Magda Gessler
ONS
Newsy

Magda Gessler znika w oczach. Na tej diecie cud schudła już o dwa rozmiary. Jest banalnie prosta

Magda Gessler jak nikt inny, zna się na dobrym jedzeniu. Dobrze jednak nie zawsze znaczy zdrowo, szczególnie jeśli celem jest zrzucenie zbędnych kilogramów.

W polskich mediach pełno jest Magdy Gessler i jej charakterystycznej burzy loków. Restauratorka od lat rozpieszcza podniebienia swoich gości w kilku knajpach zlokalizowanych m.in. w Warszawie. 

Smakom Magdy Gessler ufają również bohaterowie produkcji telewizyjnej "Kuchenne rewolucje", w której prezenterka przeprowadza spektakularne metamorfozy w wielu kulinarnych miejscach na mapie Polski. Niektóre z nich odmieniają losy właścicieli nie do poznania! Zmiany wprowadzone przez restauratorkę, dotyczą bowiem nie tylko podawanych dań, ale także wystroju wnętrza, nazwy lokalu i dodatkowych atrakcji miejsca.

Magda Gessler odpowiada na pytania

Co jada Magda Gessler?

Mogłoby się wydawać, że osoba, dla której kuchnia nie ma tajemnic, wybiera produkty skomplikowane i wyszukane. Nic bardziej mylnego! Magda Gessler w swojej codziennej diecie, sięga także po całkiem pospolite produkty.

Wszystko w trosce o figurę i zdrowie. Restauratorka jest jedną z najbardziej lubianych gwiazd w kraju, zatem i jej publiczny wizerunek jest nieprzypadkowy i starannie wypracowany. Jej programy oglądają miliony widzów, do restauracji uczęszczają tłumy, a książki i produkty sygnowane jej nazwiskiem rozchodzą się na pniu. 

Restauratorka ogłosiła też, że przechodzi na specjalną dietę. Ułożoną przez siebie – dla siebie. Efekty mówią same za siebie!

Zobacz także
Magda Gessler nie chce w swoich knajpach osób niezaszczepionych. Woli obostrzenia jak zagranicą

Magda Gessler nie chce w swoich knajpach osób niezaszczepionych. Woli obostrzenia jak zagranicą

Ile kosztuje schabowy u Magdy Gessler? Trzeba za niego zapłacić majątek

Ile kosztuje schabowy u Magdy Gessler? Trzeba za niego zapłacić majątek

Dzięki czemu Magda Gessler czuje się rewelacyjnie?

Podstawą diety Magdy Gessler są bogate w potas pomidory oraz niskokaloryczna sałata. Dzięki tym prostym składnikom Magda Gessler czuje się i wygląda rewelacyjnie. Sałatę dla smaku posypuje startym parmezanem. 
 

Magda Gessler restauracje
ons
Gwiazdy
Ile restauracji tak naprawdę prowadzi Magda Gessler? My już wiemy!
Magda Gessler od lat określana jest jako „właścicielka kilkunastu restauracji w Polsce”. Okazuje się jednak, że większości z nich udziela tylko swojego nazwiska i pomysłów na dania. Miejsc, które stworzyła całkowicie sama nie jest więc tak wiele.

Magda Gessler od lat pomaga Polakom ratować ich gastronomiczne biznesy. W „Kuchennych Rewolucjach” kobieta określana jest jako „właścicielka kilkunastu restauracji i niekwestionowany autorytet kulinarny”. I o ile do tej drugiej części nikt nie ma zarzutów, o tyle pierwsza fraza budzi ogromne zainteresowanie wśród miłośników jedzenia i fanów gwiazdy. Gessler pozwala używać swojego nazwiska Magda Gessler już kilkanaście lat temu wytłumaczyła, dlaczego tak wiele miejsc promuje się jej nazwiskiem, mimo że nie są jej własnością. Okazuje się, że restauratorka ściśle współpracuje z kilkunastoma punktami gastronomicznymi w kraju i udziela na to zgody. Oczywiście nie za darmo. Daję tym miejscom nie tylko moje nazwisko, ale przede wszystkim całą siebie – moje najlepsze pomysły, jakość, która z mojego nazwiska wynika. Sama wszystkiego pilnuję, doglądam, unowocześniam smaki, poprawiam. W ten sposób Gessler przez lata wspierała między innymi Willę Uciechę, Hestię, Bażanciarnię, Gar czy Belugę. Jednak bezpośrednio spod jej skrzydeł wyszło o wiele mniej restauracji. Jedną z nich i jednocześnie pierwszą, którą stworzyła jest zlokalizowana w Warszawie „U Fukiera”. To moja i tylko moja restauracja, okręt flagowy, początek mojego życia w Polsce po powrocie z Hiszpanii. Tutaj gotuję i bywam - można mnie tu spotkać prawie codziennie. Tu wreszcie sama chętnie wybieram dania dla moich gości.  Kulinarne perełki na mapie Polski Na tym jednak nie koniec. Będąc w stolicy można również zajrzeć do nowo otwartego lokalu „Słodki Słony Familia”, który Gessler otworzyła razem ze swoim synem, Tadeuszem Mullerem. W menu cukierni znalazły się między innymi maślane bułeczki, kruche ciasteczka, ciastka, drożdżówki, eklerki, mazurki, a nawet...

Magda Gessler
ONS
Newsy
Ukochany Magdy Gessler zawsze czeka na nią z...
Restauratorka słynie z uwielbienia do kwiatów. Jej ukochany Waldemar Kozerawski zdaje się być uważnym partnerem. Zawsze przed spotkaniem czeka na lotnisku na swoją ukochaną - i zawsze ma dla niej pokaźny bukiet.

Magda Gessler to nietuzinkowa postać medialna. Oprócz talentów kulinarnych i zacięcia do biznesu prowadzi bogate życie towarzyskie. Jej aktualnym, wieloletnim parterem jest Waldemar Kozerawski. Nie tylko kuchnia Magda Gessler nie zwalnia tempa. Choć kojarzymy ją głównie z przedsięwzięć kulinarnych, ma w swoim dorobku kilka innych działalności. Wydała trzy książki kucharskie, „Kuchnia moja pasja”, „Kocham gotować – Magdy Gessler przepis na życie” i „Kuchenne Rewolucje. Przepisy Magdy Gessler” . Od blisko dekady pisze felietony kulinarne w tygodniku „Wprost”, a od marca 2012 również w tygodniku „Newsweek”. Podpisuje się własnym nazwiskiem pod serwisem internetowym SmakiZycia.pl, a jej najnowszym lokalem jest Słodki Słony Familia , działający na warszawskim Wilanowie. Jest gospodynią programu TVN Kuchenne rewolucje, a od października 2017 do jesieni 2019 prowadziła program Food Network Sexy kuchnia Magdy Gessler, którego powstało pięć sezonów. Kilka lat temu Minister Rolnictwa i Rozwoju Wsi wyróżnił restauratorkę za promocję polskich produktów. Niekonwencjonalny związek W latach 80. wyszła za mąż za Volkharta Müllera, korespondenta tygodnika „Der Spiegel” w Madrycie. Po jego śmierci wróciła do Polski i wyszła za Piotra Gesslera, członka rodziny warszawskich restauratorów. Jej obecnym mężem jest Waldemar Kozerawski, lekarz medycyny rodzinnej i estetycznej zamieszkały na co dzień w Kanadzie. Charyzmatyczna prowadząca tworzy z Kozerawskim związek oparty na pasji i miłości. Jak donoszą poczytne portale internetowe, para lubi dbać o drobne gesty. Mimo iż Gessler i jej partnera dzieli odległość oceanu, zdarza się im znajdować czas na czułości i okazywanie uczuć.  Mąż restauratorki prowadzi...

sposób na opadające bakalie
Adobe Stock
Newsy
Jak przygotować rodzynki i bakalie do świątecznych ciast, żeby nie opadały na dno? Jest 1 genialny sposób
Świąteczne wypieki nie mogłyby się obejść bez przepysznych bakalii. Niestety, dodane do ciasta, zamiast je równomiernie wypełnić, często opadają na dno. To zmora każdego cukiernika amatora. Na szczęście istnieje prosty sposób, by temu zaradzić.

Orzechy, rodzynki, suszone śliwki, morele, figi, a także kandyzowane owoce – w świątecznych wypiekach jest ich pod dostatkiem. Bez ich udziału nie wyobrażamy sobie piernika, makowca czy miodownika, ale przede wszystkim keksu.  Sposób na opadające bakalie Niestety, w wypiekach początkujących pań domu, ale również i tych nie mających ręki do ciast bakalie często lądują na dnie deseru, psując zarówno jego smak, jak i wygląd. Jak temu zaradzić? Rozwiązanie jest naprawdę banalnie proste! Wystarczy, że przed umieszczeniem bakalii w masie namoczycie je w wodzie lub ciepłym mleku, a następnie obtoczycie w mące! Ten trik sprawi, że podczas pieczenia nie zmienią swojego miejsca i wypełnią ciasto po brzegi. Świąteczne wypieki wypełniły profile znanych kucharzy Z racji, że bakalii po prostu nie może zabraknąć na świątecznym stole, ciasta z ich dodatkiem przygotowuje każdy. Do tego grona zalicza się między innymi Magda Gessler.  Dwa dni temu znana restauratorka pochwaliła się na Instagramie swoim piernikiem przyrządzonym na bazie prawdziwego miodu i konfitowanej pomarańczy. Posypany migdałami i rodzynkami wygląda naprawdę imponująco! Świąteczne wypieki królują również na profilach innych znanych kucharzy. Juror MasterChefa Juniora, Mateusz Gessler, wstawił zdjęcie ze smakowitym makowcem. Z kolei Lara Gessler postanowiła podzielić się ze swoimi fanami przepisem na „baletki” czyli ciasteczka wypełnione makiem i marmoladą. Jak wam się podobają ich dzieła?         Wyświetl ten post na Instagramie.                       Post udostępniony przez Magda Gessler...

Magda Gessler restauracje
ons
Newsy
Magda Gessler po raz pierwszy zrobiła to na wizji. Fani oszaleli, gdy to zobaczyli
Gwiazda Kuchennych Rewolucji nie boi się stosować nietypowych rozwiązań! A do tego wszystko pokazała swoim fanom.

Gwiazda programu „Kuchenne Rewolucje” i „MasterChef” i słynna restauratorka Magda Gessler znana jest w szokowania swoich widzów. Wszyscy wiemy, że nie boi się kontrowersji i nowatorskich rozwiązań! Zobaczcie, co ostatnio pokazała swoim fanom.   Pandemia koronawirusa całkowicie zawładnęła naszym życiem i wymusza na nas zmiany w każdym jego aspekcie. Dotyczy to także znanych i lubianych – Magda Gessler poza występowaniem w telewizji na co dzień jest bizneswoman, która zarządza swoimi restauracjami. Przez pandemię musiała je zamknąć, co utrudniło mocno wiele spraw. Niedawno miał miejsce konkurs, w którym główną nagrodą była kolacja z samą Magdą Gessler w jednym z jej lokali w Warszawie – w restauracji „U Fukiera”. Niestety, przez obostrzenia jest ona teraz zamknięta i gwiazda musiała wziąć sprawy w swoje ręce. W końcu nie mogła pozwolić na to, by zwycięzca stracił swoją nagrodę i się rozczarował!   Dlatego Magda Gessler uznała, że w takiej sytuacji zje kolację ze zwycięzcą konkursu… w swoim własnym domu! Co więcej, wszystko pokazała swoim fanom na żywo – przed kolacją zrobiła „live” na swoim profilu na Instagramie, czyli spotkanie na żywo z obserwującymi. Tam rozmawiała z nimi o swoich upodobaniach kulinarnych, o tym jak przygotowuje się do Świąt oraz oczywiście opowiadała o kolacji, która miała się za chwilę zacząć. Magda zdradziła, kto pomógł jej w gotowaniu i pochwaliła się, że sama przygotowała deser. Później pokazała swoim fanom zakryty do kolacji stół, a relację na żywo zakończyła siadając do stołu ze swoimi gośćmi.   Też chcielibyście zjeść kolację z Magdą Gessler?         Wyświetl ten post na Instagramie....