
Magdalena Stużyńska ma pewien ciekawy sposób na głód. Patrząc na jej sylwetkę widać, że jej metoda działa.
Kim jest Magdalena Stużyńska?
Magdalena Stużyńska urodziła się w 1974 w Giżycku. To polska aktorka, prezenterka telewizyjna i artystka kabaretowa. Jako młoda dziewczyna Magdalena wyprowadziła się z rodzicami do Warszawy, gdzie skończyła liceum. Należała do ogniska teatralnego przy Teatrze Ochoty.
Mając zaledwie 15 lat, Stużyńska wystąpiła w spektaklu teatralnym „Eksperyment" w reżyserii Haliny Machulskiej. Jako 16-latka zadebiutowała na dużym ekranie rolą narkomanki w filmie „Brama do raju" w reżyserii Ryszarda Mocha. W 1997 roku, ukończyła studia na Wydziale Wiedzy o Teatrze Akademii Teatralnej im. Aleksandra Zelwerowicza w Warszawie. Największą popularność przyniosła jej rola Marcysi w serialu „Złotopolscy".
Obecnie aktorka jest związana z warszawskim Teatrem Kwadrat. Jest też gwiazdą serialu telewizji Polsat - „Przyjaciółki", za którą dostała nominację do nagrody Telekamery w kategorii Aktorka.
Jej talent aktorski mogliśmy również podziwiać w takich serialach, jak: „Na dobre i na złe", „Hotel 52" czy „Rodzinka.pl". Prywatnie jest żoną biznesmena, Łukasza Brauera, z którym ma dwóch synów: Brunona i Gustawa.
Sekret smukłej figury Magdaleny Stużyńskiej
Magdalena Stużyńska ma 48 lat, ale wygląda na o wiele mniej. Jak jej się udaje utrzymać tak doskonałą formę? Aktorka stosuje garść kluczowych zasad:
- spożywa dużo warzyw
- w jej diecie znajdziemy też mięso, ryby i nabiał - mięso jak najchudsze, najczęściej wybiera drób z ferm ekologicznych, cielęcinę, lubi także wołowinę
- je niewielkie posiłki cztery czy pięć razy dziennie, co 3-4 godziny
- ostatni posiłek zjada nie później niż 3 godziny przed snem
- warzywa zawsze przygotowuje na parze - bez dodatków w postaci sosów czy sera
- lubi świeże i suszone zioła
- by oczyścić organizm z toksyn, pije dużo wody z sokiem z cytryny
Co robi, gdy dopada ją głód?
Każdego z nas dopada czasami uporczywy głód. W takich chwilach aktorka zwykle sięga po pewien nietypowy napój. To szklanka ciepłej wody z wyciśniętą cytryną, jogurt naturalny lub serek typu light. To niskokaloryczne i w pełni wartościowe produkty, które w mig zapewniają organizmowi poczucie sytości.
Przykładowy jadłospis Magdaleny Stużyńskiej
- Śniadanie: Chrupki chleb, wędlina drobiowa, owoc;
- 2. śniadanie: serek wiejski, łyżeczka dżemu;
- Obiad: ryba z łyżką oliwy, ryż brązowy;
- Kolacja: grillowany filet z kurczaka, sałata.
Źródło: Na Żywo, styl.pl