Magda Gessler zdradziła czy lokale płacą za udział w „Kuchennych rewolucjach”. Jak myślicie?
ONS.pl
Newsy

Czy lokale płacą za udział w „Kuchennych rewolucjach”? Magda Gessler uchyliła rąbka tajemnicy

Lubicie oglądać program „Kuchenne rewolucje"? Jak myślicie, czy udział w show jest płatny, czy może restauratorzy biorą w nim udział nieodpłatnie?

Program „Kuchenne rewolucje" od lat bije w Polsce rekordy popularności. Show prowadzi niekwestionowana królowa polskiej gastronomii - Magda Gessler, która jeździ po upadających polskich restauracjach i ratuje je przed bankructwem. Dlaczego program ten jest tak bardzo uwielbiany? Najprościej można to wytłumaczyć w jeden tylko sposób - bo dostarcza widzom sporej dawki emocji.

Jeśli oglądacie go regularnie, na pewno wiecie z czego słynie jego prowadząca. Podczas dokonywania kuchennych metamorfoz, Magda Gessler nie przebiera w słowach i nie raz zdarzyło jej się rzucać ze złości talerzami. Ale czy wiecie, jak to się dzieje, że dana restauracja ma szansę wziąć udział w show? Magda Gessler zdradziła w końcu czy lokale płacą za udział w „Kuchennych rewolucjach”. 

Zobacz także
Magda Gessler o tym skąd się wzięła w "Kuchennych rewolucjach": Nigdy w życiu niczym nie rzucałam w swojej restauracji

Magda Gessler o tym skąd się wzięła w „Kuchennych rewolucjach": „Nigdy w życiu niczym nie rzucałam w swojej restauracji"

Agata Kulesza uwielbia "Kuchenne rewolucje": "Jak w domu gram Magdę Gessler, to bardzo dobrze gotuję, a normalnie nie."

Agata Kulesza lubi „Kuchenne rewolucje”: „Jak w domu gram Gessler, to dobrze gotuję, a normalnie nie”

Kotlety mielone

Czym są „Kuchenne rewolucje"?

„Kuchenne rewolucje" to program, do którego zgłaszają się restauratorzy, który nie radzą sobie z prowadzeniem lokalu. W każdym odcinku Magda Gessler odwiedza jedną, konkretną restaurację i dokonuje w niej przemiany. Zmienia nie tylko kartę menu, ale także doradza w kwestii wystroju i innych kluczowych aspektów, np. sugeruje zatrudnienie nowych osób i prowadzi kampanię reklamową odmienionej jadłodajni.

Po upływie kilku tygodni po przeprowadzeniu zmian, prowadząca ponownie odwiedza restaurację, żeby sprawdzić, jak sobie radzą jej właściciele.

Czy restauratorzy płaca za udział w „Kuchennych rewolucjach''?

Na to pytanie odpowiedziała ostatnio na swoim profilu Magda Gessler. Kulinarna gwiazda zdradziła, że uczestnictwo w programie „Kuchenne rewolucje'', jest bezpłatne.

Dodała że:

  • remont restauracji jest finansowany przez TVN;
  • nigdy nie wie, do jakiego miejsca jedzie;
  • cała koncepcja gastronomiczna, wystrój, menu - zmiana nazwy to wyłącznie jej pomysł „poparty wieloletnim doświadczeniem'';
  • po emisji odcinka za dalszy kierunek i rozwój odpowiadają wyłącznie właściciele.

Program „Kuchenne Rewolucje'' jest emitowany w TVN od 2010 r. Właśnie wystartowała 24. seria show.

Źródło: horecatrends.pl

	Czy to już koniec "Kuchennych Rewolucji"? Magda Gessler odpowiedziała
ONS.pl
Newsy
Czy to już koniec "Kuchennych Rewolucji"? Magda Gessler odpowiedziała
Pandemia i napięty grafik utrudniają Magdzie Gessler prowadzenie „Kuchennych rewolucji”. Czy to oznacza koniec programu?

Jedni ją uwielbiają, a inni nienawidzą. Przez ponad 10 lat prowadzenia programu „Kuchenne rewolucje” Magda Gessler zdobyła w Polsce olbrzymią popularność. Restauratorka pomaga upadającym restauracjom na antenie telewizji TVN już tak długo, że zaczęły się pojawiać pytania o przyszłość programu. Jak długo Gessler będzie w nim jeszcze występować? Czy planuje emeryturę? Sprawdźcie. Program „Kuchenne rewolucje” Pierwszy odcinek „Kuchennych rewolucji” został wyemitowany 6 marca 2010 roku. Od tego czasu powstało aż 299 odcinków w 21. sezonach programu! Magdzie Gessler należy się uznanie za tak ogromne pokłady kreatywności, które pozwoliły jej odmienić prawie 300 restauracji. W każdym odcinku Magda Gessler odwiedza jedną restaurację, która z różnych powodów bardzo kiepsko sobie radzi. Restauratorka próbuje różnych dań serwowanych przez upadający lokal, sprawdza zaplecze i rozmawia z załogą, starając się poznać przyczynę niepowodzenia danej restauracji. Czasami musi wejść w rolę psychologa rozwiązując konflikty między właścicielami i załogą lub wspierając właścicieli, którzy nie radzą sobie z prowadzeniem restauracji ze względu na problemy osobiste. Następnie Gessler wymyśla nową nazwę lokalu, zmienia zupełnie wystrój i uczy kucharzy jak gotować wymyślone przez nią dania. Po kilku tygodniach Magda Gessler ponownie odwiedza restaurację by sprawdzić, jak sobie radzi po „Kuchennych rewolucjach”. Koniec „Kuchennych rewolucji”? Program emitowany jest od ponad 10 lat i cieszy się dużą oglądalnością. Jednak przez pandemię koronawirusa realizacja odcinków była utrudniona. Ciężko też mówić o rewolucjach, gdy nawet najlepsze lokale upadają przez obostrzenia. Sporo się też dzieje w życiu osobistym Magdy Gessler....

Magda Gessler znów szokuje: "Cieknie jak impotencki *****". Przegięła?
ONS.pl
Newsy
Magda Gessler znów szokuje: "Cieknie jak impotencki *****". Przegięła?
Co tym razem tak przeraziło celebrytkę?

Magda Gessler to znana polska restauratorka i celebrytka. Polacy poznali ją szczególnie dzięki udziałom w programach telewizyjnych, gdzie eksponuje swoją barwną osobowość i bez ogródek wyraża opinie na tematy kulinarne. Tym razem gwiazda też nie przebierała w słowach. Sprawdźcie, co skłoniło ją do bardzo wybuchowej rekcji. Magda Gessler w Kuchennych Rewolucjach Magda Gessler od dawna prowadzi, można powiedzieć kultowy już program „Kuchenne Rewolucje”. Przyciąga on przed ekrany telewizorów całe rodziny. Kucharka i restauratorka odgrywa w "Kuchennych Rewolucjach" rolę autorytetu kulinarno-restauratorskiego. Odwiedza lokale gastronomiczne i restauracje, które nie radzą sobie na rynku za dobrze. Pomaga im w rozkręceniu biznesu i przy tym bardzo często obnaża ogromne niekompetencje.  Magda Gessler w "Kuchennych Rewolucjach" widziała już chyba prawie wszystko. Nie raz niesamowicie denerwowała się na widok brudnej kuchni lub starych naczyń, zostawiała pełne, nietknięte talerze z potrawami lub nawet rzucała przedmiotami w restauratorów ze złości.  Magda Gessler nie przebiera też w słowach. W niedawnym odcinku odwiedziła ona restaurację „Mąka i magia” w Zambrowie, którą przekształciła w „Croccante.Pizza.Mia”. Restauracja miała specjalizować się w kuchni włoskiej i tego Magda nie zmieniła. Postanowiła ona nauczyć kucharzy i właścicieli tego, jak powinna smakować i wyglądać prawdziwa włoska pizza.  Idealna pizza według Magdy Gessler Magda Gessler nie raz wypowiadała się na temat cech idealnej włoskiej pizzy. W poście na Facebooku przekazała, że włoska pizza nie powinna opadać. Zrobiła to jednak w charakterystycznym dla siebie ostrym stylu. Nie przebierała w słowach. Post na Facebooku został zedytowany, jednak jeden z portali zapisał pierwotny cytat:...

Magda Gesler nie będzie zadowolona. Oto jak internauci ocenili jej metamorfozę restauracji w "Kuchennym rewolucjach"
ONS.pl/ Facebook/Kuchenne rewolucje
Newsy
Magda Gessler nie będzie zadowolona. Oto jak internauci ocenili jej metamorfozę w „Kuchennych rewolucjach"
Wiele osób oglądając programy przedstawiające metamorfozy domów, mieszkań czy restauracji, z dużym zainteresowaniem porównuje zmiany, jakie zostały w nich wprowadzone. Też tak macie?

W programie TVN „Kuchenne rewolucje” słynna restauratorka, Magda Gessler pomaga restauracjom nie tylko poprawić menu, lepiej skalkulować cennik, zaopatrywać się w lepszej jakości składniki, czy poprawić atmosferę w zespole. Jednym z najatrakcyjniejszych momentów każdego programu jest metamorfoza wnętrza. Tu jednak chyba coś się nie udało. To wnętrze nie wygląda lepiej. Takie są opinie widzów Po programie „Kuchenne rewolucje”, jak zwykle na profilu facebookowym stacji, ukazała się relacja z metamorfozy. Widzowie zobaczyli dwa zdjęcia - jedno przedstawiało wnętrze restauracji przed zmianą, a drugie po jej wprowadzeniu. Stacja w poście zachęciła widzów, żeby głosowali, która z wersji wystroju podoba im się bardziej. I to chyba był błąd, bo widzowie zaproszeni do głosowania, bardzo ochoczo zaczęli oddawać głosy. Ich opinie chyba nie spodobają się Magdzie Gessler: - Bardziej mi się podobało przed. Odpowiednie dodatki i byłoby pięknie, a na dole to jak wystrój taniego baru mlecznego. - Przed było ładnie. Może nie te czarne zasłony, ale jakby były szare albo zielone. Teraz jak na jarmarku. - Straszne przebodźcowanie. Jak jeść w takich kolorach?  - Przed — bardziej nowocześnie i elegancko. - Przed 100x lepiej. - Strasznie pstrokato... dużo ładniej było przed — zachęcało do odwiedzenia, teraz ja bym tam dostała oczopląsu. - Przed było ładniej. Magda ma tendencję do przesady. A jakie jest wasze zdanie? Bardziej podoba wam się pierwsza czy druga wersja? Czy restauracja płaci za metamorfozę w „Kuchennych rewolucjach”? Kilka tygodni wcześniej gwiazda zdradziła niektóre kulisy „Kuchennych rewolucji”. Widzowie dowiedzieli się wówczas, że szczegóły metamorfozy...

Oświadczenie restauracji po Kuchennych Rewolucjach. Tak się współpracuje z Magdą Gessler
ONS.pl, Adobe Stock
Newsy
Oświadczenie restauracji po „Kuchennych rewolucjach”. Tak się współpracuje z Magdą Gessler
Nie każda Kuchenna Rewolucja jest udana. Niektóre ujawniają brak pasji właścicieli i talentu kucharzy. Jak było w Grodzisku Mazowieckim?

To już 21 lat, gdy można oglądać w telewizji program „Kuchenne rewolucje”. Program jest polską adaptacją amerykańskiego formatu Kitchen Nightmare, prowadzonego przez popularnego angielskiego szefa kuchni i restauratora Gordona Ramseya. Polską edycję od początku prowadzi celebrytka i restauratorka, Magda Gessler. Z jednego z ostatnich odcinków dowiadujemy się, na czym polega pomoc Magdy Gessler i jak wygląda jej współpraca z restauracjami. Ratowana restauracja wydała  niecodzienne oświadczenie. Na czym polega program „Kuchenne rewolucje”? Do programu zgłaszają się restauracje, które mają problem z ilością klientów, dochodami i którym zaczyna grozić bankructwo. Prowadząca wraz z ekipą pojawia się w restauracji i diagnozuje, na czym polega źródło problemów. Przygląda się pracy lokalu, ocenia współpracę właścicieli z personelem, kontroluje czystość  w kuchni, jakość używanych składników, a przede wszystkim próbuje podawanych tam potraw. W ciągu kilku dni restauratorka nie tylko ocenia aktualną sytuację, ale też przedstawia plan naprawczy. Zmienia wystrój, menu i uczy załogę przygotowywania nowych potraw. Pierwszy etap rewolucji zawsze kończy się kolacją wydaną dla mieszkających w okolicy klientów. Po kilku tygodniach restauratorka wraca do reformowanej restauracji i ocenia czy właścicielom udało się wdrożyć wszystkie jej zalecenia i wyprowadzić swój lokal z zapaści. W tym czasie wydaje recenzję naprawianej restauracji. Zachęca widzów do odwiedzenia jej albo wręcz przeciwnie, odradza jedzenie w tym miejscu. Niektóre wizyty Magdy Gessler w restauracji bywają burzliwe. Restauratorka rzuca talerzami i wyrzuca nieświeżą czy złej jakości żywność. Jak zakończyła się rewolucja w Grodzisku Mazowieckim? Kuchenne...