Magdalena Cielecka, choć zagrała dziesiątki ról filmowych i teatralnych, chyba najbardziej rozpoznawalna stała się po roli Izabeli w „Pitbullu” i tytułowej Chyłki w serialu adwokackim „Chyłka". Jednak jej pierwszą i najważniejszą poważną rolą było odegranie postaci Anny w filmie „Pokuszenie”. To za tę kreację odebrała najwięcej nagród. Jaka jest Magda Cielecka poza tym, że jest piękną i utalentowaną kobietą?
50. urodziny Magdalena Cielecka świętuje z przyjaciółmi
Aktorka obchodziła właśnie swoje 50. urodziny. Pół wieku życia to ważny i uroczysty jubileusz. Przy tej okazji jej przyjaciółka, równie popularna aktorka Maja Ostaszewska, opublikowała na swoim Instagramie wiele wspólnych zdjęć i zamieściła kilka komplementów:
- Ta oto piękna, wybitnie utalentowana, odważna, wspaniała i jedyna taka, moja bliska przyjaciółka obchodzi dziś ważne urodziny! Widzimy się i osobiście powiem jej co najważniejsze.
Zwróciła się też do fanów gwiazdy o przesyłanie życzeń i wyrazów sympatii:
- A Was proszę wysyłajcie jej najcieplejsze życzenia i myśli, bo zasługuje na wszystko, co najlepsze!!! Dziękuję za naszą przyjaźń przez te wszystkie lata! Za wsparcie i inspirację, za wspólny śmiech i łzy… Niech trwa.
Choć w wywiadach, jakich udziela 50-latka często wspomina, że jest wymagającą i trudną osobą oraz nie najłatwiej jest z nią żyć, najwyraźniej przyjaciele, a szczególnie jedna przyjaciółka, ma na ten temat inne zdanie.
Zobacz także:
Co jeść, żeby w wieku 50 lat wyglądać jak Magdalena Cielecka?
Aktorka w swoich mediach społecznościowych oraz licznych wywiadach powtarza, że najważniejszym posiłkiem w ciągu dnia jest dla niej śniadanie. Nie zapomina o nim nawet wtedy, gdy musi bardzo wcześniej wstać, żeby zdążyć na plan.
Co jada na szybkie śniadanie?
- Mieszankę płatków żytnich z amarantusem oraz orzechami, suszonymi owocami, kardamonem i kurkumą. To wszystko zalewa mlekiem roślinnym
- Popija to szklanka ciepłej wody z imbirem, cytryna i miodem
Gdy jednak nie musi rano się spieszyć, celebruje śniadania przygotowując sobie omlet, jajka na miękko, kaszę jaglaną, koktajl owocowy. Do tego niespiesznie pije kawę i przegląda prasę.
Gdy aktorka ma czas, z dużą przyjemnością sama gotuje. Wybiera naturalną żywność, a po produkty zwykle chodzi na pobliski bazarek. Główne składniki jej potraw to:
- Makarony
- Oliwa
- Czosnek
- Tofu
- Ser
- Jajka
- Owoce morza
Ważnym elementem kuchni Magdaleny Cieleckiej są sezonowe produkty. Gwiazda jada zgodnie z porami roku, zdarza się, że w sezonie jada kilka dni z rzędu szparagi, a gdy zaczyna się sezon na kurki, przerzuca się na nie.
Aktorka nie stosuje żadnej diety, nie głodzi się, a nawet nie jada ściśle określonej ilości posiłków w ciągu dnia. Restrykcyjnie pilnuje tylko tego, żeby w ciągu dnia zjeść śniadanie.
Źródło: poradyfit.pl, beszamel.se.pl, plejada.pl, Instagram/ostaszewskamaja