Grażyna Wolszczak jest znana z „Ja Wam pokażę”, „Na Wspólnej”, „Matki, żony i kochanki” czy „Pierwsza miłość”. Aktorka występowała również w wielu programach telewizyjnych jak „Śpiewające fortepiany”, „Taniec z gwiazdami” czy „Mamy Cię!”. Znana jest także z wielu ról teatralnych.

Aktorka prowadzi aktywny tryb życia. Jednocześnie bierze udział w wielu projektach zawodowych, a napięty grafik pracy nie zawsze idzie w parze z aktywnością fizyczną oraz zdrowym, racjonalnym żywieniem.

Czego nie je Grażyna Wolszczak?

Grażyna Wolszczak przyznała, że rygorystyczne diety czy głodówki nie są dla niej, gdyż uwielbia jeść, a przede wszystkim lubi kuchnię włoską i japońską.

Kluczem do sukcesu jej perfekcyjnej figury było wykluczenie jednego produktu z codziennej diety - glutenu. Dzięki tej eliminacji aktorka nie tylko czuje się zdecydowanie lepiej, ale i udało się jej zrzucić zbędne kilogramy bez narzucania sobie ścisłych diet.

Zobacz także:

Konsekwencje spożycia glutenu

Wiele osób ma nietolerancję glutenu, co objawia się między innymi słabszym samopoczuciem, gorszą kondycją fizyczną, a także może powodować stany zapalne w organizmie.

W ostatnim czasie zboża są dosyć mocno oczyszczane. To sprawia, że jesteśmy bardziej wrażliwy na ten składnik pożywienia. Ponadto gluten może utrudniać wchłanianie niektórych składników odżywczych czy mikroelementów, takich jako żelazo, cynk czy wapń.

Niekiedy wyeliminowanie tego produktu poprawia kondycję całego organizmu oraz ogólne samopoczucie. Pozytywnym skutkiem ubocznym jest utrata kilogramów (no jednak nie jest reguła i nie każdy chudnie nie diecie bezglutenowej), czego idealnym przykładem jest Grażyna Wolszczak. Figury pozazdrościłaby jej niejedna nastolatka.