Zbliżająca się wiosna i Wielkanoc to coraz więcej wyjątkowych promocji w sklepach! Sieć Aldi, która znana jest z okazyjnych cen, przygotowała duże obniżki na weekend. Kupicie tam produkty, które na pewno przydadzą się na święta wielkanocne! Sprawdźcie sami.

Promocje w Aldi - od 18 marca 2021

Już od czwartku 18 marca w Aldi będzie trwała promocja na mięso, wędliny, jajka i inne atrakcyjne produkty. Warto zrobić zapas przed świętami i zamrozić kupione okazyjnie mięso, bo tak tanio już nie będzie! W Aldi można teraz kupić m.in.:

  • Filety z piersi kurczaka: 7,99 zł/kg
  • Szynkę od szwagra: 21,90 zł/kg
  • Jaja: 7,79 zł/30 szt.
  • Mąka pszenna typ 450: 0,95 zł/kg
  • Lody premium: 7,99 zł/1000 ml

Przepis na zawijanego kurczaka z jajkiem

Jeśli zdecydujecie się kupić zapas mięsa z kurczaka w atrakcyjnej cenie, to wykorzystajcie je do smacznego, wielkanocnego przepisu! Wypróbujcie zawijane piersi z kurczaka z jajkiem i grzybami. Do przygotowania potrzebne wam będą poniższe składniki:

Składniki:

  • Podwójna pierś z kurczaka
  • 2 jajka
  • Kilka suszonych grzybów
  • Bułka tarta
  • Natka pietruszki
  • Sól
  • Pieprz
  • Olej do smażenia

Przygotowanie:

  1. Umyjcie piersi z kurczaka i pokrójcie na 6 porcji na kotlety. Obłóżcie folią i rozbijcie delikatnie tłuczkiem.
  2. Natrzyjcie mięso solą i pieprzem.
  3. Włóżcie dwa jajka do zimnej wody i ugotujcie na twardo. Małe i średnie jajka powinny się gotować około 8 minut, a duże przez 10 minut.
  4. Ugotowane na twardo jajka obierzcie i pokrójcie na kawałki.
  5. Suszone grzyby włóżcie do małego garnka, zalejcie wodą i ugotujcie. Gdy będą już miękkie, wyjmijcie je z wody i pokrójcie w paski.
  6. Grzyby rozłóżcie równo na rozbitych piersiach z kurczaka. Dodajcie do tego kawałki jajek na twardo oraz posiekaną, świeżą natkę pietruszki.
  7. Zawińcie mięso i zwiążcie za pomocą nitki lub wbijcie wykałaczkę.
  8. Do miski wbijcie jajko i rozkłóćcie widelcem, a do drugiej wsypcie bułkę tartą. Panierujcie zawijane kotlety, zamaczając je w jajku i obtaczając w bułce tartej.
  9. Na patelni rozgrzejcie olej. Gdy będzie już gorący, połóżcie panierowane mięso i smażcie na złoty kolor.

I gotowe! Tak przygotowany kurczak będzie świetnie smakował z sosem chrzanowym.

Zobacz także: