Jedna z najczęściej wybieranych przez Polaków sieci handlowych organizuje od jutra niesamowite promocje na produkty, które na pewno przydadzą się podczas przygotowań do Wielkanocy! Sprawdźcie, co będzie można od jutra kupić nawet o 80% taniej.
Promocje w Lidlu od 15.03
Warto wybrać się jutro do Lidla na zakupy! Sieć zorganizowała ogromne przeceny na popularne produkty. Zobaczcie, co kupicie taniej:
- Polska mąka pszenna typ 500: 2,19 zł
- Monini, Oliwa extra virgin 700 ml: 19,99 zł
- Gosia, Aluminiowe foremki do babek i pasztetów 3 szt: 2,79 zł
- Gosia, Papier do pieczenia 8 m: 4,99 zł
- Kania, Majonez z żółtkiem jaja z chowu na wolnym wybiegu 400 ml: 2,59 zł (było 3,09 zł) + drugi produkt 70% taniej
Skusicie się?
Przepis na wielkanocne jajka z majonezem i rzeżuchą
Majonez kupiony na promocji z powodzeniem wykorzystacie do wielkanocnych dań, sałatek i przystawek. Doskonale nada się do przygotowania tradycyjnych jajek faszerowanych! Wypróbujcie poniższy przepis – do przygotowania będziecie potrzebowali poniższych składników:
Zobacz także:
Składniki:
- 6 jajek
- 3 plastry szynki schwarzwaldzkiej
- 4 suszone pomidory
- 2 łyżki majonezu
- 1 łyżka orzeszków piniowych
- 1 łyżeczka zielonego pesto
- 1 ząbek czosnku
- Garść rzeżuchy
- Szczypta mielonego czarnego pieprzu
Przygotowanie:
- Ugotujcie jajka na twardo i obierzcie ze skorupki. By mieć pewność, że jajka idealnie się ugotują, pamiętajcie o czasie – około 10 minut w przypadku większych jajek i 8-9 minut, jeśli jajka są małe.
- Ostudzone jajka przekrójcie na pół i wydrążcie z nich żółtka. Rozetrzyjcie je widelcem.
- Blachę wyłóżcie papierem do pieczenia i połóżcie na nim plastry szynki schwarzwaldzkiej (lub innej suszonej szynki). Włóżcie blachę do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i pieczcie przez około 8 minut do momentu, aż szynka będzie chrupiąca.
- Po tym czasie wyjmijcie szynkę z blachy, przełóżcie na papierowe ręczniki, by odsączyć wędlinę z tłuszczu i pokruszcie.
- Posiekajcie drobno czosnek i suszone pomidory.
- Orzeszki piniowie uprażcie na suchej patelni.
- Wszystkie składniki przełóżcie do miski z roztartymi żółtkami. Dodajcie łyżeczkę pesto, dwie łyżki majonezu i pieprz do smaku. Dokładnie wymieszajcie.
- Tak przygotowanym farszem nadziewajcie połówki jajek. Udekorujcie świeżą rzeżuchą. Smacznego!