Gwiazda "Lokatorów" przygotowuje rosół w bardzo oryginalny sposób - i to w 20 minut!
ONS.pl/Adobe Stock
Newsy

Olga Borys, gwiazda "Lokatorów" przygotowuje rosół w bardzo oryginalny sposób - i to w 20 minut!

Czy da się przygotować rosół w 20 minut? Olga Borys znalazła na to sposób!

Olga Borys zaskarbiła sobie miłość widzów rolą w serialu komediowym „Lokatorzy”, gdzie grała u boku Agnieszki Michalskiej i Michała Lesienia. Pomimo świetnie zapowiadającej się kariery telewizyjnej, gwiazda postawiła na teatr. Występowała między innymi w warszawskich teatrach Studio, Komedia czy Kwadrat, a także gościnnie w Teatrze im. Juliusza Osterwy w Lublinie. 

Poświęcenie się pracy w teatrze to mój świadomy wybór. Pracuję, rozwijam się, kształcę i robię to, co kocham – wyznała Borys portalowi Interia. 

Jak się okazuje, aktorka jest także wielką fanką szybkiego gotowania. Intensywna praca i aktywny tryb życia zmuszają ją do ograniczania czasu spędzanego w kuchni – nigdy jednak kosztem smaku! Gwiazda korzysta ze specjalnych garnków, które pozwalają jej przygotować dania w błyskawicznym tempie. 

Magda Gessler odpowiada na pytania

Ulubione potrawy Olgi Borys

Aktorka wyznała, które dania przyrządza najczęściej i ile zajmuje jej ich przygotowanie. Borys jest wielką fanką rosołu, ale nie tego tradycyjnego! Ta ukochana przez Polaków zupa regularnie gości na wszystkich obiadowych stołach w kraju. Jak się okazuje, rosołem zajadali się nawet... neandertalczycy!

Klasyczna zupa należy także do faworytów Olgi Borys, jednak zamiast mięsa wołowego i z kury, gwiazda lubi mieszankę wołowiny i indyka. Gwarantujemy, że takiego rosołu jeszcze nie jedliście, a przygotowanie tradycyjnej zupy zajmuje jej zaledwie 20 minut.

Zobacz także
Zostało wam mięso z rosołu? Zróbcie tak, a się nie zmarnuje

Zostało wam mięso z rosołu? Zróbcie tak, a się nie zmarnuje

Opalacie cebulę do rosołu? Ten sposób jest niezawodny. Zupa będzie genialna w smaku

Opalacie cebulę do rosołu? Ten sposób jest niezawodny. Zupa będzie genialna w smaku

To rekordowy czas – zazwyczaj gotowanie rosołu zajmuje kilka godzin! Jaki jest więc sekret błyskawicznego gotowania Olgi Borys?

Moim faworytem jest szybkowar i dużo rzeczy robię przy jego pomocy. Lubię rosoły wołowo-indycze, samo gotowanie trwa 20 minut. Robię też bitki wołowe, które lekko obsmażam i przerzucałam do szybkowaru, a wtedy wychodzi piękny sos. Dania są pyszne, klarowne i wspaniałe – opowiedziała aktorka.

Gwiazda podkreśliła także, że w jej domu gotowanie i wspólne posiłki, odgrywają niezwykle ważną rolę. To, że przygotowywane są w szybszy sposób sprawia, że rodzina może spędzić ze sobą jeszcze więcej czasu przy stole. Dla Olgi Borys spędzanie czasu w kuchni i jadalni, to świetna okazja do szczerych rozmów i zacieśniania więzi rodzinnych – najchętniej przy tradycyjnych daniach kuchni polskiej.

Źródło: Interia

Czytaj też:

Catherine Zeta-Jones od lat pije ten napój. Oto sekret jej szczupłej sylwetki
ONS
Newsy
Catherine Zeta-Jones od lat pije ten napój. Oto sekret jej szczupłej sylwetki
Chociaż aktorka skończyła już 51 lat, nadal zachwyca młodzieńczą figurą i piękną cerą! Jak sama zdradziła, sekretem stojącym za jej urodą jest odpowiednia dieta i pewien specjalny napój... Co to takiego?

Catherine Zeta-Jones zaskarbiła sobie miłość fanów poprzez role w filmach takich jak „Legenda Zorro” czy „Chicago” (za który otrzymała nawet Oscara!). W rozmowie z prestiżowym magazynem „The Wall Street Journal” zdradziła sekret swojej wiecznej młodości i doskonałej sylwetki.  Catherine Zeta-Jones - dieta Nie jest tajemnicą, że zdrowa dieta powinna być oparta na jak najmniejszej ilości przetworzonej żywności i jak największej świeżych warzyw. Naukowcy dawno udowodnili także, że nadużywanie alkoholu przyspiesza procesy starzenia się skóry i całego organizmu, dlatego większość gwiazd dba o prawidłowe nawodnienie i raczej stroni od wysokoprocentowych napojów. Jeśli chcemy zachować młody wygląd przez wiele lat, warto sięgnąć po przeciwutleniacze, które znajdziemy w zielonych warzywach, papryce, cebuli, czosnku czy przyprawach – to właśnie po te produkty często sięga oscarowa aktorka.  Kombucha sekretem młodości Zeta-Jones wyznała jednak, że regularnie sięga po cudotwórczy napój, który nie tylko wpływa na jej zdrowie, ale także wygląd. Chodzi tu o kombuchę (kombuczę), czyli herbatę, która wzbogaca się o bardzo wiele składników odżywczych w procesie fermentacji. Kombucha ma bardzo wiele właściwości prozdrowotnych:  doskonale działa na trawienie, poprawia odporność, wzmacnia florę bakteryjną z racji na dużą ilość naturalnych probiotyków, usprawnia pracę nerek, eliminuje toksyny z organizmu, zawiera witaminy z grupy B, zawiera cynk, magnez, wapń czy żelazo. To właśnie ten napój sprawia, że Catherine może sobie od czasu do czasu pozwalać na ukochane desery i nie tracić efektów zdrowej diety. Aktorka wyznała, że marzy o zajadaniu się słodyczami, jednak wie, że nie może sobie...

Agnieszka Fitkau-Perepeczko nie wygląda na prawie 80 lat. Usunęła z diety ten 1 przysmak
ONS.pl
Newsy
80-letnia Agnieszka Fitkau-Perepeczko wygląda 30 lat młodziej. Zrezygnowała z 2 przysmaków 
Niewiele kobiet w wieku 80 lat może się pochwalić tak atrakcyjnym wyglądem i szczupłą sylwetką. Agnieszka Perepeczko zdradza, że u niej działają geny i dieta. Jaką dietę stosuje?

Aktorka i pisarka ma za sobą bardzo długą karierę. Grała w filmach i teatrze, w Polsce oraz poza nią. W ostatnich latach popularność przyniosła jej rola matki Stefana Mullera w serialu M jak miłość. Była redaktorką naczelną magazynu Magiczna Quchnia, a także jest autorką kilku książek. Gwiazda dużo gotuje i często opowiada o swojej kuchni, która pomaga jej utrzymać formę i młodzieńczy wygląd. Plejadzie zdradziła swoje żywieniowe sekrety. Jak nie podjadać przygotowując posiłki? Trik Agnieszki Fitkau-Perepeczko Pisząc książki o gotowaniu, nie uniknie się przebywania w kuchni. Spisując przepisy, należy je wcześniej sprawdzić, przygotować, przetestować. Czasem wymaga to przyrządzenia tego samego dania kilka razy. Opisując fascynacje kulinarne gwiazd, także ma się okazję do przebywania w otoczeniu smakołyków. Jak ograniczyć podjadanie, gdy pod ręką ma się tyle przysmaków? Agnieszka Fitkau-Perepeczko zdradza swój sprawdzony sposób. Kiedy zaczynam gotowanie, szykuję sobie miskę kapusty z marchewką oraz oliwą i to podjadam ręką.         Wyświetl ten post na Instagramie.                       Post udostępniony przez Agnieszka Perepeczko (@agnieszkaperepeczko) Dieta po 50 wymaga rozsądku i dyscypliny Aktorka przyznaje, że uwielbia jeść i w zasadzie zawsze ma ochotę coś zjeść. Musi więc się pilnować. Z jadłospisu wykluczyła ziemniaki, z pewnym małym wyjątkiem. Je dużo sałaty z lekkimi sosami. Z mięs wybiera jagnięcinę, a z serów – kozi. Nie jem kartofli, chociaż te, które sama podaję, pieczone w ziołach, są takie pyszne, że wtedy się poddaję. Jem wszelkie...

Laura Łącz ma 66 lat i piękną figurę. Zachwala dietę, którą stosuje od lat "Ważę tyle samo co przy maturze"
ONS.pl
Newsy
Laura Łącz ma 66 lat i piękną figurę. Zachwala dietę, którą stosuje od lat "Ważę tyle samo co przy maturze"
Jaki jest sposób Laury Łącz na zgrabną sylwetkę po sześćdziesiątce? Aktorka podkreśla, że w jej diecie najważniejszy jest zdrowy rozsądek.

Gwieździe „Klanu” można pozazdrościć pewności siebie i optymistycznego podejścia do życia! Laura Łącz w wieku 66 lat wygląda fantastycznie i, jak sama przyznaje, nie przykłada większej wagi do swojej diety. Jak więc aktorka to robi, że ma taką doskonałą figurę? Intensywne życie aktorki Laura Łącz przyznała w wywiadzie dla portalu internetowego, że jej praca zawodowa i życie są tak intensywne, że nie ma czasu na ćwiczenia na siłowni (których swoją drogą nie lubi). Uważa też, ze w pewnym wieku nadmierne ćwiczenia są wręcz niewskazane. Mimo braku regularnej aktywności fizycznej, Laura z rozbrajającą szczerością wyznała, że wciąż waży tyle samo, co w czasach maturalnych. Jak to możliwe? Dieta Laury Łącz Aktorka opowiedziała w wywiadzie o swojej diecie. Przyznała, że tuż po wyjściu za mąż jeszcze miała ochotę gotować i mnóstwo czasu spędzała w kuchni – obiad musiał składać się z trzech dań! Z czasem jednak gotowała coraz mniej i stołowała się głównie na mieście. Taki sposób odżywiania nie jest zbyt zdrowy, więc Laura musiała wdrożyć zmiany w swojej diecie i usunąć z niej niektóre produkty: W ogóle nie piję kawy, nie jadam śniadań. Odżywiam się zupełnie inaczej niż to jest obecnie zalecane. Wszystkie diety to kwestia mody, lansowanej w prasie kolorowej i innych mediach. A ja uważam, że organizm sam wie, co mu jest potrzebne do życia, a co mu szkodzi. Wszelki nadmiar szkodzi w każdej dziedzinie życia. Jedzenie surowych warzyw i owoców w dużych ilościach też jest niezdrowe. Trzeba zachować umiar, jak to powiedziała piękna Małgosia Niemen. Ona jadła wszystko tylko, ale w śladowych ilościach. Zdziwilibyście się, ale Laura Łącz przepada za… słodyczami! Trudno w to uwierzyć patrząc na jej doskonałą figurę, ale aktorka zarzeka się, że przepada za...

Chajzer o ulubionych potrawach
ONS.pl
Newsy
Zygmunt Chajzer uwielbia jedno danie. To koszmar wszystkich lekarzy!
Popularny prezenter przyznał, po jaką potrawę najbardziej lubi sięgać w porze obiadowej. Jest ona jednak bardzo niezdrowa!

Zygmunt Chajzer prowadził kiedyś popularny teleturniej „Idż na całość”. To właśnie on zapewnił mu wielką karierę, a następnie także lukratywne kontakty reklamowe, w tym najsłynniejszy z producentem proszku do prania. Jak się później okazało, predyspozycje do pracy w telewizji ma także syn prezentera – Filip Chajzer , który obecnie prowadzi program śniadaniowy „Dzień Dobry TVN”.  Jakiś czas temu Zygmunt Chajzer zdradził, co najczęściej ląduje na jego talerzu.  Co jada Zygmunt Chajzer? Prezenter przyznał, że w jego domowej kuchni najczęściej rządzi jego żona, która ma znacznie większy talent kulinarny niż on. Chętnie jednak pomaga jej we wszystkich obowiązkach.  „Zwykle trzymamy się bardzo tradycyjnych metod gotowania. Niestety, jestem niewolnikiem smażonych potraw i bardzo lubię mięso i ryby smażone. Natomiast okazuje się, że można robić to też inaczej, bez użycia tłuszczu, a potrawy nadal są smaczne” – powiedział gwiazdor telewizji. Chociaż żona Zygmunta Chajzera dba o to, aby wszystkie posiłki były stworzone ze świeżych i ekologicznych produktów, sam prezenter lubi czasem sięgnąć po tłuste, kaloryczne i niezdrowe potrawy… „Uwielbiam golonkę. Od czasu do czasu dobra golonka w piwie z kapustą i ziemniaczkiem jest pyszna. Śledzie lubię pod każdą postacią: tradycyjne, w śmietanie i na słodko. Ogólnie dobra jest każda kuchnia, byle smacznie” – zdradził prowadzący „Idź na całość”.  Jak podawać golonkę? Chociaż golonka należy do potraw, które należy spożywać bardzo sporadycznie, z racji na dużą zawartość cholesterolu i tłuszczów nasyconych, jest ona jednym z ulubionych dań Polaków. Można ją przyrządzić na różne sposoby. Proponujemy m.in. przepis na...