"Nie wyjdziesz z kuchni!". Małgorzata Rozenek-Majdan zajada się kawiorem na wakacjach
ONS.pl
Newsy

Małgorzata Rozenek pakuje się na wakacje w kamperze: „Kawior dostaliśmy!”. Będzie gotować dla 5 osób

Małgosię Rozenek-Majdan czekają wakacje pełne wyzwań! Wytrzyma dwa tygodnie w kamperze?

Od dawna zapowiadane wakacje rodziny Majdanów wreszcie się rozpoczynają! Celebrytka już kilka miesięcy temu zapowiadała, że z całą swoją rodziną wybiera się na wakacje do Szwecji. Jednak nie ma zamiaru zatrzymywać się w luksusowych hotelach – Małgorzata dwa tygodnie spędzi w kamperze. „Perfekcyjna Pani Domu” opublikowała na Instagramie relację z przygotowań do wyjazdu. Jesteście ciekawi?

Magda Gessler odpowiada na pytania

Wyzwanie dla całej rodziny

Już w trakcie pakowania kampera okazało się, że doświadczenie w takim sposobie podróżowania jest niezbędne. A zarówno Małgorzata jak i Radosław dotychczas kamperem nie podróżowali i wszystkiego muszą się uczyć. Tuż przed wyjazdem mieli krótkie szkolenie z obsługi pojazdu – już wtedy się okazało, że trzeba zadbać o mnóstwo rzeczy, o których nie mieli pojęcia. Na przykład… o odpowiedni papier toaletowy!

Jesteśmy w trakcie przeszkolenia i powiem wam tak: pan, który nas tego uczy nam powiedział, że trochę żeśmy się porwali na naprawdę szerokie wody kamperowego życia tak na dzień dobry. Że może powinniśmy sobie pojechać tak na weekend albo coś, no ale już decyzja zapadła. Na przykład nie wiedziałam zupełnie, że papier toaletowy, którego należy używać w kamperze, musi być ze specjalnego papieru

Małgorzata Rozenek pakuje się na wakacje w kamperze: „Kawior dostaliśmy!”
m_rozenek/Instagram

Zobacz także
Kolejny skandal z udziałem Małgorzaty Rozenek. Fani zarzucają jej ogromne marnotrawco żywności

Kolejny skandal z udziałem Małgorzaty Rozenek. Fani zarzucają jej ogromne marnotrawstwo żywności

Małgorzata Rozenek zdradziła, co najlepiej działa na jej sylwetkę. „Jem, ile chcę, a chudnę” (pobyt w Tajlandii i tajskie jedzenie)

Małgorzata Rozenek zdradziła, co najlepiej działa na jej sylwetkę. „Jem, ile chcę, a chudnę”

Luksus w kamperze

Choć może się wydawać, że wakacje na kempingu są opcją budżetową, to nic bardziej mylnego! Kamper, w którym podróżują Majdanowie jest bardzo bogato wyposażony – ma wiele szafek, schowków i przegródek, w tym nawet szafeczkę na kosmetyki w malutkiej łazience. Do tego wielkie łóżko, telewizor i… kawior w prezencie.

Pysiuniu, kawior dostaliśmy! Boże, ale super! Mamy też telewizor, mamy prysznic... nasze łoże, toaleta... chłopcy mają łóżko tam. Tu są nasze szafki na ubrania, na biżuterię, na zegarki - ta najbardziej mi się przyda.

Małgorzata Rozenek pakuje się na wakacje w kamperze: „Kawior dostaliśmy!”
m_rozenek/Instagram

Wakacje w kuchni

Małgorzata zauważyła, że choć jej synowie nie są jeszcze dorośli, to mają wilczy apetyt i w trakcie wakacji czeka ją spore wyzwanie gotowania dla pięciu osób:

Powiem wam, że jesteśmy bardzo mocno podekscytowani tym, co nas czeka. Będzie się działo! O ile miejsca w kuchni jest bardzo dużo... przy czym pamiętajcie, że mamy pięcioosobową rodzinę, gdzie chłopcy starsi, Staś i Tadzio, jedzą czasem więcej niż Radzio. Będę gotowała dla czterech dorosłych osób, jednej kobiety i trzech chłopów! Będę siedziała w kuchni!

Mąż Radosław dodał „Nie wyjdziesz z kuchni!”. Brzmi jak wakacje marzeń?

Źródło: m_rozenek/Instagram

Małgorzata Rozenek
ONS
Newsy
Małgorzata Rozenek spektakularnie schudła. Zrezygnowała z jedzenia 2 bardzo popularnych produktów
Małgosia Rozenek to znana postać telewizyjna. To także mama dwóch dorastających synów i 1,5-rocznego Henryka. Jej nowa figura budzi podziw. Co pomogło jej wrócić do formy sprzed ciąży?

Małgosię Rozenek-Majdan kojarzycie głównie z gościnnych występów w telewizji. Prezenterka zaczynała w programach „Zacisze gwiazd" na antenie TVP. Mogliście też ją widzieć w programach stacji Polsat Café. Perfekcyjna pani domu Jesteśmy przekonani, że kojarzycie Rozenek-Majdan głównie przez jej jedną z najpopularniejszych przygód telewizyjnych. Mowa o programie „Perfekcyjna pani domu", który początkowo był emitowany na antenie stacji telewizyjnej TVN Style, a w sezonach 2–5 w TVN. W następnych latach kontynuowała współpracę z TVN, pełniąc funkcję jurorki w reality show „Bitwa o dom", modelki/jurorki w programie „Project Runway" oraz prowadzącej programów: „Piekielny hotel" i „Projekt Lady". Prowadziła również programy realizowane dla TVN Style. Gwiazda zdradziła sekret swojej nieskazitelnej figury Małgorzata Rozenek-Majdan ma się czym pochwalić. Po jej figurze widać, że dba o siebie i korzysta z ruchu. Gwiazda smukłej sylwetki nie zawdzięcza wyłącznie genom. Małgosia jakiś czas temu była na bardzo restrykcyjnej diecie. Niektórzy celebryci zrezygnowali z niej już po pierwszym dniu. Żona Radosława Majdana zdradziła kuluary swojego jadłospisu. Główne założenie gwiazdy polega na wyeliminowaniu kilku produktów i niejedzenia po godzinie 19. Gwiazda opowiedziała na swoim Instagramie, że od dłuższego czasu nie je w ogóle czerwonego mięsa. Małgosia nie pije też alkoholu.  Niejedzenie czerwonego mięsa było jedynie pierwszym krokiem. Kolejny przyszedł naturalnie. Rozenek-Majdan zapewnia, że następnym dla niej etapem było wykluczenie przetworzonego cukru z diety oraz stopniowe ograniczenie nabiału. Gwiazda apeluje także, by dokładnie czytać etykiety. Uważa, że...

Klopsy w sosie koperkowym
Bożena Matuszczyk/gotujmy.pl
Przepisy
Obiad idealny. Miękkie jak aksamit klopsy z sosem koperkowym. Smakują jak u babci 
Jeżeli szukacie ciekawego pomysłu na mięsny obiad, to dobrze trafiliście. Dzisiaj polecimy wam klopsy w sosie koperkowym. Prostota, tanizna i smak – takie są właśnie nasze klopsiki!

Klopsiki to zawsze idealny pomysł także dla tych, którzy nie mogą pozwolić sobie na ciężkostrawne kotlety mielone. Jak dobrze wiemy, klopsy to potrawa duszona (względnie gotowana), nie zaś smażona w głębokim tłuszczu. Wspomnieliśmy już we wstępie, że nasze klopsy idealnie łączą w sobie taniość składników, prostotę wykonania i fantastyczny smak. Są więc świetną alternatywą na zachwycające domowników danie mięsne. Klopsiki lubiane są także przez dzieci. Aby nieco urozmaicić obiad naszym najmłodszym, warto przemyśleć,  z czym podamy nasze mięsne kulki. Zamiast nudnych tłuczonych ziemniaków, można zdecydować się na przykład na kopytka. Innym wariantem mogą być różnego rodzaju kluseczki (np. kluski śląskie), a nawet makaron lub kasza (gryczana lub jęczmienna). Dla odważnych i pracowitych gospodyń mamy jeszcze jedną propozycję – spróbujcie przygotować do klopsików w sosie koperkowym knedle . To czeskie mączne danie stanie się dla waszych najmłodszych członków rodziny prawdziwym hitem – wystarczy polać je koperkowym sosem z klopsami. Do rozwikłania pozostaje jeszcze jedno zagadnienie. Chodzi tutaj o mięso na klopsy . Jakiego mięsa więc użyć? Odpowiedź jest prosta – takiego, jakiego tylko chcecie! Może być mielona łopatka lub szynka wieprzowa, jeżeli wolicie chudsze mięso, nie wahajcie użyć się mielonego mięsa drobiowego. Klopsy z sosem koperkowym: Składniki: 50 dag dowolnego mięsa mielonego (łopatka, szynka wieprzowa, mięso mielone z kurczaka lub indyka) 1 jajo Kilka łyżek bułki tartej 1 cebula 2 ząbki czosnku Sól i pieprz Pęczek koperku (ewentualnie koperek suszony) 150 ml tłustej śmietany Bulion 2 łyżki mąki Przygotowanie: Mieszamy mięso mielone z posiekaną w kostkę cebulką, czosnkiem i...

idealny schabowy
Autor Flickr/Pepsol P
Newsy
Znamy sposób na perfekcyjnie soczyste i kruche schabowe. Sekret? Ten 1 wyjątkowy trik
Pyszny, soczysty i kruchy schabowy to ulubiony kotlet Polaków. Co zrobić, by zawsze smakował idealnie? Ten sekret wam w tym pomoże.

Z czym najbardziej smakuje wam schabowy? Najczęściej podajemy go w towarzystwie ciepłej, kiszonej kapusty i ziemniaków. Obłędnie smakuje również z mizerią czy marchewką z groszkiem. Pomysłów na jego podanie jest tyle, ile gustów smakoszy. Jednak jest tylko jeden trik, by nasz kotlet po prostu rozpływał się w ustach.   Bardzo ważnym etapem, który prowadzi do idealnego kotleta jest wybór mięsa w sklepie. Zanim kotlety trafią na patelnię, musimy kupić dobry schab. Schab powinien być ,,chudy”. Jest wtedy duża szansa, że będzie to młoda wieprzowina i mięso będzie miękkie. Raczej unikajmy pakowanego schabu, ponieważ producenci często wkładają tam gorsze jego plastry. Przygotowanie mięsa na kotlety schabowe  By schab był miękki, dobrze zamarynować go w ulubionych przyprawach i soli na kilkanaście godzin przed smażeniem. Świeży czosnek nada mięsu niepowtarzalny charakter. Nie pożałujecie. Przyprawione mięso najlepiej włożyć do lodówki. Tam „przegryzą” się jego smaki. Potem rozbijamy je energicznie tłuczkiem i zabieramy się za panierowanie w mące, jajku i bułce. Smażenie kotletów schabowych Smażenie kotletów schabowych to najlepszy moment w ich przyrządzaniu. Zapach, który wydobywa się w kuchni podczas tej czynności, rozbudza wszystkie kubki smakowe. Zgodzicie się z nami? Teraz pytanie. Jaki tłuszcz wybrać? Znawcy kulinarni powiedzą, że smalec, ale spokojnie możemy użyć oleje roślinne, jak rzepakowy lub słonecznikowy. Tak wysmażony kotlet leżący na talerzu kusi by spróbować, oderwać choć kawałek. My tak mamy za każdym razem. Sposób na soczyste i kruche schabowe  Zdarza się czasem, że coś jednak nie wyjdzie i zamiast soczystego mięsa mamy twarde, trudne do rozgryzienia kotlety.  By temu zaradzić jest bardzo prosty trik, żeby...

Pyzy z mięsem
Gosiapiotrek23/gotujmy.pl
Przepisy
Sklepowe nigdy nie dorównają smakiem tym domowym. Znamy przepis na najlepsze pyzy z mięsem
Pyzy z mięsem to przysmak dla większości Polaków. Miękkie, puszyste i jednocześnie konkretne w smaku – pogubicie się w liczeniu zjedzonych sztuk!

Nie mamy wątpliwości. Pyzy z mięsem to doprawdy wciągające jedzenie. Jeżeli mamy przed sobą talerz tej smacznej potrawy, opróżnimy go w mig. Żeby jednak „pyzowa uczta” mogła się udać, trzeba postarać się o ich odpowiednie przygotowanie. Pyzy są dość pracochłonnym daniem. Nie chcemy więc, by cały wysiłek poszedł na marne. Jakie są zagrożenia przy robieniu pyz? Po pierwsze możemy sprawić, że nasze pyzy będą zbyt twarde. Stanie się tak jeśli dodamy do ciasta zbyt dużo mąki . Stąd nasza uwaga – uważajmy podczas wyrabiania ciasta. Lepiej pomęczyć się z ciastem nieco dłużej, niż dosypać zbyt dużo mąki. Jeżeli przesadzimy w drugą stronę, to też nie będziemy mogli cieszyć się ze smacznych pyz. Ciasto złożone ze zbyt dużej ilości ziemniaków (zwłaszcza tych nieco wodnistych czy młodych ) może rozpaść się nam podczas gotowania. Wtedy pozostanie nam tylko wyławianie resztek farszu z wrzątku… Jak przygotować dobre pyzy? Kluczem jest więc zachowanie odpowiednich proporcji. O to nie należy się zbytnio martwić, jeżeli postępujemy według podanego przez nas przepisu. Drugą sprawą jest wybór odpowiedniej odmiany ziemniaka . Jak już wspomnieliśmy, unikajmy wodnistych rodzajów. Należy szukać jak najbardziej mącznych ziemniaków, które sprawią, że pyzy będą zwarte, a jednocześnie bardzo miękkie. Jakie mięso wybierzemy na pyzy? Są zwolennicy mieszania różnych rodzajów mięs do farszu na pyzy – np. podrobów z mięsem mielonym. Inni wolą zaś faszerować pyzy pasztetem . My polecamy za to po prostu dobre, dość tłuste mięso mielone – najlepiej kupione w kawałku i zmielone przez nas w domu. Przepis na pyzy z mięsem Składniki: 1 kg mącznych ziemniaków Ok. 25 dag mąki pszennej 10 dag mąki ziemniaczanej 2 jaja Łyżka...