Będąc gwiazdą, trzeba dbać o ubranie, fryzurę i oczywiście wagę. Niestety, kamera dodaje sporo kilogramów, dlatego prezenterzy, aktorzy i inne osoby występujące w telewizji muszą cały czas dbać o swoją sylwetkę. Nie inaczej było w przypadku Iwony Pavlović, jurorki „Tańca z Gwiazdami” i zawodowej tancerki.

Zwłaszcza w zawodzie Iwony dobra figura jest ogromnie ważna! Nie chodzi tylko o względy estetyczne, ale i praktyczne. Zawodowy taniec wymaga doskonałej kondycji i gibkości, co przy nadwadze jest mocno utrudnione. Nie należy też zapominać o skomplikowanych figurach tanecznych - szczególnie w tańcu towarzyskim, gdzie partner często musi wysoko podnosić partnerkę.

Z tego powodu tancerki (i tancerze) przestrzegają zasad ścisłej diety, by nadmiernie nie przytyć. Co prawda częste treningi na parkiecie pozwalają spalić więcej kalorii niż jedna sesja na siłowni, ale nawet najbardziej intensywne tańce nic nie dadzą, jeśli tancerze będą się objadali niezdrowym jedzeniem!

[content:0_6930,0_6595:undefined]

Przemiana Iwony Pavlović

Iwona Szymańska-Pavlović, znana fanom „Tańca z Gwiazdami” jako Czarna Mamba, jest polską tancerką, sędzią tanecznym oraz konferansjerką. W swojej karierze zdobyła wiele nagród na konkursach tanecznych. W 1997 roku zakończyła przygodę z tańcem i została międzynarodowym sędzią konkursów tańca towarzyskiego, a także otworzyła własną szkołę tańca, gdzie szkoliła wielu znakomitych tancerzy – między innymi Augustina Egurrolę i Rafała Maseraka!

Zobacz także:

Z wiekiem kilogramów zwykle przybywa i nie inaczej było w przypadku Pavlović. W pewnym momencie tancerka uznała, że najwyższy czas zacząć pracę nad sobą i postanowiła skorzystać z pomocy dietetyka. Dzięki rozpisanej dla niej diecie schudła aż 18 kg i zeszła z rozmiaru 42 do 36!

Na pewno odchudzanie było bardzo przyjemne, ponieważ dietetyk wziął pod uwagę preferencje Iwony. Bardzo lubi ona owoce, owsianki, ryby i warzywa. Wszystkie te produkty znalazły się w diecie Pavlović. Najbardziej lubiła jeść sałatki z burakami i papryką, a także grillowaną pierś z kurczaka.