Tylko pozazdrościć. Nie dość, że piękna i utalentowana, to i jeszcze uzdolniona w temacie kulinariów.

40-letnia dziś aktorka zdobyła szeroką popularność i sympatię widzów dzięki roli nieco roztrzepanej Violetty Kubasińskiej w serialowym hicie TVN-u „Brzydula”. Po ponad 10 latach od emisji pierwszej odsłony komediowego serialu Małgosia powróciła do swojej brawurowej roli i rozśmiesza nas na ekranie swoimi żartami i gafami.

Oprócz gry w serialach, filmach i reklamach, serialowa Viola znajduje także czas na swoje małe przyjemności.

Taką jest dla Małgorzaty Sochy pieczenie ciast. Aktorka nie wstydzi się swojego hobby i dzieli się swoimi dokonaniami w sieciach społecznościowych. Wypieki Małgosi Sochy robią wrażenie. Aktorka znów pochwaliła się na swoim Instagramie perfekcyjnym ciastem czekoladowym.

Zobacz także:

Aktorka na załączonej fotografii smakuje z uśmiechem ciasto. Obok talerzyka ze skromnym kawałkiem czekoladowego brownie znajduje się zaś kawa.

Nieprzypadkowo. Latte, espresso, albo zwykła czarna zalewajka – każda kawa świetnie będzie współgrała z tym mocno czekoladowym deserem.

Przepis na ciasto czekoladowe Małgosi Sochy

Składniki na ciasto:

  • 20 dag masła (kostka)
  • 20 dag czekolady gorzkiej 64% (2 tabliczki)
  • 4 jajka
  • Szklanka cukru pudru
  • 20 dag mąki (Małgosia używa w swojej wersji wegańskiej mąki z migdałów)
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • Podwójne espresso (ok. filiżanka mocnej, ciemnej kawy)
  • 2 kieliszki wódki

Składniki na polewę:

  • 5 dag czekolady (ok. pół tabliczki)
  • 50 ml słodkiej śmietanki  30% lub 36%
  • Zimna woda – 2 łyżeczki
  • 1 łyżeczka żelatyny

Przygotowanie:

  1. Oddzielcie białka od żółtek.
  2. Żółtka utrzyjcie z ¾ cukru.
  3. Rozpuśćcie w kąpieli wodnej czekoladę z masłem.
  4. Po rozpuszczeniu dodajcie do niej mąkę i proszek do pieczenia.
  5. Całość zmiksujcie i dodajcie kawę i wódkę.
  6. Ubijcie masę delikatnie masę czekoladową z białkami i resztą cukru.
  7. Pieczcie w piekarniku rozgrzanym do temp. 180 st. C przez ok. 50 min.
  8. Przygotujcie polewę. Żelatynę rozpuśćcie, czekoladę także i połączcie ją ze śmietanką.
  9. Potem połączcie wszystko razem i zostawcie na chwilę do stężania.
  10. Następnie polejcie polewą ciasto i odstawcie do stężenia.