
Magda Gessler to znana polska restauratorka i celebrytka. Polacy poznali ją szczególnie dzięki udziałom w programach telewizyjnych, gdzie eksponuje swoją barwną osobowość i bez ogródek wyraża opinie na tematy kulinarne. Tym razem gwiazda też nie przebierała w słowach. Sprawdźcie, co skłoniło ją do bardzo wybuchowej rekcji.
Magda Gessler w Kuchennych Rewolucjach
Magda Gessler od dawna prowadzi, można powiedzieć kultowy już program „Kuchenne Rewolucje”. Przyciąga on przed ekrany telewizorów całe rodziny. Kucharka i restauratorka odgrywa w "Kuchennych Rewolucjach" rolę autorytetu kulinarno-restauratorskiego. Odwiedza lokale gastronomiczne i restauracje, które nie radzą sobie na rynku za dobrze. Pomaga im w rozkręceniu biznesu i przy tym bardzo często obnaża ogromne niekompetencje.
Magda Gessler w "Kuchennych Rewolucjach" widziała już chyba prawie wszystko. Nie raz niesamowicie denerwowała się na widok brudnej kuchni lub starych naczyń, zostawiała pełne, nietknięte talerze z potrawami lub nawet rzucała przedmiotami w restauratorów ze złości.
Magda Gessler nie przebiera też w słowach. W niedawnym odcinku odwiedziła ona restaurację „Mąka i magia” w Zambrowie, którą przekształciła w „Croccante.Pizza.Mia”. Restauracja miała specjalizować się w kuchni włoskiej i tego Magda nie zmieniła. Postanowiła ona nauczyć kucharzy i właścicieli tego, jak powinna smakować i wyglądać prawdziwa włoska pizza.
Idealna pizza według Magdy Gessler
Magda Gessler nie raz wypowiadała się na temat cech idealnej włoskiej pizzy. W poście na Facebooku przekazała, że włoska pizza nie powinna opadać. Zrobiła to jednak w charakterystycznym dla siebie ostrym stylu. Nie przebierała w słowach. Post na Facebooku został zedytowany, jednak jeden z portali zapisał pierwotny cytat:
… dzis jak zwykle o 21.30 .. temat b interesujący ., jaka pizzę lubicie w dawnej reststauracji #makaimagia .. zmieniłam ja w #croccantepizzamia. Gdzie kawałek pizzy w ręku stoi na baczność a nie jak dawniej impotencki kutas z którego cieknie podejrzana woda …. dalej ocenicie i zobaczycie sami czy pizza powinna stac na baczność czy … No dobrze już wiecie o co chodzi !!! Która kochacie ? Lubicie jesc ..? #mg #tvn #KR – pyta fanów Gessler.
Wygląda na to, że odcinek z włoską kuchnia w roli głównej przyniesie naprawdę dużo emocji.
Czytaj także:
- Magda Gessler zdradziła sposób na puszyste ciasto drożdżowe. Gwiazda stosuje 1 trik
- Magda Gessler nauczyła się go od babci. Dziś zdradza Polakom przepis. Ten makowiec jest fenomenalny
- Przepis na pyszne placki ziemniaczane Magdy Gessler. Ten wyjątkowy smak to zasługa 1 tajnego składnika

Jedni ją uwielbiają, a inni nienawidzą. Przez ponad 10 lat prowadzenia programu „Kuchenne rewolucje” Magda Gessler zdobyła w Polsce olbrzymią popularność. Restauratorka pomaga upadającym restauracjom na antenie telewizji TVN już tak długo, że zaczęły się pojawiać pytania o przyszłość programu. Jak długo Gessler będzie w nim jeszcze występować? Czy planuje emeryturę? Sprawdźcie. Program „Kuchenne rewolucje” Pierwszy odcinek „Kuchennych rewolucji” został wyemitowany 6 marca 2010 roku. Od tego czasu powstało aż 299 odcinków w 21. sezonach programu! Magdzie Gessler należy się uznanie za tak ogromne pokłady kreatywności, które pozwoliły jej odmienić prawie 300 restauracji. W każdym odcinku Magda Gessler odwiedza jedną restaurację, która z różnych powodów bardzo kiepsko sobie radzi. Restauratorka próbuje różnych dań serwowanych przez upadający lokal, sprawdza zaplecze i rozmawia z załogą, starając się poznać przyczynę niepowodzenia danej restauracji. Czasami musi wejść w rolę psychologa rozwiązując konflikty między właścicielami i załogą lub wspierając właścicieli, którzy nie radzą sobie z prowadzeniem restauracji ze względu na problemy osobiste. Następnie Gessler wymyśla nową nazwę lokalu, zmienia zupełnie wystrój i uczy kucharzy jak gotować wymyślone przez nią dania. Po kilku tygodniach Magda Gessler ponownie odwiedza restaurację by sprawdzić, jak sobie radzi po „Kuchennych rewolucjach”. Koniec „Kuchennych rewolucji”? Program emitowany jest od ponad 10 lat i cieszy się dużą oglądalnością. Jednak przez pandemię koronawirusa realizacja odcinków była utrudniona. Ciężko też mówić o rewolucjach, gdy nawet najlepsze lokale upadają przez obostrzenia. Sporo się też dzieje w życiu osobistym Magdy Gessler....

Znana z hitu „Kuchenne rewolucje” oraz „Masterchef” Magda Gessler jest jedną z największych gwiazd w Polsce, które jak nikt znają się na gotowaniu. Gessler od lat ratuje restauracje przed upadkiem, czym zdobyła sympatię wielu telewidzów. Ale restauratorka pokazuje się nie tylko na ekranie telewizorów – jest bardzo aktywna w mediach społecznościowych, gdzie regularnie udostępnia zdjęcia okraszone osobistymi przemyśleniami na różne tematy. Najnowszy post zaszokował jej fanów. Sprawdźcie sami! Prowadzenie restauracji w trakcie pandemii Pandemia koronawirusa to cios dla restauratorów, którzy obecnie ledwo wiążą koniec z końcem, a niektórzy musieli całkowicie zamknąć swoje lokale z powodu bankructwa. Nawet Magda Gessler, która jest przecież świetną bizneswoman, przyznaje, że w trakcie pandemii jest jej bardzo ciężko prowadzić restauracje. Musiała całkowicie zmienić sposób serwowania dań w swoim najbardziej znanym lokalu „U Fukiera”, gdzie teraz zamówienia można odbierać w okienku. Czasami Magda osobiście wydaje posiłki! Mam zamkniętą restaurację, ale i u nas jest okienko, z którego wydajemy atrakcyjne dania. Obniżyliśmy ceny, a rodzaj jedzenia jest bardziej popularny, prosty, polski. Placki ziemniaczane, bułki ze schabowym… To okienko jest fantastyczne Metamorfoza Magdy Gessler Stres i ciągłe wyzwania niewątpliwie mają wpływ na restauratorkę. Ostatnio na swoim profilu na Instagramie udostępniła zdjęcie, na którym wydaje się być o wiele szczuplejsza! Fani gratulują jej zgrabnej sylwetki, a niektórzy twierdzą, że Magda wygląda szczuplej przez zmianę fryzury. Rzeczywiście, restauratorka wydaje się mieć o wiele mniej na głowie… i to dosłownie! Czyżby zrezygnowała z bujnych loków? Zobaczcie sami:...

Chociaż najsłynniejsza polska restauratorka wspomogła wiele biznesów gastronomicznych, niektóre z nich nie przetrwały, nawet pomimo interwencji gwiazdy. „Kuchenne rewolucje” na antenie TVN doczekały się już ponad 20 sezonów – w każdym z nich Magda Gessler proponuje restauracjom nowe rozwiązania biznesowe, a także zmienia menu, wystrój, nazwy i nierzadko sugeruje zmiany w personelu. Niektóre rewolucje okazały się być absolutnym sukcesem, a restauratorzy, których odwiedziła gwiazda, nadal świetnie prosperują. Zdarzyły się też jednak sytuacje, gdzie właściciele wracali do „starych nawyków” bądź zmuszeni byli zamknąć swoje lokale. W których miejscach kuchenna rewolucja się nie udała? Wiele rewolucji nie przyniosło oczekiwanych skutków dla restauratorów – zwłaszcza w pandemii koronawirusa, która uderzyła w całą branżę gastronomiczną. Zdarzyły się jednak też bardziej dramatyczne porażki programu… „Matalmara”/„Willa pod Złotym Ziemniakiem” - Goczałkowice-Zdrój Próba pomocy ze strony Magdy Gessler zakończyła się w tym lokalu… sprawą sądową! Właścicielka zarzuciła gwieździe TVN, że rewolucja naraziła ją bardziej na straty niż na zyski, a sam program przedstawił ją w wyjątkowo niekorzystnym świetle. „El Mundo”/„Pod cielakiem” - Gdańsk Magda Gessler zdecydowała się wprowadzić w lokalu wiele dań z cielęciny stąd nowa nazwa – „Pod cielakiem”. Niestety koncepcja restauratorki nie została entuzjastycznie przyjęta przez odwiedzających, a obroty lokalu spadły. Z racji cen cielęciny właściciele zmuszeni byli zmniejszyć porcje i podnieść ceny potraw, co również przyczyniło się do mniejszej liczby gości. Restauratorzy zamknęli lokal...

Wszyscy Polacy doskonale znają Magdę Gessler! Ekspertka od gotowania, gwiazda telewizji i znakomita bizneswoman. Każdy widział przynajmniej jeden odcinek „Kuchennych rewolucji”, programu, w którym Gessler efektownie rzuca talerzami po całej restauracji, by później przeprowadzić jej całkowitą metamorfozę. Przy tym uczy załogę w każdym lokalu tego, jak prawidłowo przygotowywać dania, a właściciele uczą się lepiej zarządzać zespołem. To, co czyni ten program wyjątkowym to fakt, że poza tym iż „Kuchenne rewolucje” pomagają restauracjom podnieść się finansowo, to prowadząca program Magda Gessler nierzadko wchodzi w rolę psychologa, który pomaga zrozpaczonym restauratorom i rozwiązuje konflikty w zespole. Bardzo cenne porady „Kuchenne rewolucje” stały się ogromnym sukcesem. Nie dziwi więc nikogo fakt, że gwiazda tego programu Magda Gessler może żądać od producentów programu wyjątkowo wysokiego wynagrodzenia. W końcu bez Magdy program ten nie mógłby istnieć! Nikt jednak nie spodziewał się chyba tego, jak dużo Gessler zarabia na prowadzeniu „Kuchennych rewolucji”. W popularnym serwisie internetowym można znaleźć informacje na temat zarobków gwiazdy. Są oszałamiające! W 2018 roku Magda Gessler zarobiła łącznie aż 700 tysięcy złotych za sam udział w „Kuchennych rewolucjach!”. Wyemitowano wówczas dwa sezony tego programu, po 14 odcinków każdy. Łatwo można więc policzyć, że Gessler dostaje aż 25 tysięcy złotych za jeden odcinek! Imponujące zarobki To nie koniec wysokich kwot, które Magda Gessler otrzymuje za udział w programach! Jest także jurorką w programie „Masterchef”. Może liczyć na 600 tysięcy złotych wynagrodzenia rocznie, czyli ponad 42 tysiące złotych za odcinek. Do tego jest gospodynią programu „Sexy Kuchnia Magdy...