Magdalena Cielecka nie wygląda na swoje 50 lat. Tajemnicą jest dieta, co jada aktorka?
ONS.pl
Newsy

Magdalena Cielecka nie wygląda na swoje 50 lat. Tajemnicą jest jej dieta. Co jada aktorka?

50 lat, młodzieńczy wygląd i szczupła sylwetka. Śniadanie, to najważniejszy posiłek Magdaleny Cieleckiej.

Magdalena Cielecka, choć zagrała dziesiątki ról filmowych i teatralnych, chyba najbardziej rozpoznawalna stała się po roli Izabeli w „Pitbullu” i tytułowej Chyłki w serialu adwokackim „Chyłka". Jednak jej pierwszą i najważniejszą poważną rolą było odegranie postaci Anny w filmie „Pokuszenie”. To za tę kreację odebrała najwięcej nagród. Jaka jest Magda Cielecka poza tym, że jest piękną i utalentowaną kobietą?

Magda Gessler odpowiada na pytania

50. urodziny Magdalena Cielecka świętuje z przyjaciółmi

Aktorka obchodziła właśnie swoje 50. urodziny. Pół wieku życia to ważny i uroczysty jubileusz. Przy tej okazji jej przyjaciółka, równie popularna aktorka Maja Ostaszewska, opublikowała na swoim Instagramie wiele wspólnych zdjęć i zamieściła kilka komplementów:

- Ta oto piękna, wybitnie utalentowana, odważna, wspaniała i jedyna taka, moja bliska przyjaciółka obchodzi dziś ważne urodziny! Widzimy się i osobiście powiem jej co najważniejsze.

Zwróciła się też do fanów gwiazdy o przesyłanie życzeń i wyrazów sympatii:

- A Was proszę wysyłajcie jej najcieplejsze życzenia i myśli, bo zasługuje na wszystko, co najlepsze!!! Dziękuję za naszą przyjaźń przez te wszystkie lata! Za wsparcie i inspirację, za wspólny śmiech i łzy… Niech trwa.

Choć w wywiadach, jakich udziela 50-latka często wspomina, że jest wymagającą i trudną osobą oraz nie najłatwiej jest z nią żyć, najwyraźniej przyjaciele, a szczególnie jedna przyjaciółka, ma na ten temat inne zdanie.

Zobacz także
Maja Ostaszewska nigdy nie jadła schabowego: „Już sam zapach mięsa jest odpychający"

Maja Ostaszewska nigdy nie jadła schabowego: „Już sam zapach mięsa jest odpychający"

Daria Widawska ma 44 lata, słabość do słodyczy i fenomenalny wygląd. Jak ona to robi?

Daria Widawska ma 44 lata, słabość do słodyczy i fenomenalny wygląd. Jak ona to robi?

Co jeść, żeby w wieku 50 lat wyglądać jak Magdalena Cielecka?

Aktorka w swoich mediach społecznościowych oraz licznych wywiadach powtarza, że najważniejszym posiłkiem w ciągu dnia jest dla niej śniadanie. Nie zapomina o nim nawet wtedy, gdy musi bardzo wcześniej wstać, żeby zdążyć na plan.

Co jada na szybkie śniadanie?

  • Mieszankę płatków żytnich z amarantusem oraz orzechami, suszonymi owocami, kardamonem i kurkumą. To wszystko zalewa mlekiem roślinnym
  • Popija to szklanka ciepłej wody z imbirem, cytryna i miodem

Gdy jednak nie musi rano się spieszyć, celebruje śniadania przygotowując sobie omlet, jajka na miękko, kaszę jaglaną, koktajl owocowy. Do tego niespiesznie pije kawę i przegląda prasę.

Gdy aktorka ma czas, z dużą przyjemnością sama gotuje. Wybiera naturalną żywność, a po produkty zwykle chodzi na pobliski bazarek. Główne składniki jej potraw to:

  • Makarony
  • Oliwa
  • Czosnek
  • Tofu
  • Ser
  • Jajka
  • Owoce morza

Ważnym elementem kuchni Magdaleny Cieleckiej są sezonowe produkty. Gwiazda jada zgodnie z porami roku, zdarza się, że w sezonie jada kilka dni z rzędu szparagi, a gdy zaczyna się sezon na kurki, przerzuca się na nie.

Aktorka nie stosuje żadnej diety, nie głodzi się, a nawet nie jada ściśle określonej ilości posiłków w ciągu dnia. Restrykcyjnie pilnuje tylko tego, żeby w ciągu dnia zjeść śniadanie.

Źródło: poradyfit.pl, beszamel.se.pl, plejada.pl, Instagram/ostaszewskamaja

43- letnia Magdalena Boczarska czasem sobie folguje: "znacie dziewczynę, która nie lubi bezy?"
ONS.pl
Newsy
44-letnia Magdalena Boczarska unika 2 produktów. Raz w miesiącu pozwala sobie jednak na małe grzeszki
Szczupła, wysportowana, kobieca i świadoma swoich wdzięków. Magdalena Boczrska mówi, że dopiero z czasem przestała walczyć ze sobą. To sport i dieta dały jej poczucie siły i pozwoliły na pełną akceptację siebie.

Magdalena Boczarska zagrała w wielu filmach, może pamiętacie ją z „Jak się pozbyć cellulitu” czy „Listów do M 4”. Grała też w serialach, sztukach teatralnych i odebrała wiele ważnych aktorskich nagród. Jednak uwagę szerokiej publiczności przykuła jej główna rola w filmie reżyserowanym przez Marię Sadowską - „Sztuka kochania”. Wcieliła się w nim w rolę, znanej w latach 80. seksuolożki, Michaliny Wisłockiej. Zagrała ją z czasów wczesnej młodości i wieku średniego. W każdej z odsłon wypadła świetnie. A jaka prywatnie jest aktorka? Jak jada Magdalena Boczarska? Filmowa Michalina Wisłocka była tęższa od grającej ją aktorki. 43-latka musiała więc przytyć, żeby wyglądać tak, jak kobiety w latach 70. i 80. I choć na co dzień aktorka jest szczupła i wysportowana, jak każda kobieta ma kompleksy: - Znacie dziewczynę, która czuje się zbyt chuda? Albo nie lubi bezy? Aktorka unika w posiłkach glutenu i nabiału, jednak raz w miesiącu wyskakuje na piwo lub bezę. Uwielbia też frytki, choć serwuje sobie wersję nie z ziemniaków, tylko z batatów: - Czasem grzeszę, ale rozsądnie, mówiąc sobie: może to i frytki, ale ze zdrowszego warzywa i nieprzetworzone.         Wyświetl ten post na Instagramie                       Post udostępniony przez Magdalena Boczarska (@magda_boczarska) Zdrowe produkty, regularne posiłki to podstawa podejścia do żywienia Magdaleny Boczarskiej. Co radzi czytelniczkom magazynu „Women Health"? - Zamiast batonika, zjedz kaszę jaglaną z bakaliami i miodem. Najpierw ją podpraż, aż zacznie dymić, potem gotuj 20 min (2,5 razy więcej wody niż...

Magdalena Stużyńska ma nietypowy sposób na nagły głód. Sięga po szklankę wody z 1 dodatkiem
ONS.pl
Newsy
Magdalena Stużyńska ma nietypowy sposób na nagły głód. Sięga po szklankę wody z 1 dodatkiem
Magdalena Stużyńska od lat zachwyca doskonałą formą. Jesteście ciekawi, jaką stosuje dietę?

Magdalena Stużyńska ma pewien ciekawy sposób na głód. Patrząc na jej sylwetkę widać, że jej metoda działa. Kim jest Magdalena Stużyńska? Magdalena Stużyńska urodziła się w 1974 w Giżycku. To polska aktorka, prezenterka telewizyjna i artystka kabaretowa. Jako młoda dziewczyna Magdalena wyprowadziła się z rodzicami do Warszawy, gdzie skończyła liceum. Należała do ogniska teatralnego przy Teatrze Ochoty. Mając zaledwie 15 lat, Stużyńska wystąpiła w spektaklu teatralnym „Eksperyment" w reżyserii Haliny Machulskiej. Jako 16-latka zadebiutowała na dużym ekranie rolą narkomanki w filmie „Brama do raju" w reżyserii Ryszarda Mocha. W 1997 roku, ukończyła studia na Wydziale Wiedzy o Teatrze Akademii Teatralnej im. Aleksandra Zelwerowicza w Warszawie. Największą popularność przyniosła jej rola Marcysi w serialu „Złotopolscy". Obecnie aktorka jest związana z warszawskim Teatrem Kwadrat. Jest też gwiazdą serialu telewizji Polsat - „Przyjaciółki", za którą dostała nominację do nagrody Telekamery w kategorii Aktorka. Wyświetl ten post na Instagramie Post udostępniony przez Magdalena Stużyńska (@magdalenastuzynska) Jej talent aktorski mogliśmy również podziwiać w takich serialach, jak: „Na dobre i na złe", „Hotel 52" czy „Rodzinka.pl". Prywatnie jest żoną biznesmena, Łukasza Brauera, z którym ma dwóch synów: Brunona i Gustawa. Sekret smukłej figury Magdaleny Stużyńskiej Magdalena Stużyńska ma 48 lat, ale wygląda na o wiele mniej. Jak jej się udaje utrzymać tak doskonałą formę? Aktorka stosuje garść kluczowych zasad: spożywa dużo warzyw w jej diecie znajdziemy też mięso, ryby i nabiał -...

Joanna Jędrzejczyk ma wagę piórkową i mnóstwo siły na ringu. Zdziwicie się, czym się objada
ONS.pl
Newsy
Mistrzyni świata z Polski ma wagę słomkową i mnóstwo siły na ringu. Zdziwicie się, czym się objada
Sprawdźcie, jakie są ulubione posiłki tej walecznej zawodniczki!

Joanna Jędrzejczyk to światowej klasy zawodniczka sztuk walki. Joanna trzykrotnie była zawodową mistrzynią świata i dwukrotnie mistrzynią Europy. Joanna Jędrzejczyk walczy w wadze słomkowej, czyli przed walką musi dbać o to, by jej masa ciała mieściła się w granicy 52 kilogramów. Dieta Joanny Jędrzejczyk Joanna Jędrzejczyk uwielbia gotować. Lubi słodycze, ale gdy przygotowuje się do walk, musi chudnąć prawie 10 kg do 52 kg, by zmieścić się w wadze piórkowej. Stosuje wtedy specjalnie opracowaną dietę, która pozwala jej utracić tak dużą masę ciała. Codzienna dieta Jędrzejczyk Joanna musi jeść sporo przekąsek. Potrzebuje dużo energii. Jej popisową przekąską są batony energetyczne z orzechami, miodem, wiórkami kokosowymi i suszonymi owocami. Jako profesjonalny sportowiec, Joanna potrzebuje naprawdę dużo kalorii. To wartości sięgające ok. 4000 do 6000 kalorii dziennie! Oczywiście zależy to od intensywności treningu i okresu przygotowań. Najłatwiej zjeść tak dużo kalorii właśnie dzięki dużej ilości wysokoenergetycznych przegryzek między posiłkami. Ulubione śniadanie Joanny Jędrzejczyk Joanna Jędrzejczyk bardzo lubi jajka na śniadanie . Przed walką zamawia zawsze jajka sadzone, najlepiej z płynnym środkiem. Przed walką Asia stosuje też dietę bezglutenową. Mówi, że czuje się na niej najlepiej. Na co dzień nie unika ona jednak glutenu. Kocha dietę włoską, więc jada też pizzę lub makarony. Awokado jest jednym z ulubionych owoców Joanny właśnie ze względu na to, że dostarcza dużo zdrowych tłuszczów. Na Instagramie Joanna Jędrzejczyk często dzieli się swoimi pomysłami na śniadanie. Jada często boczek, czasami dodaje też pomidorki koktajlowe, szpinak. Kocha łączyć jajka z innymi dodatkami. Joanna smaży zazwyczaj jajka na maśle klarowanym, ale czasami robi to na oliwie lub wystarcza jej...

Maja Ostaszewska nigdy nie jadła schabowego: „Już sam zapach mięsa jest odpychający"
ONS.pl/Adobe Stock
Newsy
Maja Ostaszewska nigdy nie jadła schabowego: „Już sam zapach mięsa jest odpychający"
Mówi się, że jak mięso ma zapach, to znaczy, że jest nieświeże. Jednak dla osób, które nie jadają mięsa, każde mięso nieprzyjemnie pachnie. Opowiada o tym Maja Ostaszewska - aktorka i wegetarianka.

Maja Ostaszewska jest jedną z pierwszych osób publicznych, które nie jedzą mięsa od urodzenia. W czasach, gdy się wychowywała, dieta wegetariańska nie była popularna. W latach 70-tych XX wieku, matki raczej walczyły w pustych sklepach o kawałek mięsa i choć parę deko szynki dla dzieci. Nikt w tym czasie nie planował układania wegetariańskiego jadłospisu. W każdym razie to były bardzo rzadkie przypadki. Popularna aktorka filmowa i teatralna opowiada w wywiadzie dla Vivy jak doszło do tego, że nie jada mięsa: Jestem drugim pokoleniem wegetarian w mojej rodzinie - mówi aktorka Jak to możliwe, że ktoś kompletnie nie zna smaku mięsa? Jej rodzice nie jedli mięsa ze względów etycznych, nie chcieli zadawać cierpienia zwierzętom, nie wykorzystywali więc mięsa w swojej kuchni. W takim otoczeniu wzrastała mała Maja. W dzieciństwie aktorka mieszkała z rodzicami w Karkonoszach. To wtedy, w otoczeniu przyrody, wśród górskich krajobrazów i zwierząt nabrała poczucia, że jest częścią przyrody. Nie wiem jak smakuje schabowy, nie wiem jak smakuje kiełbasa. Jako sześcioletnia dziewczynka czegoś na pewno spróbowałam u dziadków, ale nie pamiętam już tego smaku. A jako dorosła osoba przez jakiś czas jadłam ryby . Ogólnie jednak wielu smaków nie znam i nie ukrywam, że gdy przez całe życie nie je się mięsa, to już sam zapach jest już bardzo odpychający         Wyświetl ten post na Instagramie.                       Post udostępniony przez Maja Ostaszewska Official (@ostaszewskamaja_official) Maja Ostaszewska nie chce narzucać wegetarianizmu innym...