Makłowicz: "Moja żona nie mówi mi, co mam gotować”. Małżeństwo Makłowiczów to przepis na sukces?
ONS.pl
Newsy

Makłowicz: „Moja żona nie mówi mi, co mam gotować”. Małżeństwo Makłowiczów to przepis na sukces?

Małżeństwo Agnieszki i Roberta Makłowiczów to świetny przykład tego, jak można pogodzić życie rodzinne i zawodowe. Poznajcie ich historię!

W polskim kulinarnym show-biznesie nie ma chyba większej gwiazdy niż Robert Makłowicz. Prezenter gotuje przed kamerami od ponad dwudziestu lat – kiedyś w telewizji, dziś w internecie. Jego popularność nie słabnie i kolejne pokolenia korzystają z przepisów Makłowicza. Co jest sekretem jego sukcesu? Duży wpływ na powodzenie Roberta i energię do działania ma jego żona, Agnieszka Makłowicz!

Magda Gessler odpowiada na pytania

Wyjątkowa ceremonia zaślubin Makłowiczów

Robert i Agnieszka pobrali się w 1991 roku w niestandardowym jak na tamte czasy miejscu, bo w Armenii! Wybrali ten kraj ze względu na rodzinne korzenie Roberta. Jego przodkowie pochodzili z Polski, Ukrainy i Armenii. Sam ślub trwał podobno aż… pięć godzin!

Ceremonia trwała pięć godzin i trochę przypominała ślub w cerkwi - kapłan nakładał młodej parze korony na głowy, stojąc do wiernych tyłem

Co ciekawe, przez większość czasu młoda para nie wiedziała nawet, co mówi ksiądz prowadzący ceremonię:

Nic nie rozumiałem, bo ksiądz mówił po ormiańsku – powiedział Makłowicz

Para doczekała się dwóch synów – Mikołaja, który wraz z ojcem Robertem prowadzi sklep winiarski oraz Ferdynanda, który został prawnikiem.

Zobacz także
Cygańska zupa gulaszowa wg Roberta Makłowicza. Po prostu hit (częściowo z mrożonki!)

Zupa gulaszowa Roberta Makłowicza. Przepis z „Podróży kulinarnych”

Makłowicz zszokowany tym, co Polacy dodają do rosołu. "Próbowałem i świnki morskie przy tym, to nic"

Makłowicz zszokowany tym, co Polacy dodają do rosołu: „Próbowałem i świnki morskie przy tym, to nic”

Przedsiębiorcza żona Makłowicza

Okazuje się, że to Agnieszka Makłowicz wpadła na pomysł programu kulinarnego, którego prowadzącym miał zostać Robert. Do tego małżeństwo długo pracowało razem nad programem:

Agnieszka była nie tylko pomysłodawczynią, ale też producentką wszystkich serii. Pozwoliło to w sposób unikalny i szczęśliwy dla nich połączyć pracę, pasję podróżowania, a na dodatek - życie rodzinne

Taki układ wydaje się odpowiadać zarówno Robertowi, jak i Agnieszce. Prezenter podkreśla, że nie przeszkadzają sobie w pracy:

Moja żona nie mówi mi, co mam gotować, a ja nie wtrącam się do spraw technicznych. A dzięki temu jesteśmy razem. Jeśli człowiek połowę czasu spędza w hotelach, to przyjemniej się obudzić u boku kogoś bliskiego

Choć dziś Robert Makłowicz nie występuje już w Telewizji Polskiej, prowadzi własny kanał na YouTube, który cieszy się ogromną popularnością.

źródło: viva.pl, pomponik.pl

Czytaj także:

Robert Makłowicz zdradził recepturę na paschę z twarogu z wiaderka. Przepis jest niezawodny
ONS, AdobeStock
Newsy
Robert Makłowicz zdradził recepturę na paschę z twarogu z wiaderka. Przepis jest niezawodny
Do zrobienia tradycyjnej paschy wystarczy wam drobno zmielony twaróg i kilka składników. Zobaczcie, jak robi ją Robert Makłowicz!

Choć Robert Makłowicz nie występuje już w telewizji, nadal jest bardzo aktywny jako dziennikarz kulinarny. Makłowicz prowadzi swój własny kanał na YouTube, gdzie regularnie publikuje filmy realizowane w bardzo podobny sposób, jak znane Polakom programy Roberta Makłowicza emitowane kiedyś w telewizji. Ostatnio pochwalił się własnym przepisem na paschę wielkanocną – sprawdźcie, jak łatwo ją przygotować! Przepis na Paschę Wielkanocną od Roberta Makłowicza Tradycyjną Paschę Wielkanocną z łatwością zrobicie stosując się do wskazówek Roberta Makłowicza. Do przygotowania ciasta według jego przepisu, potrzebne wam będą składniki z poniższej listy: Składniki: 1 kilogram drobno zmielonego twarogu na sernik 1 szklanka cukru pudru 1 opakowanie cukru pudru z wanilią 3 jajka Szczypta kardamonu Garść kandyzowanej skórki pomarańczowej Garść rodzynek Starta skórka z cytryny Sól Przygotowanie: Zalejcie rodzynki gorącą wodą i odstawcie na chwilę, by zmiękły. Odcedźcie. Do miski włóżcie cały twaróg. Dodajcie 3 jajka, szklankę cukru i 1 opakowanie cukru pudru z wanilią. Wsypcie odcedzone rodzynki i dodajcie przyprawy: szczyptę kardamonu, sól oraz skórkę pomarańczową i skórkę z cytryny. Bardzo dokładnie wymieszajcie do połączenia wszystkich składników tak, by masa była idealnie gładka. Weźcie duży durszlak i wyłóżcie go gazą. Wylejcie do środka masę serową. Przykryjcie gazą i odstawcie do lodówki na 12 godzin. Po upływie podanego czasu wyjmijcie durszlak z lodówki. Przełóżcie masę na talerz i udekorujcie bakaliami. Smacznego! Fani zachwyceni przepisem Pod opublikowanym na YouTube filmie z przepisem napisano już mnóstwo pochlebnych komentarzy. Fani Roberta są oczarowani jego...

Makłowicz Robert
TikTok
Newsy
Aż trudno uwierzyć, co Makłowicz dał do zjedzenia swojemu psu. To wideo podbija sieć
Robert Makłowicz słynął do tej pory z ogromnej kulinarnej wiedzy. Kto by pomyślał, że słynny podróżnik to aż taki zgrywus!

Po zakończeniu przygody z TVP, Robert Makłowicz nie narzeka na nudę. Legenda polskiej telewizji najpierw znalazła się ze swoimi programami na antenie konkurencyjnej stacji, a ostatnio zdecydowała się na pójście inną drogą. Makłowicz stawia na nowe media Tym wyborem dla Makłowicza był internet. Pan Robert zgodnie z duchem czasu założył kanał w serwisie YouTube. Wyniki oglądalności nowych odcinków jego kulinarnych podróży mówią same za siebie. Makłowicz czuje się w wirtualnej rzeczywistości, jak ryba w wodzie! Oczywiście nie znajomość nowinek informatycznych sprawia, że publika byłej gwiazdy TVP nie maleje. Również cele podróży nie są już wabikiem na internetową publiczność. Odpowiedzią na sukces Makłowicza w sieci jest oczywiście jego silna, charyzmatyczna osobowość. Każdy jednak sukces wymaga także pracy. Podróżnik wie, że praca sama się za niego nie zrobi i sumiennie przemierza Polskę w poszukiwaniu nowych i starych smaków, które przedstawia cyklicznie w postaci nowych filmików na YouTube. Internetowy humor pana Roberta Oprócz „tradycyjnej” działalności, pan Robert udziela się także w innych sieciach społecznościowych. Dość aktywnie prowadzi profil na Instagramie, gdzie od czasu do czasu publikuje różnego rodzaju ciekawe zdjęcia. Makłowicz pojawił się ostatnio także w ciekawym filmiku w portalu TikTok. Właśnie tam mogliśmy zobaczyć, jak pan Robert karmi swojego psa. Nie uwierzycie własnym oczom, gdy zobaczycie czym zajada się czworonogi podopieczny Makłowicza. Popatrzcie:   @nnuben1 ##vrial ##fyp ##dlaciebie ##maklowicz ♬ dźwięk oryginalny - NnubeN1   Słyszeliście ten śmiech pana Roberta? A co jeżeli świeży koper rzeczywiście złagodzi psie niestrawności i wzdęcia? Nie od...

Robert Makłowicz spróbował kiszonych śledzi. Jego reakcja zaskakuje
Robert Makłowicz/YouTube.com
Newsy
Robert Makłowicz spróbował kiszonych śledzi. Jego reakcja zaskakuje
Surströmming, czyli kiszony śledź to kontrowersyjny przysmak szwedzkiej kuchni. Robert Makłowicz odważył się spróbować słynnych śledzi!

Choć Robert Makłowicz nie występuje już w telewizji, jego sława wcale nie przemija. Wszystko dzięki temu, że prezenter zaczął prowadzić własny kanał podróżniczo-kulinarny w internecie! Regularnie udostępnia na nim filmy utrzymane w konwencji dawnych „Podróży kulinarnych Roberta Makłowicza”, gdzie odwiedza różne regiony Polski oraz obce kraje w poszukiwaniu ciekawych smaków, którymi może podzielić się z widzami. Kanał Makłowicza jest bardzo popularny – obserwuje go ponad 320 tysięcy osób, a najpopularniejsze filmy zostały obejrzane nawet 700 tysięcy razy! Chętnie dzieli się na nim ciekawymi, poznanymi podczas podróży przepisami. W najnowszym filmie Makłowicz próbuje kontrowersyjnego dania „surströmming”, czyli szwedzkich kiszonych śledzi. Sprawdźcie sami! Kiszone śledzie surströmming Surströmming, czyli kiszony śledź to jedna z typowych szwedzkich potraw, przyrządzanych tylko w tym kraju. Ryby zalewa się wodą z dużą ilością soli i kisi przez co najmniej 6 miesięcy, dzięki czemu śledź się nie psuje. Po ukiszeniu ma bardzo mocny, niezbyt przyjemny zapach i lekko kwaśny smak. Zapach kiszonych śledzi podobno jest jedną z najsilniejszych i najgorszych woni na świecie. Można kupić puszki tych śledzi w internecie, jednak sprzedający radzą, by lepiej nie otwierać ich w domu, ponieważ zapach jest nie do zniesienia! Jak więc Szwedzi są w stanie to jeść? Makłowicz próbuje kiszonych śledzi Postanowił się o tym przekonać Robert Makłowicz, który uwielbia próbować nowych rzeczy i niestraszne mu nawet takie frykasy jak kiszony śledź. Wybrał się do Szwecji, by spróbować tej potrawy, a wszystko uwiecznił na filmie o wdzięcznym tytule „W królestwie kiszonego śledzia”. Makłowicz spróbował surströmming w...

Makłowicz stworzył gotowe sosy i dania Makłowicz Menu. Kupicie je w Lidlu
ONS/Adobe Stock
Newsy
Makłowicz stworzył gotowe sosy i dania Makłowicz Menu. Kupicie je w Lidlu
Świetna wiadomość dla wszystkich fanów Roberta Makłowicza! 

Robert Makłowicz to niewątpliwie najpopularniejszy polski kucharz, który zaskarbił sobie miłość zarówno młodszych, jak i starszych. Swoją popularność zdobył prowadząc kultowy program w Telewizji Polskiej – „Makłowicz w podróży”, gdzie zaznajamiał Polaków nie tylko z zagranicznymi, czasem nawet egzotycznymi kuchniami, ale także ze zwyczajami, kulturą oraz historią miejsc, do których podróżował.  Obecnie Robert Makłowicz prowadzi własny portal kulinarny maklowicz.pl, a także kanał na YouTube, gdzie kontynuuje zwyczaj gotowania w podróży edukując przy tym swoich widzów. Gwiazdor jednak wziął ostatnio udział w zupełnie nowym projekcie, którym było stworzenie własnej linii dań i sosów! Makłowicz Menu – nowa marka w Lidlu Produkty stworzone przez mistrza gastronomii dostępne będą w sieci sklepów Lidl. Wszystkie inspirowane są kuchniami świata. Jakich specjałów będą mogli spróbować fani kucharza? Sosu do spaghetti (480 g) Ostrego sosu meksykańskiego (500 g) Azjatyckiego sosu słodko-kwaśnego (500 g) Wszystkie sosy do dań kosztują 6,99 zł za słoik i weszły do sieci supermarketów już 12 kwietnia.  Od 19 kwietnia do Lidla zostaną wprowadzone także gotowe dania sygnowane nazwiskiem Makłowicza, chociaż, jak poinformował sam kucharz, na razie produkty będą dostępne tylko na Mazowszu i w Wielkopolsce. Będą to: Tajskie czerwone curry z kurczakiem i ryżem (11,99 zł) Marokański kurczak z kaszą bulgur (11,99 zł) Dania te będą znajdować się w strefie chłodniczej. Fani Makłowicza zachwyceni Pod zdjęciem, na którym Makłowicz poinformował o nowej linii produktów swojego autorstwa, nie brakuje głosów zachwytu. Fani od razu zadeklarowali, że sięgną po nowości, które...