Kinder party
Pixabay/Alain Audet
Newsy

Mama zorganizowała synkowi urodzinowe przyjęcie, ale nikt nie przyszedł. Finał całej historii wzrusza do łez

Organizacja urodzin dla dziecka to nie lada wyczyn. Jak widać, dla niektórych, nie ma rzeczy niemożliwych!
Aleksandra Jaworska
listopad 14, 2020

Popularność świętowania urodzin wynika głównie z faktu, że to nasz dzień. Wszystkie oczy skierowane w jeden punkt. Nas samych. Dlatego też świętowanie z bliskimi ma tak duże znaczenie. W dzień taki jak urodziny lubimy mieć obok siebie znajome twarze. 

Tradycją obchodów urodzin w kulturze europejskiej jest tort urodzinowy, który ozdobiony jest specjalnymi świeczkami w liczbie odpowiadającej wiekowi jubilata. Jubilat ma za zadanie zdmuchnąć świeczki, najlepiej wszystkie za jednym razem. 

Innym zwyczajem jest śpiewanie jubilatowi specjalnej piosenki - w Polsce jest to „Sto lat”. Jeszcze innym, uwarunkowanym indywidualnie zwyczajem, jest organizowanie urodzin dla jubilata. Na imprezie urodzinowej powinno się pojawić jego najbliższe otoczenie. 

Urodziny bez gości

Nietypowych urodzin doświadczył pewien chłopiec z Arizony. Na widok zdjęcia, które jego mama umieściła w sieci, łzy same cisną się do oczu. Na przyjęcie urodzinowe 6 - letniego Teddy’ego Mazziniego nie przyszedł bowiem żaden z zaproszonych gości. 

Mama malucha zorganizowała jego przyjęcie w pizzeriim na które było zaproszonych 32 dzieciaków. Tylko kilkoro rodziców poinformowało o nieobecności swoich pociech. Smutne zdjęcie chłopca trafiło do Internetu. Odzew internautów był tylko kwestią czasu.

Urodziny w pizzerii
CBS Philly

Zaraz po publikacji, do chłopca i jego mamy, zaczęły spływać tysiące życzeń i oraz słów pełnych życzliwości. Niespodziankę małemu chłopcu postanowiły też zrobić lokalne drużyny sportowe.  Phoenix Suns NBA i Phoenix Rising MLS zaprosiły Teddy’ego na mecz. 

 - Będziemy czytać na głos wszystkie życzenia nadesłane przez internautów - zapowiedziała pani Mazzini, jednocześnie podejmując się ponownej organizacji urodzin syna w mniejszym, rodzinnym gronie. 

Sieć niejednokrotnie pokazała, jaka siła w niej drzemie. Pierwszą zaletą jest ogromna prędkość, z jaką informacje docierają do odbiorcy. Drugą z pewnością jest efekt, który trudno przewidzieć. Opublikowane na Facebook’u zdjęcie może wywołać lawinę różnorodnych reakcji.

 

 

Źródło: Fakt.pl

 

Komentarze
Delicje
izek/gotujmy.pl
Przepisy Chowane w barku na kluczyk zaraz po zakupie w Peweksie. Niezapomniane delicje. Teraz łatwo możesz zrobić je w domu
Te ciastka stały się prawdziwym hitem, odkąd trafiły do polskich sklepów. Czas zrobić je samemu. To proste! Najlepszy przepis na delicje specjalnie dla was!
Hubert Rój
listopad 13, 2020

Pochodzące z Wielkiej Brytanii delicje to nieodłączny element różnego rodzaju podwieczorków i innych posiedzeń przy kawie i herbacie. Pomyśleć, że były takie czasy, gdy rodzice świeżo kupione ciasteczka chowali przed swoimi dziećmi pod kluczem… Dzisiaj w czasie powszechnej dostępności wielu towarów nie pamiętamy już o tych zabawnych historiach. Warto więc zaskoczyć swoich najbliższych delicjami domowymi, przygotowanymi w swojej kuchni. Jak je przyrządzić? Będzie to niezwykle proste. Podczas przygotowania musimy skupić się na trzech głównych składnikach delicji – chodzi o świeży, miękki biszkopt, smaczną, dość kwaśną galaretkę i rozpływającą się w ustach polewę czekoladową. Glazura z czekolady i gotowa galaretka to pestka. Najwięcej uwagi warto poświęcić więc małym, okrągłym biszkoptom. Poniżej przepis na delicje szampańskie: Składniki: 3 jaja 80 g cukru pudru 80 g mąki pszennej 1 galaretka owocowa o dowolnym smaku 2 tabliczki czekolady 1 łyżka oleju Przygotowanie: Białka jaj ubijamy w głębokim naczyniu Dodajemy stopniowo cukier i żółtka, nadal ucierając masę. Gdy otrzymamy gładką pianę, dodajemy przesianą mąkę. Formujemy okrągłe kształty na blasze za pomocą łyżki. Pieczemy ok. 10 min w temperaturze 180 st. C. Studzimy biszkopty. Galaretkę rozpuszczamy, po czym wlewamy ją do naczynia na grubość ok. 3 mm. Po schłodzeniu wykrajamy okrągłe formy, takich samych kształtów jak nasze biszkopty. Wycięte galaretki układamy na biszkoptach. Chłodzimy nasze podstawy pod delicje w lodówce. Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej, po czym dodajemy do niej nieco oleju. Po ostudzeniu czekolady moczymy każdy biszkopt w polewie. Odstawiamy do zastygnięcia. Źródło: mojewypieki.com

Przeczytaj