Majówka już blisko. W Auchan cena grilla zwal z nóg. Takiej promocji jeszcze nie było
AdobeStock
Newsy

Majówka już blisko. W Auchan cena grilla zwala z nóg. Takiej promocji jeszcze nie było

Jeszcze przez dwa dni kupicie grille ogrodowe w sklepach Auchan w bardzo atrakcyjnych cenach! Sprawdźcie szczegóły.
Katarzyna Wyborska
kwiecień 15, 2021

Choć na razie pogoda nie dopisuje, supermarkety już przygotowały atrakcyjne oferty i promocje na majówkę. W sklepach sieci Auchan od dziś do 17 kwietnia można kupić grille węglowe i gazowe w bardzo atrakcyjnych cenach! Warto skorzystać z promocji nawet, jeśli majówka będzie chłodna – w końcu grill się przyda przez całe lato!

Magda Gessler odpowiada na pytania

Grille w Auchan

Sieć Auchan przygotowała już promocje na niezbędny w trakcie majówki sprzęt, czyli grille! Sprawdźcie, co możecie kupić teraz dużo taniej:

  • Grill węglowy Apollo: 79,99 zł (było 98,99 zł)
  • Grill rodzinny węglowy Zeus: 249 zł (było 329 zł)
  • Grill węglowy Manchester: 129 zł z kartą Skarbonka (149 zł bez karty)
  • Grill gazowy Indiana 3+1: 799 zł (było 999 zł)
  • Grill gazowy Teksas 4+1: 899 zł (było 1199 zł)
  • Grill gazowy Alaska 3 palniki: 599 zł z kartą Skarbonka (699 zł bez karty)

Śpieszcie się, ponieważ promocja potrwa tylko do 17 kwietnia.

Zobacz także

Przepis na marynowaną karkówkę z grilla

Żadne spotkanie przy grillu nie może się obejść bez marynowanej karkówki. Przyrządzicie ją łatwo z poniższego przepisu. Potrzebne wam będą te składniki:

Składniki:

  • 1 cebula
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżeczki kminku mielonego
  • 1 łyżeczka mielonej kolendry
  • 1 łyżeczka ostrej papryki mielonej
  • 1 łyżeczka pieprzu mielonego
  • 1 łyżeczka cukru
  • ¾ łyżeczki soli
  • 2 łyżki octu winnego
  • 80 ml oleju

Przygotowanie:

  1. Obierzcie cebulę i czosnek. Cebulę posiekajcie drobno, a czosnek przeciśnijcie przez praskę.
  2. Do miski włóżcie pokrojone warzywa, dodajcie wszystkie przyprawy i wlejcie ocet winny oraz olej. Wymieszajcie.
  3. Umyjcie karkówkę i osuszcie papierowymi ręcznikami. Podzielcie na kotlety.
  4. Włóżcie kotlety z karkówki do zamykanego pojemnika i wlejcie marynatę. Dokładnie natrzyjcie nią mięso i odstawcie do lodówki na dobę.
  5. Przed grillowaniem odsączcie kotlety z marynaty i połóżcie na tackach aluminiowych. Grillujcie przez 8-10 minut z obu stron, co jakiś czas smarując je marynatą. Smacznego!

Czytaj także:

Komentarze