięcia do biznesu prowadzi bogate życie towarzyskie. Jej aktualnym, wieloletnim parterem jest Waldemar Kozerawski. Nie tylko kuchnia Magda Gessler nie zwalnia tempa. Choć kojarzymy ją głównie z przedsięwzięć kulinarnych, ma w swoim dorobku kilka innych działalności. Wydała trzy książki kucharskie, „Kuchnia moja pasja”, „Kocham gotować – Magdy Gessler przepis na życie” i „Kuchenne Rewolucje. Przepisy Magdy Gessler” . Od blisko dekady pisze felietony kulinarne w tygodniku „Wprost”, a od marca 2012 również w tygodniku „Newsweek”. Podpisuje się własnym nazwiskiem pod serwisem internetowym SmakiZycia.pl, a jej najnowszym lokalem jest Słodki Słony Familia , działający na warszawskim Wilanowie. Jest gospodynią programu TVN Kuchenne rewolucje, a od października 2017 do jesieni 2019 prowadziła program Food Network Sexy kuchnia Magdy Gessler, którego powstało pięć sezonów. Kilka lat temu Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi wyróżnił restauratorkę za promocję polskich produktów. Niekonwencjonalny związek W latach 80. wyszła za mąż za Volkharta Müllera, korespondenta tygodnika „Der Spiegel” w Madrycie. Po jego śmierci wróciła do Polski i wyszła za Piotra Gesslera, członka rodziny warszawskich restauratorów. Jej obecnym mężem jest Waldemar Kozerawski, lekarz medycyny rodzinnej i estetycznej zamieszkały na co dzień w Kanadzie. Charyzmatyczna prowadząca tworzy z Kozerawskim związek oparty na pasji i miłości. Jak donoszą poczytne portale internetowe, para lubi dbać o drobne gesty. Mimo iż Gessler i jej partnera dzieli odległość oceanu, zdarza się im znajdować czas na czułości i okazywanie uczuć.  Mąż restauratorki prowadzi...

gessler
ONS
Newsy
Magda Gessler rozdaje zupę za złotówkę. Trzeba jednak spełnić pewien warunek
Sławna restauratorka wymyśliła świetną akcję dobroczynną, którą zorganizowała w swojej warszawskiej restauracji. Wystarczy spełnić jeden warunek, by móc skorzystać z oferty.

Sławna restauratorka Magda Gessler znana jest z ostrego języka – w prowadzonym przez siebie programie „Kuchenne rewolucje” nie szczędzi uczestnikom słów krytyki. Jednak tak surowa Magda jest tylko na ekranie, ponieważ kolejny raz pokazała, że tak naprawdę ma bardzo dobre serce – szczególnie dla potrzebujących. Pomoc w czasach pandemii Przez koronawirusa wiele osób znalazło się w bardzo trudnej sytuacji. Ludzie tracą pracę i środki na życie. Dotknięte pandemią zostały także starsze osoby, które jeszcze przed wybuchem choroby, żyły bardzo skromnie. Wyższe rachunki za prąd, jedzenie i leki odbiły się mocno na ich i tak skromnych finansach. Restauratorka Magda Gessler postanowiła wyciągnąć pomocną dłoń w kierunku najbardziej potrzebujących i zorganizowała dobroczynną akcję! Ciepły posiłek na święta Kościoły oraz organizacje dobroczynne co roku rozdają żywność i posiłki najuboższym. Ponieważ przez pandemię bardzo przybyło osób potrzebujących, wolontariaty nie są w stanie wszystkim pomóc. Dlatego szczególnie doceniany jest gest Magdy Gessler, która ogłosiła, że w jej restauracji „U Fukiera” w Warszawie będzie można codziennie, od poniedziałku do piątku, kupić ciepłą zupę za złotówkę. Oferta skierowana jest tylko do osób po 60. roku życia.   To nie pierwszy raz, gdy Gessler angażuje się w społeczne akcje. Niedawno w tej samej restauracji zajęła się osobistym wydawaniem jedzenia przez okienko – ta decyzja była spowodowana zakazem goszczenia ludzi w środku restauracji.

Magda Gessler restauracje
ons
Gwiazdy
Ile restauracji tak naprawdę prowadzi Magda Gessler? My już wiemy!
Magda Gessler od lat określana jest jako „właścicielka kilkunastu restauracji w Polsce”. Okazuje się jednak, że większości z nich udziela tylko swojego nazwiska i pomysłów na dania. Miejsc, które stworzyła całkowicie sama nie jest więc tak wiele.

Magda Gessler od lat pomaga Polakom ratować ich gastronomiczne biznesy. W „Kuchennych Rewolucjach” kobieta określana jest jako „właścicielka kilkunastu restauracji i niekwestionowany autorytet kulinarny”. I o ile do tej drugiej części nikt nie ma zarzutów, o tyle pierwsza fraza budzi ogromne zainteresowanie wśród miłośników jedzenia i fanów gwiazdy. Gessler pozwala używać swojego nazwiska Magda Gessler już kilkanaście lat temu wytłumaczyła, dlaczego tak wiele miejsc promuje się jej nazwiskiem, mimo że nie są jej własnością. Okazuje się, że restauratorka ściśle współpracuje z kilkunastoma punktami gastronomicznymi w kraju i udziela na to zgody. Oczywiście nie za darmo. Daję tym miejscom nie tylko moje nazwisko, ale przede wszystkim całą siebie – moje najlepsze pomysły, jakość, która z mojego nazwiska wynika. Sama wszystkiego pilnuję, doglądam, unowocześniam smaki, poprawiam. W ten sposób Gessler przez lata wspierała między innymi Willę Uciechę, Hestię, Bażanciarnię, Gar czy Belugę. Jednak bezpośrednio spod jej skrzydeł wyszło o wiele mniej restauracji. Jedną z nich i jednocześnie pierwszą, którą stworzyła jest zlokalizowana w Warszawie „U Fukiera”. To moja i tylko moja restauracja, okręt flagowy, początek mojego życia w Polsce po powrocie z Hiszpanii. Tutaj gotuję i bywam - można mnie tu spotkać prawie codziennie. Tu wreszcie sama chętnie wybieram dania dla moich gości.  Kulinarne perełki na mapie Polski Na tym jednak nie koniec. Będąc w stolicy można również zajrzeć do nowo otwartego lokalu „Słodki Słony Familia”, który Gessler otworzyła razem ze swoim synem, Tadeuszem Mullerem. W menu cukierni znalazły się między innymi maślane bułeczki, kruche ciasteczka, ciastka, drożdżówki, eklerki, mazurki, a nawet...