Obranie jajek wg patentu Magdy Gessler to hit internetu. Gwiazda się z nimi nie patyczkuje
ONS, AdobeStock
Newsy

Obranie jajek wg patentu Magdy Gessler to hit internetu. Gwiazda się z nimi nie patyczkuje

Jak szybko obrać jajka? Obejrzyjcie filmik, na którym Magda Gessler pokazuje swój sposób na szybkie obranie jajek dla odważnych!

W kwestii gotowania warto zdać się na autorytety. Magda Gessler zawsze ma dla swoich fanów garść porad na różne okazje – zwłaszcza na święta wielkanocne! Restauratorka w tym czasie w roku ma pełne ręce roboty. Przygotowuje pyszne potrawy i wypieki na święta dla swojej rodziny, a także dogląda prac w swoich restauracjach, które w tym roku oferują sprzedaż wielkanocnych dań na wynos i pieczenie ciast na zamówienie.

Magda opublikowała na swoim profilu na Instagramie serię filmików, na których pokazuje jak przygotowywać różne wielkanocne potrawy, a przy tym dzieli się swoimi ciekawymi trikami na to, by gotowanie było jeszcze prostsze. Sprawdźcie sami!

Magda Gessler odpowiada na pytania

Idealna Wielkanoc według Magdy Gessler

Restauratorka w wywiadzie opowiedziała o tym, co znaczą dla niej święta wielkanocne i jak ona spędza ten czas:

Święta wielkanocne to są święta gdzie już nie zaprasza się ściśle rodziny, ale również przyjaciół.

Jeszcze przed pandemią koronawirusa Gessler spędzała Wielkanoc ze swoją rodziną oraz najbliższymi przyjaciółmi. Zdradziła również jakie są jej ulubione potrawy wielkanocne:

Dobry żur, a żur jest najlepszy na Śląsku. Biała kiełbasa, jajka faszerowane po polsku, baba wielkanocna patynowa albo muślinowa oraz mazurki, które sama maluję jak obrazki.

Zobacz także
jak zrobić puszyste ciasto drożdżowe

Magda Gessler zdradziła sposób na puszyste ciasto drożdżowe. Gwiazda stosuje 1 trik

schabowe jak zrobić

Zamoczcie w tym schabowe przed smażeniem. Mięso będzie kruche i soczyste

Sposób Magdy Gessler na obranie jajek

Na filmiku opublikowanym na Instagramie Magda Gessler pokazała jak ona przygotowuje faszerowane jaja po staropolsku. Przy okazji podzieliła się z fanami swoim sposobem na szybkie obranie jajek!

Najważniejsza rzecz to dobre jajka! Świeże, ekologiczne – jaja o twardej skorupce. I to wcale nie jest takie proste, bo wszyscy się strasznie boją – tego cięcia!

Mówiąc to Gessler złapała za nóż i przekroiła ugotowane na twardo jajko, które ciągle znajdowało się w skorupce!

To nie jest cesarskie cięcie, tylko cięcie jaja.

Towarzyszący jej kucharz pokazał, jak za pomocą łyżeczki można łatwo wyciągnąć tak przekrojone jajko ze skorupki. Wydaje się łatwe?

Czytaj także:

 

Magda Gessler
ONS
Newsy
Ukochany Magdy Gessler zawsze czeka na nią z...
Restauratorka słynie z uwielbienia do kwiatów. Jej ukochany Waldemar Kozerawski zdaje się być uważnym partnerem. Zawsze przed spotkaniem czeka na lotnisku na swoją ukochaną - i zawsze ma dla niej pokaźny bukiet.

Magda Gessler to nietuzinkowa postać medialna. Oprócz talentów kulinarnych i zacięcia do biznesu prowadzi bogate życie towarzyskie. Jej aktualnym, wieloletnim parterem jest Waldemar Kozerawski. Nie tylko kuchnia Magda Gessler nie zwalnia tempa. Choć kojarzymy ją głównie z przedsięwzięć kulinarnych, ma w swoim dorobku kilka innych działalności. Wydała trzy książki kucharskie, „Kuchnia moja pasja”, „Kocham gotować – Magdy Gessler przepis na życie” i „Kuchenne Rewolucje. Przepisy Magdy Gessler” . Od blisko dekady pisze felietony kulinarne w tygodniku „Wprost”, a od marca 2012 również w tygodniku „Newsweek”. Podpisuje się własnym nazwiskiem pod serwisem internetowym SmakiZycia.pl, a jej najnowszym lokalem jest Słodki Słony Familia , działający na warszawskim Wilanowie. Jest gospodynią programu TVN Kuchenne rewolucje, a od października 2017 do jesieni 2019 prowadziła program Food Network Sexy kuchnia Magdy Gessler, którego powstało pięć sezonów. Kilka lat temu Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi wyróżnił restauratorkę za promocję polskich produktów. Niekonwencjonalny związek W latach 80. wyszła za mąż za Volkharta Müllera, korespondenta tygodnika „Der Spiegel” w Madrycie. Po jego śmierci wróciła do Polski i wyszła za Piotra Gesslera, członka rodziny warszawskich restauratorów. Jej obecnym mężem jest Waldemar Kozerawski, lekarz medycyny rodzinnej i estetycznej zamieszkały na co dzień w Kanadzie. Charyzmatyczna prowadząca tworzy z Kozerawskim związek oparty na pasji i miłości. Jak donoszą poczytne portale internetowe, para lubi dbać o drobne gesty. Mimo iż Gessler i jej partnera dzieli odległość oceanu, zdarza się im znajdować czas na czułości i okazywanie uczuć.  Mąż restauratorki prowadzi...

magda gessler przepisy wigilia
ONS/AdobeStock
Newsy
Magda Gessler nauczyła się go od babci. Dziś zdradza Polakom przepis. Ten makowiec jest fenomenalny
Poznajcie przepis Magdy Gessler na makowiec, inspirowany sekretną recepturą jej babci Ireny - jest przepyszny!

Znana restauratorka rozpieszcza swoich widzów! Przed świętami dzieli się własnymi przepisami na świąteczne potrawy i wypieki na swoim kanale w mediach społecznościowych. Koniecznie musicie wypróbować recepturę jej babci na makowiec – podobno smakuje fenomenalnie! Sekretny przepis Magda Gessler z rozrzewnieniem wspomina dawne czasy, gdy jako drobna nastolatka potrafiła na raz zjeść cały makowiec – bo był taki pyszny! Jej babcia Irena była prawdziwą mistrzynią w przygotowywaniu tego ciasta. Magda z bólem przyznaje, że ani ona, ani jej mama nigdy nie potrafiły powtórzyć tego wspaniałego wypieku, choć Gessler zdradziła, że jest coraz bliżej osiągnięcia tego smaku, który pamięta z dzieciństwa. Chyba większość z nas dałaby wiele, by móc nauczyć się tak piec i gotować, jak nasze babcie! Przepis na makowiec Magdy Gessler Do upieczenia makowca z przepisu inspirowanego recepturą babci Magdy Gessler, będziecie potrzebowali poniższych składników: Pół litra mleka 300 g cukru 50 g drożdży 12 jaj 230 g masła 50 g smalcu 75 dag mąki 250 g maku 250 ml miodu Skórka z cytryny i pomarańczy 100 g rodzynek 100 g orzechów włoskich Przygotowanie Ciasto drożdżowe: Robimy zaczyn z 250 ml mleka, 50 g cukru i drożdży. Dodajemy stopniowo zaczyn, mąkę i roztopione 200 g masła z 50 g smalcu. Zostawiamy do wyrośnięcia. Masa makowa: Do garnka wlewamy 250 ml mleka i dodajemy mak. Gotujemy, a po ostudzeniu mielimy w maszynce. Z 200 g cukru, 8 żółtek i 2 jaj ucieramy kogel mogel. Skórkę z cytrusów smażymy na maśle. Dodajemy do tego później kogel mogel, miód, bakalie i mak. Prażymy, a na koniec dodajemy ubite białka z dwóch jajek. Gotowe ciasto rozwałkowujemy i wykładamy masą...

ryba po grecku
CC Search
Newsy
Zaskakujące jak rybę po grecku przyrządza na święta Magda Gessler. Jej sekretem jest pewien składnik
Magda Gessler naprawdę ma głowę do przepisów! Nawet tak proste i pyszne danie jak ryba po grecku umie tak zmodyfikować, że jest jeszcze smaczniejsze. Jak ona to robi?

Lubicie rybę po grecku? My za nią przepadamy! Święta to dobra okazja, by przyrządzić to danie dla naszej rodziny. Wykorzystajcie w tym roku autorski przepis Magdy Gessler – jest doskonały. Najlepsza na święta Ryba po grecku smakuje chyba każdemu. Jest delikatna w smaku, pełna warzyw, aromatyczna oraz miękka i soczysta. A do tego nie zawiera ości! W Polsce najczęściej przygotowuje się ją z dorsza oraz z dodatkiem selera, marchwi i pietruszki. Magda Gessler proponuje swój własny przepis, który wzbogaciła o „swoje własne pojęcie o Grecji”. Jak mówi, grecka kuchnia nie może się obyć bez cukinii, bakłażana i pomidorów i papryki, dlatego jej ryba zawiera wszystkie te składniki! Przepis na rybę po grecku według Magdy Gessler Magda ma dla nas kilka trików na przyrządzenie tej ryby. Po pierwsze – przed wrzuceniem ryby do oleju, najpierw zanurzcie w nim czosnek i podsmażcie. Dzięki temu olej będzie bardziej aromatyczny. Przed smażeniem rybę należy zamarynować w cebuli, soli i pieprzu. Ważne – Magda Gessler nie dodaje cebuli do swojej ryby po grecku! Podkreśla, że dzięki temu danie jest mniej ciężkostrawne. Składniki: 1 kg polędwicy z dorsza 4 pieczone bakłażany 2 cukinie 4 pieczone czerwone papryki 6 pieczonych pomidorów 1 seler 2 marchewki 2 pietruszki Mąka pszenna Olej rzepakowy Oliwa z oliwek 2 pęczki pietruszki Koncentrat pomidorowy Sok z 12 cytryn Sól Pieprz Przygotowanie Do nagrzanego do 190 stopni piekarnika wkładamy blachę z bakłażanami i papryką, a po chwili dokładamy na nią pomidory. Pieczemy tak długo, aż bakłażany będą czarne. Filety z dorsza solimy, obtaczamy w mące i wrzucamy na głęboki tłuszcz. Seler, marchew i pietruszkę myjemy i ścieramy na tarce. Następnie podsmażamy warzywa na oliwie z...

Magda Gessler restauracje
ons
Newsy
Magda Gessler po raz pierwszy zrobiła to na wizji. Fani oszaleli, gdy to zobaczyli
Gwiazda Kuchennych Rewolucji nie boi się stosować nietypowych rozwiązań! A do tego wszystko pokazała swoim fanom.

Gwiazda programu „Kuchenne Rewolucje” i „MasterChef” i słynna restauratorka Magda Gessler znana jest w szokowania swoich widzów. Wszyscy wiemy, że nie boi się kontrowersji i nowatorskich rozwiązań! Zobaczcie, co ostatnio pokazała swoim fanom.   Pandemia koronawirusa całkowicie zawładnęła naszym życiem i wymusza na nas zmiany w każdym jego aspekcie. Dotyczy to także znanych i lubianych – Magda Gessler poza występowaniem w telewizji na co dzień jest bizneswoman, która zarządza swoimi restauracjami. Przez pandemię musiała je zamknąć, co utrudniło mocno wiele spraw. Niedawno miał miejsce konkurs, w którym główną nagrodą była kolacja z samą Magdą Gessler w jednym z jej lokali w Warszawie – w restauracji „U Fukiera”. Niestety, przez obostrzenia jest ona teraz zamknięta i gwiazda musiała wziąć sprawy w swoje ręce. W końcu nie mogła pozwolić na to, by zwycięzca stracił swoją nagrodę i się rozczarował!   Dlatego Magda Gessler uznała, że w takiej sytuacji zje kolację ze zwycięzcą konkursu… w swoim własnym domu! Co więcej, wszystko pokazała swoim fanom na żywo – przed kolacją zrobiła „live” na swoim profilu na Instagramie, czyli spotkanie na żywo z obserwującymi. Tam rozmawiała z nimi o swoich upodobaniach kulinarnych, o tym jak przygotowuje się do Świąt oraz oczywiście opowiadała o kolacji, która miała się za chwilę zacząć. Magda zdradziła, kto pomógł jej w gotowaniu i pochwaliła się, że sama przygotowała deser. Później pokazała swoim fanom zakryty do kolacji stół, a relację na żywo zakończyła siadając do stołu ze swoimi gośćmi.   Też chcielibyście zjeść kolację z Magdą Gessler?         Wyświetl ten post na Instagramie....