Przeglądając gazetki dyskontów można zauważyć, że sklepy ścigają się na obniżki cen masła. W zeszłym tygodniu Biedronka sprzedawała je po 4,99 zł, Lidl także zaproponował taką mniej niż 5 zł za kostkę, a dziś Biedronka zeszła z ceną do 4,75 zł. Co będzie dalej? Miejmy nadzieję, że tendencja spadkowa zostanie utrzymana.

Masło w Biedronce po 4,75 zł, ale jest haczyk

Kostka masła Mleczna Dolina 200 g, kosztuje teraz w sieci Biedronka 4,75 zł. Są 2 warunki i 1 limit:

  • Musicie posiadać kartę „Moja Biedronka”
  • Cena obowiązuje przy zakupie 3 kostek
  • Dzienny limit to 3 opakowania

Jeśli zależy wam na kupieniu większej ilości, sztuki ponad limit sprzedawane są w cenie regularnej tj. 5,99 zł za kostkę. Oferta ważna jest przez cały tydzień, od poniedziałku 24 stycznia do niedzieli 30 stycznia.

Wędliny „Kraina Wędlin” w tym tygodniu 50 proc. taniej

Szynkę konserwową „Kraina Wędlin” w opakowaniu 200 g, możecie kupić za jedyne 2,95 zł. Warunki są podobne jak w przypadku masła, tj. cena obowiązuje przy zakupie 3 sztuk i aby otrzymać wędliny w takiej cenie, musicie być posiadaczami karty „Moja Biedronka”. Dzienny limit wędlin cenie promocyjnej to 6 sztuk.

Zobacz także:

Jeśli planujecie przyjęcia czy większe spotkania rodzinne, przemyślcie przygotowanie przekąsek z dodatkiem szynki konserwowej. Te dania można przygotować szybko, są smaczne, a przy takich cenach szynki konserwowej z Biedronki, przystawki będą także tanie.

Podajemy kilka inspiracji na wykorzystanie szynki konserwowej w plasterkach:

  • Sałatka szefa. Plastry szynki i sera żółtego pokrójcie w cienkie, dodajcie majonez, drobno pokrojonego ogórka konserwowego i dużo zieleniny np. natki pietruszki
  • Roladki z szynki konserwowej z kremowym serkiem, ogórkami konserwowymi, paprykę konserwową i pieczarkami. Ogórki, paprykę i pieczarki poszatkujcie. Plaster szynki pokrójcie na trzy pasy. Każdy nasmarujcie serkiem i ułóżcie dodatki, a następnie ciasno zrolujcie. Układajcie na półmisku stojące pionowo
  • Roladki z szynki z jajkiem i chrzanem. Ugotujcie jajka na twardo, każde rozkrójcie wzdłuż na ćwiartki. Przygotujcie śmietanę kremówkę mieszając ją z chrzanem, szczypiorkiem, solą i pieprzem. Plaster szynki nasmarujcie śmietaną, ułóżcie ćwiartkę jajka i ciasno zrolujcie. Układacie na półmisku leżące jedna obok drugiej.

Źródło: Gazetka Biedronki