Czy wpadlibyście kiedyś na pomysł, żeby zjeść arbuza z musztardą? Ten nowy kulinarny trend robi ostatnio prawdziwą furorę w sieci. Jak smakuje arbuz z tak nietypowym dodatkiem? Możecie sami sprawdzić lub przynajmniej zdać się na tych, którzy już tego spróbowali i przeczytać co nieco na temat tego egzotycznego połączenia smaków.

Czy warto zjeść arbuza z musztardą?

W sieci głośno ostatnio o nowym kulinarnym trendzie a konkretnie o jedzeniu arbuza z musztardą. Czy to w ogóle ma sens? Zdaniem wielu – tak.

Trend ten postanowiła nawet przetestować znana amerykańska raperka, laureatka trzech nagród muzycznych Grammy – Lizzo. Artystka wrzuciła na swojego TikToka filmik, na którym zajada się arbuzem z musztardą. Mimo iż po pierwszym ugryzieniu arbuza posmarowanego musztardą Lizzo wyglądała na nieco zakłopotaną, szybko zdecydowała się na drugi kęs. Chociaż artystka nie powiedziała ani słowa, widać było, że takie połączenie smaków bardzo jej odpowiada.

@lizzo

#stitch with @yayayayummy ummmm I ended up just eating it w tajin 🤭

♬ original sound - lizzo

Jak smakuje arbuz z musztardą?

Jeśli macie w swojej lodówce arbuza i musztardę, sami możecie się przekonać, jak smakuje takie połączenie smaków. Jeśli jednak nie macie wystarczająco odwagi, zdajcie się na opinię tych, którzy już tego spróbowali.

Zobacz także:

Trudno mi to przyznać, ale... nawet mi się to spodobało. Smakowało naprawdę dobrze w najdziwniejszy sposób. Ocet z musztardy zmieszany ze słodkim, soczystym arbuzem zrównoważyły się nawzajem, czego w ogóle się nie spodziewałam. Latem moja rodzina robi sałatkę z arbuza z ziołami, czerwoną cebulą i całymi tonami octu, więc od razu przypomniał mi się ten smak. Moje ostatnie przemyślenia są takie, że arbuz i musztarda tworzą zaskakująco dobry duet. Niekoniecznie robiłabym wszystko, aby cały czas łapać za słoik musztardy i łączyć ją z moim arbuzem, ale jeśli będą leżały obok siebie na moim następnym grillu… to dlaczego nie? - powiedziała Alexis Morillo, redaktorka portalu kulinarnego delish.com po odbyciu nietypowego eksperymentu.

Skusilibyście się na to nietypowe połączenie smaków czy to nie wasza bajka?

Źródło: delish.com