Ostatnio ceny owoców i warzyw szokują. Truskawki po 50 zł za kilogram i czereśnie za 160 zł – czy ktoś to w ogóle kupuje? Drogie były ostatnio nawet ziemniaki, zwłaszcza młode. Na szczęście teraz, gdy jest coraz cieplej, warzywa i owoce z dnia na dzień są coraz tańsze. A Biedronka zorganizowała świetną promocję na weekend, podczas której można kupić młode ziemniaki, maliny, a nawet borówki w bardzo atrakcyjnych cenach!

Tanie warzywa i owoce w Biedronce

Obniżka cen części produktów będzie obowiązywała tylko do 29 maja, dlatego trzeba się śpieszyć! Do jutra kupicie w Biedronce te produkty w niższych cenach:

Ucieszą się także miłośnicy młodej kapusty z ziemniakami. Główka kapusty kosztuje teraz w Biedronce 2,99 zł, a za kilogram młodych ziemniaków kupicie za jedyne 1,99 zł.

Warto przejść się także na dział ze słodyczami, gdzie czekają na was promocje z okazji Dnia Dziecka!

Zobacz także:

Przepis na pieczone młode ziemniaki

Warto skorzystać z promocji na młode ziemniaki i upiec je w piekarniku. Do przygotowania tego dania będziecie potrzebowali składników z poniższej listy:

Składniki:

  • 1 kg młodych ziemniaków
  • Kilka łyżek masła
  • Łyżeczka czosnku
  • Łyżeczka papryki wędzonej
  • Pół łyżeczki soli
  • Pół łyżeczki pieprzu
  • Tymianek
  • Koperek
  • Pietruszka

Przygotowanie:

  1. Umyjcie ziemniaki i wyszorujcie je dokładnie pod bieżącą wodą. Ugotujcie w wodzie z dodatkiem soli do miękkości. Nie rozgotujcie jednak ziemniaków – nie mogą się rozpadać.
  2. Odcedźcie ziemniaki i ułóżcie je na blaszce. Ugniećcie łyżką tak, by każdy ziemniak pękł.
  3. Rozpuśćcie masło na patelni i podsmażajcie chwilę z dodatkiem przypraw. Po chwili dodajcie zioła, wymieszajcie i polejcie nim ułożone na blaszce ziemniaki. Delikatnie wymieszajcie całość.
  4. Wstawcie ziemniaki do rozgrzanego do 230 stopni piekarnika i pieczcie przez około 20-30 minut. Podawajcie ziemniaki posypane świeżym koperkiem i pietruszką. Smacznego!

Czytaj także: