Nagrywał rozmowy polityków u „Sowy i Przyjaciół”. Teraz otwiera restaurację. Kto się odważy tam zjeść?
Pixabay
Newsy

Nagrywał rozmowy polityków u „Sowy i Przyjaciół”. Teraz otwiera restaurację. Kto się odważy tam jeść?

Wielu z was na pewno pamięta słynną „aferę taśmową” z 2014 roku. Jej bohater - menadżer Łukasz Nurzyński, który nagrywał polityków w restauracji „Sowa i Przyjaciele”, właśnie ruszył z własnym biznesem. Domyślacie się już, jakim?

W 2014 roku całą Polską wstrząsnęła tzw. afera taśmowa. Chodzi o materiały, na których nagrano kontrowersyjne rozmowy polityków. Zdarzenie miało miejsce w ekskluzywnej warszawskiej restauracji „Sowa i Przyjaciele”, w której to jeden z pracujących wówczas w lokalu kelnerów – Łukasz Nurzyński – potajemnie nagrał rozmowę polityków PO i PSL. Czy Nurzyński odpowiedział za swoje czyny? Mężczyzna uniknął więzienia tylko dlatego, że od razu poszedł na współpracę ze służbami i był objęty programem ochrony świadków. Czym się dziś zajmuje? Nie uwierzycie!

Magda Gessler odpowiada na pytania

Bohater „afery taśmowej” otworzył własną restaurację

Po latach od słynnej afery taśmowej, Nurzyński znów daje o sobie przypomnieć. Mężczyzna właśnie otworzył restaurację w Krakowie.

Na początku lutego Nurzyński wystawił w internecie ogłoszenie, że poszukuje kucharzy oraz kelnerów do swojej nowej restauracji. W kwietniu w sieci ponownie pojawiła się taka oferta.

Zobacz także
Głodowe zarobki w restauracjach Magdy Gessler. Można za tyle przeżyć?

Głodowe zarobki w restauracjach Magdy Gessler. Można za tyle przeżyć?

Zamiast maseczek obowiązkowe rękawiczki w sklepach i restauracjach? Nowe przepisy

Zamiast maseczek obowiązkowe rękawiczki w sklepach i restauracjach? Nowe przepisy

Dzień dobry wszystkim! Poszukujemy ogarniętych kelnerek i kelnerów! Startujemy po świętach z ogródkiem! - napisał.

Chcemy oferować jak najświeższe produkty, a więc truskawki, szparagi, to co Polska ma najlepszego i na tym chcemy opierać nasze menu – dodał w rozmowie z TVP.

Zapytany przez dziennikarzy portalu Onet.pl o swój nowy biznes, Nurzyński odpowiedział z wyraźnym zdenerwowaniem w głosie:

A co to pana obchodzi? A jestem mordercą albo gwałcicielem, żebym miał się kryć? Do widzenia!

Wybierzecie się do lokalu Nurzyńskiego?

Źródło: Onet.pl

Czytaj też: 

Czy wszystkie lokale nad morzem muszą serwować ryby? Magda Gessler była zdumiona, że tak nie jest
ONS.pl
Newsy
Czy wszystkie lokale nad morzem muszą serwować ryby? Magda Gessler była zdumiona, że tak nie jest
W ostatnim odcinku „Kuchennych rewolucji” Magdę Gessler czekało spore wyzwanie – jak uratować restaurację w trakcie pandemii koronawirusa?

Można by się spodziewać, że restauracje działające w nadmorskich miejscowościach koniecznie powinny mieć w swoim menu dania z ryb. Dotyczy to zwłaszcza trójmiejskich lokali! Jednak w ostatnim odcinku „Kuchennych rewolucji” okazało się, że ryby na stole wcale nie muszą być regułą. Przeczytajcie, jak przebiegła wizyta Magdy Gessler w bistro „Neptun” w Gdyni. Zdeterminowani właściciele Prowadzenie restauracji w trakcie pandemii koronawirusa jest ogromnym wyzwaniem. Niektórzy nawet się zastanawiali, czy program „Kuchenne rewolucje” nie zostanie w związku z tym zdjęty z ramówki ! Jednak mimo wielu utrudnień, Magda Gessler wciąż jeździ po Polsce i ratuje upadające lokale w 22. już sezonie popularnego show. W ostatnim odcinku wybrała się do trójmiejskiej restauracji „Neptun”, której właścicielka poprosiła Gessler o pomoc. W Gdyni dawniej funkcjonowało kino „Neptun”, a dziś w tym miejscu znajduje się bistro o tej samej nazwie. Pani Klaudia, właścicielka lokalu wyznała, że była zmuszona zamknąć swoją restaurację przez pandemię koronawirusa, jednak była tak zdeterminowana, że spróbowała ponownie otworzyć bistro. Niestety, miejsce przynosiło same straty. Trudny los restauracji „Neptun” Bistro radziło sobie tak fatalnie, że obecnie funkcjonuje tylko dzięki mężowi Pani Klaudii, który każdego miesiąca dokłada z własnej pensji 3 tysiące złotych do interesu. Takie poświęcenie nie zrobiło jednak wrażenia na Magdzie Gessler która stwierdziła, że skoro męża nie ma nigdy na miejscu, to nie kocha on swojej żony. „Rosół z kury przemysłowej” i brak ryb w menu Jak w każdym odcinku, Magda Gessler odwiedziny restauracji rozpoczyna od spróbowania kilku dań z karty. Była nimi ogromnie rozczarowana –...

Magda Gessler 25 lat temu
ons
Newsy
Magda Gessler zszokowana postawą restauratorki w „Kuchennych rewolucjach”. „Dla mnie to jest oszustwo”
Sprawdźcie, co tym razem zszokowało Magdę Gessler w restauracji, którą odwiedziła.

Magda Gessler to znana restauratorka i celebrytka. Znana jest z niewyparzonego języka i tego, jak bezpośrednio wypowiada się o potrawach, których próbuje w odwiedzanych restauracjach. Magda Gessler od wielu lat prowadzi kultowy program „Kuchenne rewolucje” w ramach którego pomaga restauratorom z całej Polski w prowadzeniu biznesów gastronomicznych. Wiele razy Magda pokazała, że kilka trafnych rad, potrafi naprawdę zmienić oblicze danego lokalu. Nie zawsze się to jednak udaje. Chociaż Gessler ma na koncie wiele wspaniałych i udanych rewolucji, wiele z nich okazuje się klapą. Tak było też tym razem, gdy Magda odwiedziła Łódź. Magda Gessler w Łodzi Lokale gastronomiczne w obecnej sytuacji lockdownu i restrykcji sanitarnych, nie mają łatwego życia. Właściciele niejednokrotnie wydają oszczędności swojego życia, by uratować swoje lokale przed klęską. Tak też było w przypadku Pani Beaty, która jest właścicielką lokalu „Palce lizać” w Łodzi. Ostatni rok nie był łatwy dla jej biznesu. Remont pobliskiej drogi i pandemia koronawirusa sprawiły, że Magda Gessler była ostatnią szansą ratunku dla jej lokalu. Podczas pierwszej wizyty, Magda Gessler zazwyczaj próbuje wielu dań. Gwiazda od razu wyczuła, że coś jest nie tak z podawanymi w restauracji pierogami. Okazuje się, że właścicielka zamawia je z zewnętrznej firmy. Gessler jasno powiedziała, co o tym myśli: Dla mnie to oszustwo – dobitnie skomentowała takie zachowanie. Pozostałe dania też nie zrobiły specjalnego wrażenia na Magdzie. Barszcz wyglądał obiecująco, ale według restauratorki, był zbyt mało intensywny w smaku. Bardzo smakowały jej natomiast ziemniaki. Gessler nie pochwaliła też gołąbków i bitków wieprzowych. Te były według niej niesmaczne, a gołąbki niedoprawione. Dobrze wypadł za to sernik....

Kuba Wojewódzki otwiera restaurację. Będzie gotował?
ONS.pl, AdobeStock
Newsy
Kuba Wojewódzki otwiera restaurację. Każdy ma się czuć jak w domu: „bez dokładania się do czynszu"
W Trójmieście powstaje restauracja Kuby Wojewódzkiego. Wspólnik celebryty zdradza szczegóły projektu. Czy gwiazdor będzie też gotować? To się dopiero okaże!

Popularny prezenter, znany Polakom z programu „Kuba Wojewódzki Show”, postanowił spróbować swoich sił w branży gastronomicznej i otwiera własną restaurację. Wróżycie mu sukces? Nowa restauracja Kuby Wojewódzkiego Kuba Wojewódzki chyba znudził się prowadzeniem swojego programu, ponieważ zapowiedział otwarcie własnej restauracji, którą poprowadzi wraz z Dawidem Kwidzyńskim, właścicielem znanych trójmiejskich lokali Aleja 40 oraz Como Ristorante. Projekt nie jest nowy. Wojewódzki prowadził już restaurację Niewinni Czarodzieje 2.0 we Wrocławiu i Warszawie, we współpracy z Józefem Krawczykiem, znanym warszawskim restauratorem. Jednak w styczniu tego roku Wojewódzki wycofał się ze współpracy i postanowił otworzyć lokal wraz z Dawidem Kwidzyńskim. Ich restauracja ma powstać na miejscu dawnego lokalu Vertigo, znajdującego się w Gdańskim Centrum Filmowym. Projekt Wojewódzkiego i Kwidzyńskiego wygrał przetarg, a ich restauracja o nazwie Niewinni Czarodzieje Trzyzero już niebawem będzie otwarta. Nowojorski styl w Gdyni Dawid Kwidzyński opowiedział o planach dotyczących nowo powstającego lokalu. Wiadomo już, że restauracja zostanie prawdopodobnie otwarta już w czerwcu: Planujemy otwarcie restauracji w czerwcu. Niestety nie znamy planów ani pandemii, ani pana premiera. Oni zresztą chyba też. Obecnie trwają prace wykończeniowe, czekamy na zabudowę stolarską oraz instalujemy sprzęt kuchenny. Jeszcze nie ma gdzie usiąść, ale możemy już coś ugotować         Wyświetl ten post na Instagramie.                       Post udostępniony przez...

Oświadczenie restauracji po Kuchennych Rewolucjach. Tak się współpracuje z Magdą Gessler
ONS.pl, Adobe Stock
Newsy
Oświadczenie restauracji po „Kuchennych rewolucjach”. Tak się współpracuje z Magdą Gessler
Nie każda Kuchenna Rewolucja jest udana. Niektóre ujawniają brak pasji właścicieli i talentu kucharzy. Jak było w Grodzisku Mazowieckim?

To już 21 lat, gdy można oglądać w telewizji program „Kuchenne rewolucje”. Program jest polską adaptacją amerykańskiego formatu Kitchen Nightmare, prowadzonego przez popularnego angielskiego szefa kuchni i restauratora Gordona Ramseya. Polską edycję od początku prowadzi celebrytka i restauratorka, Magda Gessler. Z jednego z ostatnich odcinków dowiadujemy się, na czym polega pomoc Magdy Gessler i jak wygląda jej współpraca z restauracjami. Ratowana restauracja wydała  niecodzienne oświadczenie. Na czym polega program „Kuchenne rewolucje”? Do programu zgłaszają się restauracje, które mają problem z ilością klientów, dochodami i którym zaczyna grozić bankructwo. Prowadząca wraz z ekipą pojawia się w restauracji i diagnozuje, na czym polega źródło problemów. Przygląda się pracy lokalu, ocenia współpracę właścicieli z personelem, kontroluje czystość  w kuchni, jakość używanych składników, a przede wszystkim próbuje podawanych tam potraw. W ciągu kilku dni restauratorka nie tylko ocenia aktualną sytuację, ale też przedstawia plan naprawczy. Zmienia wystrój, menu i uczy załogę przygotowywania nowych potraw. Pierwszy etap rewolucji zawsze kończy się kolacją wydaną dla mieszkających w okolicy klientów. Po kilku tygodniach restauratorka wraca do reformowanej restauracji i ocenia czy właścicielom udało się wdrożyć wszystkie jej zalecenia i wyprowadzić swój lokal z zapaści. W tym czasie wydaje recenzję naprawianej restauracji. Zachęca widzów do odwiedzenia jej albo wręcz przeciwnie, odradza jedzenie w tym miejscu. Niektóre wizyty Magdy Gessler w restauracji bywają burzliwe. Restauratorka rzuca talerzami i wyrzuca nieświeżą czy złej jakości żywność. Jak zakończyła się rewolucja w Grodzisku Mazowieckim? Kuchenne...