Rosół to klasyka gatunku. Obowiązkowy punkt wielu imprez czy spotkań rodzinnych. Podawany najczęściej z makaronem bądź lanymi kluseczkami. Może także stanowić bazę do innych zup, takich jak pomidorowa czy flaczki. Każdy przynajmniej raz w życiu przygotował rosół i wie, że to nie jest zbyt skomplikowane danie.

Odpowiednia proporcja warzyw, mięsa, przypraw, a przede wszystkim czas! Czas to największy sprzymierzeniec tej potrawy. Im dłuższy czas gotowania, tym smaczniejsza zupa. Należy również pamiętać o kilku drobnych elementach, by przygotowywane danie, było wręcz idealne. W tej kwestii zawsze można liczyć na Magdę Gessler, która chętnie dzieli się różnymi poradami ze swoimi odbiorcami.

Trik Magdy Gessler na zbyt mętny rosół

Restauratorka lubi zaskakiwać, a także dzielić się ze swoimi odbiorcami w mediach społecznościowych cennymi poradami czy wskazówkami. Tym razem podzieliła się sposobem na mętny rosół. To rozwiązanie zapewne zdziwi niejedną osobę, aczkolwiek zdecydowanie poprawia jakość zupy!

Sekretnym składnikiem, który poprawia smak i sprawia, że potrawa jest bardziej klarowna, jest pomidor! Tak tak, dobrze przeczytaliście. Pod sam koniec gotowania, restauratorka wrzuca do garnka naciętego pomidora. Pamiętajcie, że po dodaniu tego warzywa nie wolno już mieszać rosołu! 

Zobacz także:

Jak Magda Gessler gotuje rosół?

Gessler nie żałuje warzyw i ziół podczas gotowania rosołu. Dodaje sporo zielonej pietruszki oraz lubczyku. Im więcej składników, tym zupa będzie bardziej aromatyczna i treściwa. Dobrze przygotowane danie to odpowiedni dobór włoszczyzny czy mięs. Restauratorka w tej kwestii jest mistrzynią, gdyż to jest jedna z jej ulubionych potraw.